5 saveta kako da povećate profit uz pomoć svog sajta povećate profit

5 saveta kako da povećate profit uz pomoć svog sajta

Pozdravili smo se 2018. godinom, praznici su se uveliko završili, a vi ste već složili kockice za tekuću godinu koja će vam doneti više posla uz pomoć sajta. Ukoliko ga imate, naravno. Nova godina pruža priliku za afirmaciju vašeg brenda i sticanje novih kupaca kako bi vaše poslovanje nastavilo da ide uzlaznom putanjom tokom cele godine.


Da li ste spremni da budete korak ispred konkurencije u 2019. godini i da povećate profit?

Pred vama su 5 saveta koje bi trebalo uzeti u obzir ukoliko je odgovor na gornje pitanje pozitivan.

1. Prođite kroz korisničko iskustvo na svom sajtu (UX)

Posedovanje sajta sa optimalnim UX-om je neophodno za stvaranje pozitivnog online iskustva za vaše posetioce. Kada je korisnik na vašem sajtu, sve što mu prenosi vašu poruku (opis proizvoda, slika ili video zapis) može uticati na način na koji on komunicira sa vašim sajtom. Da li su vaše slike privlačne? Da li vam je sajt optimizovan za mobilne uređaje? UX je postao od vitalnog značaja za uspeh sajta jer mišljenje posetilaca o vašem poslovanju može direktno uticati na ono što doživljavaju na vašem sajtu.

Evo i nekoliko faktora koji mogu da promene negativno korisničko iskustvo u pozitivno:

– Povećajte brzinu vašeg sajta

– Ažurirajte dizajn sajta

– Uverite se da imate čitljiv font

– Obezbedite da vaš sajt bude dostupan za slabovide osobe

Pregled korisničkih komentara ili uobičajenih problema koje ljudi mogu imati na vašem sajtu pomoći će u određivanju njegove funkcionalnosti. Testiranje upotrebljivosti je takođe metoda procene koja može pomoći da identifikujete više problema sa kojima se korisnik može suočiti na vašem sajtu. Podešavanje komponenti sajta za bolje korisničko iskustvo vaših posetilaca ima potencijal da poveća saobraćaj na vašem sajtu.

2. Zaštitite svoje korisnike SSL sertifikatom

Ukoliko posedujete internet prodavnicu, čuvanje informacija o klijentima je od najveće važnosti. Instaliranje SSL sertifikata na vaš sajt omogućava korisnicima ili posetiocima da znaju da su svi lični podaci koje oni šalju putem vašeg sajta zaštićeni. SSL sertifikat takođe pomaže da se poveća poverenje klijenata na vašem sajtu, poboljšaju stope konverzije i poveća vaša pozicija na Google-u i ostalim pretraživačima.

Ako planirate da obrađujete bilo koju kreditnu karticu ili lične podatke putem svog sajta, biće vam potreban SSL sertifikat da biste bili usaglašeni sa standardom za plaćanje platnim kartica (PCI). Postojanje PCI kompatibilnosti je od suštinskog značaja za zaštitu vašeg sajta i korisnika koji dele informacije o kreditnoj kartici. Bilo da ste mali preduzetnik ili velika kompanija, vaš cilj treba da bude izgradnja i održavanje sigurne mreže za posetioce.

Postoji nekoliko vrsta SSL sertifikata koje možete dodati na svoj sajt. SSL sertifikat se može pojaviti i kao slika na dnu sajta.

3. Povećajte vidljivost svog sajta sa relevantnim SEO ključnim rečima

Postavljanjem svog veb sajta na bolje mestu na rezultatima pretrage je cilj koji možete dostići uz malu pomoć SEO optimizacije sajta. SEO postaje sve važnija kako se sajt rangira na pretraživaču. SEO optimizacija sajta na vašem sajtu je odličan način da generišete saobraćaj koji je organski i besplatan, bez dodatnih ulaganja u reklamiranje.

Kreiranje kvalitetnog sadržaja pomoću prirodnih ključnih reči ili fraza pomaže ljudima da pronađu vaš sajt putem pretraživača. Razvijanje liste relevantnih ključnih reči koje su specifične za proizvod ili usluge koje nudite je najbolji način da osigurate da potencijalni posetioci pristupe vašem sajtu, a ne sajtu vaše konkurencije. Postoji nekoliko SEO alatki za pretraživanje koje možete koristiti za pronalaženje najboljih i najrelevantnijih ključnih reči za pomoć u saobraćaju i konverzijama na vašem sajtu. Relevantne ključne reči se uvek menjaju tako da je postavljanje nedeljnog ili mesečnog rasporeda za pregled vaših reči za SEO vidljivost imperativ kako biste zadržali visoku poziciju na pretraživačima.

4. Napravite rezervni sajt kako biste testirali novu temu ili dodatak

Nova godina je pravo vreme da ažurirate svoju temu ili instalirate nove dodatke na vaš sajt. Osvežavanje sajta je odličan način za uvođenje novih proizvoda i usluga, ali želite da osigurate da je vaš postojeći sadržaj kompatibilan sa novim instalacijama. Rezervni sajt vam omogućava da unesete i sačuvate promene bez uticaja na vaš pravi sajt. Ovu priliku možete koristiti da biste bili kreativni. Eksperimentišite sa novim dizajnom ili instalirajte dodatke bez ikakve brige. Kada ste zadovoljni urađenim, primenite to i na pravom sajtu

5. Izaberite najbolju društvenu mrežu za svoje poslovanje

Društvene mreže su postale bitna komponenta u plasiranju brendova milijardama korisnika. Prisustvo na društvenim mrežama je od vitalnog značaja za marketing i promociju vaše kompanije, ali nije svaka platforma najbolja za vaše poslovanje. Ako ste tokom prošle godine mnogo vremena potrošili na postavljanje sadržaja na više društvenih mreža, sada je pravo vreme da se fokusirate na one platforme koje mogu najbolje uticati na vaše poslovanje.

Evo nekoliko predloga za pronalaženje najboljih društvenih mreža za vaš brand.

– Napišite svoje ciljeve za društvene mreže
Uspostavite ritam objavljivanja i utvrdite da li ste bili uspešni ili ne.

– Razumite svoju delatnost
Istraživanje tržišta, ali i konkurencije, može pomoći u razvijanju svesti o brendu i identifikaciji vaše ciljne publike.

– Upoznajte svrhu svake platforme
Svaka platforma ima različite prednosti koje mogu ojačati vaše prisustvo na društvenim mrežama.

– Izaberite društvenu mrežu na kojoj je vaša publika
Svoje vreme koristite samo na društvenim mrežama na kojima su najčešće vaši klijenti.

Kada budete u mogućnosti da utvrdite koje društvene mreže pomažu u poboljšanju vaših poslovnih ciljeva, moći ćete da radite na jačanju svoje prisutnosti na toj platformi. Možete uložiti svoje napore u rast svojih profila tako što ćete kreirati strategiju koja će aktivirati korisnike na interakciju sa vama i na najbolji način iskoristiti uložena sredstva u marketing.

Primena ovih saveta može vam omogućiti dugoročan uspeh.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top