izrade sajta

5 stvari koje morate uraditi nakon izrade sajta

Vaš novi sajt je gotov i postavljen… Šta dalje? Izrada sajta je jedna od osnovnih stvari poslednjih deset i više godina koja može itekako pospešiti vaše poslovanje. Sajt uspostavlja poverenje u vaš brend, poboljšava kredibilitet, stvara pozitivnu percepciju vašeg poslovanja i može vas vinuti daleko ispred konkurencije.

No, iako je izrada sajta značajna prekretnica, to nije kraj vašeg marketinškog puta na internetu.

Sada morate pronaći načine da privučete posetioce, jer bez obzira koliko je vaš sajt sjajan, ako ga niko ne vidi, to nikako ne može pomoći vašem poslovanju.

Evo šta bi trebalo da stavite na svoju marketinšku listu obaveza čim izradite svoj sajt.

Počnite da razvijate sadržaj na sajtu

Visokokvalitetni, često ažurirani sadržaj na sajtu, bilo da se radi o blogu kompanije, vestima ili događajima na kojima ste učestvovali,- može da poveća vaš Google rejting i pomogne u generisanju dolaznog saobraćaja na vaš sajt.

Započnite s revizijom sadržaja kako biste uzeli sveobuhvatan popis postojećeg sadržaja, odredite koji bi sadržaj trebalo ažurirati i identifikujte mogućnosti za novi sadržaj koji će biti napisan.

Zatim razvijte strategiju sadržaja zasnovanu na poslovnim ciljevima, a zatim počnite da stvarate sadržaj koji pruža odlično korisničko iskustvo.

Uspostavite snažno prisustvo na društvenim mrežama

Društvene mreže mogu biti odličan alat za povezivanje sa kupcima i njihovo vraćanje na vaš sajt. Sada kada imate sajt na koji možete biti ponosni, vreme je da pojačate svoje napore i na ovom polju.

Prvo uradite potpunu reviziju svojih profila na društvenim mrežama kako biste dobili sveobuhvatan pregled svih vaših dosadašnjih marketinških napora. Pogledajte koje su platforme bile najuspešnije u pogledu angažmana i konverzija i za svaki kanal odredite koliko pratilaca imate, koliko često objavljujete, koje vrste društvenih postova ste koristili i koji postovi su bili najpopularniji među vašim pratiocima.

Zatim pogledajte demografske podatke i interese svoje klijentske baze, ciljane publike i personalizacije kupaca. Koristite te informacije u kombinaciji sa rezultatima revizije društvenih mreža kako biste odlučili koje platforme da forsirate.

Jednom kada odaberete platformu koja je najviše usklađena sa vašim poslovnim ciljevima, napravite raspored objavljivanja i počnite da kreirate postove koji će biti prepoznatljivi i koji će angažovati vaše pratioce da budu aktivniji.

Razmislite o reklamiranju na internetu

Privlačenje posetilaca na sajt putem organske pretrage i saobraćaja sa društvenih mreža može biti teško, ali postoji prečica – plaćeno oglašavanje.

Reklamiranje na internetu – poput plati-po-kliku (PPC), oglasa u vidu banera i oglašavanja na društvenim mrežama – postalo je toliko uspešno da preduzeća sada troše više na ovaj vid reklame nego što to zajedno čine na TV, štampane i radio oglase.

Pre nego što počnete da koristite bilo koju vrstu reklamiranja, morate utvrditi koji su vaši ciljevi. Da li želite prepoznatljivost brenda? Povećanu prodaju? Više pratilaca na društvenim mrežama? Odgovor će diktirati koju vrstu oglašavanja koristiti.

Ako koristite poziv na akciju u svojim oglasima, napravite privlačnu odredišnu stranicu (landing page) kako potencijalni kupci preduzeli konkretnu radnju na sajtu (kontakt, kupovina, zahtev za ponudu).

Koristite email marketing da biste se povezali sa svojim kupcima

Skoro svi koriste email, što je čini jednim od najboljih načina za kompanije da dođu do novih kupaca.

Ne samo da skoro svaki odrastao čovek ima svoju email adresu (3,9 milijardi korisnika email-a širom sveta, što je skoro dvostruko više od broja korisnika bilo koje društvene mreže), ovaj vid marketing jednostavan je i pristupačan za upotrebu, a nudi odličan povrat investicije.

Ako već nemate veliku bazu email klijenata, počnite sa pravljenjem svoje email liste. Jednom kada imate robusnu listu važećih email adresa koja pripada ljudima koji su pokazali interesovanje za vaš brend, odredite koje vrste emailova želite da pošaljete.

Opcije uključuju email dobrodošlice kako biste se predstavili novim kupcima ili newsletter sa novostima u vezi sa vašim brendom. Ponudite kupcima ekskluzivne popuste ili posebne ponude ili ih zamolite da popune anketu ili napišu ocenu za vaš novi sajt.

Kada šaljete email, proverite da li koristite atraktivnu temu koja će navesti klijente da žele da ga otvore. Takođe, odredite odgovarajuću učestalost slanja mejlova kako biste bili u toku sa klijentima, ali bez pretrpavanja njihovog email sandučeta.

Optimizujte sajt za sve vrste pretraživanja

Optimizovanje vašeg sajta kako bi ga pretraživači lakše pronašli znači sastaviti spisak relevantnih ključnih reči i širiti po sadržaju sajta. SEO optimizacija je veoma težak proces u poslednje vreme jer danas „svako želi da bude prvi na Google-u“.

Ljudi tako koriste nove načine pretraživanja, a pretraživači su znatno bolje shvatili šta pretraživači traže (namera pretrage), a zatim isporučuju rezultate pretraživanja koji će im dati odgovore koje traže.

Da biste bili sigurni da se sadržaj vašeg sajta kotira visoko za sve vrste pretraživanja, obavezno ga optimizujte za lokalnu pretragu i pretragu slika.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top