Optimizacija sajtova

Optimizacija sajtova je temelj svakog internet preduzetništva, ma u kojoj sferi ono bilo. Optimizacija sajta bi trebalo da pravilno pozicionira vaš sajt tako da on bude lako vidljiv u kritičnim tačkama procesa kupovine ili kada je potrošačima potreban vaš sajt.

Šta pretraživači tačno traže? Kako možete dizajnirati Vaš sajt da zadovolji i posetioce/potrošače, ali i Google, Bing i ostale pretraživače? I najvažnije pitanje: kako vam SEO može pomoći da prisustvo na internetu unovčite?

optimizacija sajtova

Šta je optimizacija sajta?

Optimizacija sajta prvenstveno uključuje menjanje sadržaja i HTML kodiranje koje dovodi do poboljšanja njegovog rangiranja. Ono je u vezi sa specifičnim ključnim rečima i služi da ukloni prepreke prilikom indeksiranja sadržaja web sajta od strane pretraživača.

SEO se konstantno menja

prema zahtevima/promenama koje diktiraju pretraživači kao što su Google, Yahoo i Bing. Ove promene trenutno se dešavaju brže nego što volimo.

Iz tog razloga, termin SEO se gotovo gubi iz upotrebe, a menja ga termin SEM, skraćeno od Search Engine Marketing. SEO ili SEM igra najveću ulogu u optimizaciji Vašeg sajta.