11 grešaka na društvenim mrežama koje štete poslovanju

Izbegavanje grešaka na društvenim mrežama za poslovanje mnogo je komplikovanije od pukog kreiranja stranice kompanije i dodavanja povremenih postova.

Ako ne znate šta radite, vaši marketinški napori na društvenim mrežama mogu da učine više štete nego koristi.

Pred vama su 11 grešaka na društvenim mrežama koje morate izbeći.

Ne ostavljajte svoj profil nepotpun

Ljudi koji prvi put posećuju vaše profile na društvenim mrežama žele da znaju za vašu kompaniju. Ne propustite priliku da im kažete ko ste i čime bavite ili šta prodajete tako što ćete ostaviti informacije o svom profilu prazne ili nepotpune. Za svaku platformu društvenih mreža kreirajte zanimljiv, informativan profil vaše kompanije koji je osmišljen tako da privuče pažnju posetilaca i natera ih da se uvek vrate.

Ne znate ko vam je ciljna publika

Da biste kreirali sadržaj na društvenim mrežama koji će zainteresovati vaše pratioce, prvo morate znati ko je vaša publika.

Nemate prepoznatljiv brend

Možda ćete morati da budete strogo profesionalni u drugim medijima, ali društvene mreže su mesto gde možete istaknuti ličnost svog brenda! Napravite profil koji odgovara imidžu vaše kompanije, koji osim što je autentičan, neformalan je i zabavan.

Kreiranje profila samo o sebi

Društvene mreže su odlično mesto za deljenje novosti i informacija o vašoj kompaniji, to je tačno. Ali obavezno ostavljajte postove fokusirane na pružanje korisnih informacija koje će biti vredne vašim pratiocima.

Ne radite reviziju društvenih mreža

Kako znate da li marketinška strategija funkcioniše? Revizija društvenih mreža će vam pružiti sveobuhvatan pregled svih vaših marketinških napora i reći vam šta radi a šta ne.

Izbor pogrešnih platformi društvenih medija

Poznavanje platformi koje su najviše u skladu sa vašim potrebama od ključnog je značaja za uspeh marketinga na društvenim mrežama.

Korišćenje istog sadržaja na svim platformama

Svaka platforma ima svoju ličnost i uobičajene prakse. Post koji radi na jednoj platformi može da ima suprotan efekat na drugoj. Budite sigurni da ste upoznati sa najboljim praksama za svaku platformu ponaosom i da u skladu s tim kreirate svoje postove.

Ne koristite direktne poruke

Razmena ličnih poruka sa pratiocima je odličan način za poboljšanje angažmana, razvijanje odnosa i pružanje bolje usluge klijentima. Ohrabrite ljude da vas direktno obaveste ako imaju pitanje, komentar ili problem. Kada neko pošalje koristan ili pozitivan komentar, odgovorite im brzom porukom u znak zahvalnosti.

Ignorisanje videa

Video je najpopularniji tip sadržaja na društvenim mrežama, što znači da ako želite da se pratioci uključe u vaš brend, trebalo bi da ga koristite.

Zaglaviti se na jednom tipu sadržaja

Ako koristite istu vrstu sadržaja za sve postove na društvenim mrežama, vaši pratioci će se dosađivati.

Brisanje ili ignorisanje negativnih komentara

To može izgledati kontraintuitivno, ali negativni komentari zaista mogu pomoći vašoj reputaciji. Odgovarajte na negativne komentare na pravi način i vaši pratioci će videti da ste predani rešavanju i takvih problema.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu