Ažurirana internet stranica može imati veliki uticaj na vaše poslovanje. Kako da znate da li vam je potreban redizajn sajta?

 

Evo 8 sigurnih znakova da bi trebalo ozbiljno da razmislite o redizajnu svog sajta.

1. Sramota vas je da date adresu svog sajta.

Vaš sajt je online lice vaše kompanije i trebalo bi da budete ponosni na nju. Ako niste, to je jasan znak da je vreme za njegov novi izgled.

2. Izgleda zastarelo.

Ponekad, izgled je stvarno bitan. Iako je važno da vaš sajt funkcioniše besprekorno, on bi takođe trebalo da izgleda sveže i moderno, ne kao da je zaboden u prošlost.

3. Vaš sajt je star više od 5 godina.

Iako ne postoji pisano pravilo o tome koliko dugo bi isti izgled sajta trebalo da stoji tako kako stoji, svakodnevno dolazi do napretka u tehnologiji, dizajnu i tome kako Google rangira sajtove, pa ako je izgled vašeg sajta isti više od nekoliko godina, verovatno ćete imati koristi od redizajna bar nekog njegovog dela.

4. Vaš sajt nije prilagođen mobilnim uređajima.

Prema statistici, 52% celokupnog saobraćaja na internetu dolazi sa mobilnih uređaja, a Google sada bazira svoje rangiranje na mobilnoj, a ne na desktop verziji sajta. Ako imate posebnu verziju sajta za mobilne uređaje ili sajt koji ne koristi responsive dizajn, ima smisla uraditi redizajn sajta koristeći pristup prvo mobilnom telefonu umesto da pokušavate da ga naknadno prilagodite elementima koji su prilagođeni mobilnim uređajima.

5. Nemate mnogo saobraćaja na sajta.

Ako se vaš sajt sporije učitava, a ipak ste zadovoljni količinom posla koji vam donosi, verovatno nema razloga da se sami sebi zakomplikujete stvari. Ali ako ste primetili značaj pad u saobraćaju i konverziji, vaši posetioci očigledno ne pronalaze ono što traže, i možda želite da razmislite o redizajnu sajta kako biste ih vratili.

6. Svi vaši konkurenti imaju moderne sajtove.

Iako je tačno da biste radili ono što je ispravno za vas, a ne slepo pratili šta drugi rade, ako vaši konkurenti imaju sajtove koji izgledaju i rade bolje od vašeg, vi ćete biti u značajnoj meri nekoliko koraka iza njih. Ako vaš sajt zaostaje za konkurencijom, redizajn sajta će vas ponovo vratiti na vodeće mesto među konkurencijom.

7. Vaš sajt ne nudi odlično korisničko iskustvo.

Uspešan sajt na prvom mestu brine o zadovoljstvu vaših korisnika. Ako je vaš sajt težak za navigaciju i ne nudi zanimljiv sadržaj, vaši korisnici će otići. Iako male korekcije mogu poboljšati iskustvo posetilaca na postojećem sajtu, često je najbolje rešenje redizajn sajta sa korisničkim iskustvom u prvom planu.

8. Male izmene su teške ili ih je nemoguće uraditi.

Pravljenje malih izmena ili ažuriranja na vašem sajtu, kao što je dodavanje tekstova na blogu, ažuriranje događaja ili promena opisa proizvoda, treba biti lako za sve osobe koje rade u vašoj kompaniji. Ako je vaš sajt izrađen na platformi sa kojom je teško raditi ili koja zahteva posebnog programera ili dizajnera da napravi čak i najjednostavnije ispravke, razmislite o novom sajtu koji će biti urađen u jednostavnom sistemu upravljanja sadržajem (CMS).

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu