20 izvora besplatnih fotografija na internetu

Besplatne fotografije za javnu i komercijalnu upotrebu

(strana 2)

Picography

Picography je još jedna stranica u obliku blogova ispunjena fotografijama visoke rezolucije i može se koristiti na bilo koji način. Takođe možete „okačiti“ i svoje fotografije koje će biti uključene u galeriju. Svaka fotografija dolazi sa linkom ka fotografu ako želite pronaći više njenih/njegovih radova.

Ono što razlikuje ovu stranice od mnogih drugih je više fotografija portreta i događaja.

Im Free

Im Free je jedan od najnovijih sajtova za besplatne slike i zapravo sadrži mnogo više od samih fotografija. Možete pronaći šablone, dugmad, ikone i još mnogo toga. Slike su dobro organizovane i grupisane po kategorijama.

Slike koje su dostupne za preuzimanje su oštre i mogu se primeniti u raznim projektima. Određene kategorije – kao što su sport i fitness i crno-bele slike – prilično su opsežne.

Death to the Stock Photo

Možda baš i nije ime koje biste mogli očekivati za ozbiljan sajt, ali Death to the Stock Photo nudi nove fotografije za ličnu i komercijalnu upotrebu svakog meseca. Prijavite se na newsletter i fotografije će vam stizati direktno u inbox.

New Old Stock

 

New Old Stock sadrži klasične slike iz javnih arhiva i to bez ograničenja autorskih prava. Neke od slika su uvek bile deo javnog domena, a druge su ušle u javni domen zbog svoje starosti.

Ono što dobijate ovde varira od staromodnih reklama do slika. Neke dolaze sa kratkim opisima, a većina uključuje i datoteke visoke rezolucije. Ako ništa drugo, ova stranica je zabavna za pregledanje.

SuperFamous

Superfamous je studio holandskog interaktivnog dizajnera Folkerta Gortera u Los Anđelesu. Kao deo strastvene promocije svog kreativnog rada, postavio je mnoge svoje fotografije visoke rezolucije dostupne za ličnu i komercijalnu upotrebu, uz pominjanje autora.

Većina slika su sa motivima prirode. Čini se da ga kamenje i stenje posebno zanimaju.

Public Domain Archive

Public Domain Archive je kolekcija fotografija koje nisu zaštićene autorskim pravima i koje su slobodne za korišćenje. Sa nedeljnim novim unosima, uvek postoje nove slike u različitim kategorijama. Mnoge fotografije na ovom sajtu su preuzete sa drugih stranica na ovoj listi.

Tip i stil slika na sajtu dramatično variraju. Neke su nove i moderne, dok su mnoge druge prilično starije. Takođe možete postaviti i svoje slike za upotrebu.

Picjumbo

Picjumbo je kolekcija slika, uključujući fotografije i ilustracije, dostupne za ličnu ili komercijalnu upotrebu. Velike kolekcije iz koje možete izabrati fotografiju po želji, a mnoge takođe nude više premium paketa ili verzija (za određenu naknadu).

Slike su odličnog kvaliteta i pokrivaju različite scene i teme.

The Amazing Pattern Library

Iako ova stranica nije sa fotografijama, The Amazing Pattern Library sadrži neverovatan broj šara i tekstura koje bi bile odlične kod dizajna raznih projekata. Od složenog do jednostavnog, pronaći ćete teksturu za gotovo bilo koju pozadinu.

Opcije dizajna ovde su prilično široke i preuzimanje fajlova visoke rezolucije traje samo jednim klikom

Neka vas klijenti pronađu brže!