Stvaranje kvalitetnog sadržaja za vašu ciljnu publiku je odličan način za povećanje prometa ka web sajtu.

Ono poboljšava rangiranje na pretraživačima ali privlači i zadržava kupace.

15 načina da promovišete vaš sadržaj

Međutim, kreiranje sadržaja je samo prvi korak. Vaš sadržaj neće dati rezultat ako ga niko ne vidi, zato promocija sadržaja igra bitnu ulogu, ako ne i glavnu. Evo kako da se osigurate da vaš sadržaj bude primećen:

Izaberite platforme

Izaberite koje ćete platforme i kanale koristiti za distribuciju sadržaja i napravite kalendar objava kako biste bile sigurni da dosledno kreirate i delite sadržaj.

Nov sadržaj na početnoj stranici

Postavite novi sadržaj na početnu stranicu kako posetioci ne bi morali predugo da tragaju za njim i kako bi vaša početna stranica izgledala osveženo aktuelnim sadržajem.

Društvene mreže

Promovišite sadržaj na svim društvenim mrežama tako što ćete napisati kratku objavu i time zainteresovati čitaoce da posete vaš sajt.
Takođe se možete pridružiti relevantnim grupama na društvenim mrežama i okačiti link do sadržaja.

Vizuelni elementi u objavama

Uključite vizuelne elemente u svoje objave kako biste sadržaj učinili zanimljivijim – fotografije, video snimci, ilustracije, infografike, itd.
Studije pokazuju da je veća verovatnoća da će ljudi čitati, deliti i pamtiti sadržaj ako sadrži sliku.

Ikonice za deljenje sadržaja

Uključite ikonice za brzo deljenje sadržaja na društvene mreže, kako bi čitaoci mogli da dele postove koji im se dopadaju.

Influenserski marketing

Pronađite blogere i osobe sa uticajem u vašoj industriji i zamolite ih da podele vaš sadržaj.

SEO optimizacija

Optimizujte sadržaj za prave ključne reči kako biste pomogli ljudima da ga lakše pronađu i kako bi vaš sadržaj bio visoko rangiran u rezultatima pretrage.

Čitajte i komentarišite druge blogove u vašoj niši

Usredsredite se na pružanje istinskih povratnih informacija, ili ako ste napisali nešto slično, slobodno to spomenite, objasnite kako je povezano i kakvu vrednost pruža.
Obavezno ostavite link.

Pomenite ljude u svom sadržaju i obavestite ih kada to učinite

Pošaljite im link do vašeg sadržaja i pozovite ih da ga podele na svojim profilma.

Ekserni linkovi

Dodajte spoljne veze do srodnih postova na blogu. Ovo ne samo da daje vrednost vašim čitaocima i jača autoritet vašeg sopstvenog sadržaja, već se takođe može koristiti za uspostavljanje veze sa uticajnim osobama u vašoj industriji.

Interni linkovi

Unakrsna veza do vašeg sopstvenog sadržaja. Interne veze – one koje čitaoce povezuju sa drugom stranom na vašem web sajtu, ne samo da čitatelje zadržavaju na vašem sajtu i pomažu da dođu do dodatnog korisnog sadržaja, već i poboljšavaju rangiranje vašeg sajta.

Guest postovi

Pišite guest postove. Napravite listu blogova koji pokrivaju vašu nišu i obratite se vlasnicima da im ponudite da napišete post za njih.
Uverite se da je to tema koja je relevantna i zanimljiva njihovim čitaocima i nemojte je koristiti za promociju vaše kompanije, proizvoda ili usluga – vaša kompanija će dobiti dragocenu izloženost samim pojavljivanjem na uglednim blogovima.

Email kampanje

Napravite email bilten i pošaljite vašim pretplatnicima novi sadržaj.
To možete učiniti svaki put kada objavite novi sadržaj, bitno je da uvek bude kvalitetan i da sadrži informacije koje će biti od koristi.

Objave sa citatima

Napišite objavu sa citatom poznatog blogera iz vaše niše, a zatim ga zamolite da nastali post podeli sa svojom publikom. Ako ne možete da nađete adekvatan citat, probajte sa objavama tipa „10 marketing stručnjaka otkrivaju svoje najveće trikove“.
Obavezno navedite odakle potiče materijal koji koristite i povežite ga sa izvornim člankom

Analizirajte posetu

Proverite analitiku na društvenim mrežama da biste videli ko je delio vaš sadržaj u prošlosti.
Zahvalite im se i obavestite ih kada imate novi sadržaj za koji mislite da bi im se svideo. Obavezno ih pratite i delite njihov sadržaj.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko kreiranja i promocije sadržaja, obratite se S8 studiju već danas!

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu