Besplatni alati za SEO optimizaciju sajta besplatni alati za seo optimizaciju sajta

Besplatni alati za SEO optimizaciju sajta

Da li biste želeli da poboljšate neke segmente na svom sajtu? Ako je vaš odgovor „NARAVNO!“, pred vama su besplatni alati za seo optimizaciju sajta.

Pomoću njih ćete lako izmerili performanse svog web sajta u različitim kategorijama. Nijedan od njih za probni rad ne zahteva preuzimanje softvera, kreiranje naloga ili registraciju.

Kao što je slučaj sa bilo kojim automatizovanim alatom, opcije navedene u nastavku ne sadrže isti nivo uvida koji ćete dobiti od stručnjaka za marketing, ali svaki od njih odlično pronalazi probleme i pomoći će vam da se odlučite bi tačno trebalo da uložite napore za poboljšanje vašeg sajta.

Izveštaj performansi

Da li želite sažet izveštaj performansi svog web sajta? FreeGrader.com će skenirati vaš sajt i dati mu ocenu zasnovanu na prilagođenosti za mobilne uređaje, prisustvu na društvenim mrežama, ključnim rečima, opisu sajta i drugim SEO elementima.

Ako navedete svoju email, HubSpot’s WebSite Grader će vam dati personalizovani izveštaj sa ukupnom ocenom, kao i pojedinačne rezultate u kategorijama performansi, prilagođenosti mobilnim uređajima, SEO-a i sigurnosti. Takođe, dobićete savete kako možete i povećati ocenu svog web sajta.

Besplatna verzija SEMRush-a nudi alatku Site Audit koja daje vašem sajtu sveobuhvatne tehničke revizije i ističe probleme koje bi trebalo rešiti.

Prilagođenost mobilnim uređajima

Mobilni internet saobraćaj čini više od polovine ukupnog internet saobraćaja širom sveta. Zato je ključno da vaš sajt obezbedi odlično iskustvo za korisnike mobilnih uređaja. Da biste proverili da li je vaš sajt pogodan za mobilne uređaje, koristite Google-ov test za mobilne telefone kako biste saznali da li vaš sajt zadovoljava Google-ove zahteve za mobilne uređaje.

Brzina sajta

Kada su u pitanju web sajtovi, nedostatak brzine učitavanja ozbiljno utiče na rangiranje sajta. Da biste se uverili da vaš sajt nije frustrirajuć za korisnika, unesite URL svog sajta u besplatnu alatku za brzu pretragu stranica kao što su GTmetrik , Pingdom , WebPageTest ili Google-ov PageSpeed Insights za pregled vremena učitavanja sajta i rezultata za niz drugih faktora.

SEO optimizacija sajta

Održavanje najnovijih SEO praksi je posao sa punim radnim vremenom i teško je znati da li ste napravili greške u pokušaju da optimizujete svoj sajt.

FOUND SEO alat će vam pružiti brzu reviziju SEO-a na vašem sajtu, uključujući tehničke i sadržajne probleme i kvalitet spoljašnjih linkova vašeg sajta.

Quicksprout nudi jednostavnu i lako čitljivu analizu web sajta, uključujući rezultate saobraćaja, brzinu i SEO, i navodi broj grešaka, povratnih linkova i drugih ključnih faktora. Možete čak upoređivati svoj sajt sa još tri sajta svoje konkurencija.

Varvy SEO alat takođe pruža brzi SEO pregled, uključujući linkove, aktivnost na društvenim mrežama, ključne reči i još mnogo toga.

Pristupačnost

Pristupačnost web sajta znači da svako može da koristi vaš sajt, uključujući i one sa problemima sa vidom ili sluhom. Da biste proverili dostupnost vašeg web sajta, unesite svoj URL u WAVE da biste videli greške poput nedostatka alt teksta i slabog vizuelnog kontrasta, kao i sugestije kako ispuniti standarde pristupačnosti.

Trendovi u pretrazi

Šta ljudi traže na internetu? Odgovor vam može pomoći da razvijete ideje za sadržaj bloga kako biste rešili probleme vaših klijenata. Google trendovi vam pokazuju najpopularnije pojmove za pretragu tokom vremena. Omogućava vam da ih upoređujete, pogledate šta je u svetu aktuelno, ali isto tako i u vašem regionu.

Ključne reči

Ako vam je potrebna pomoć da shvatite koje ključne reči ćete koristiti na svom sajtu, Keyword Tool može generisati stotine pojmova ključnih riječi korišćenjem rezultata sa Google-a, YouTube-a, Bing-a i App Store-a.

Besplatna alatka za istraživanje ključnih reči iz Wordtracker-a daje vam na hiljade popularnih fraza za pretraživanje na osnovu jedne ključne reč. Takođe, prikazuje vam obim pretrage, nivo konkurencije i cenu po kliku za svaki izraz.

Da biste proverili za koje ključne reči ste vi ili vaša konkurencija rangirani, unesite adresu svog sajta u SEMrushov alat za praćenje. Prikazaće se rezultati za najviše 10 ključnih reči i kako vaš sajt stoji naspram vaše konkurencije.

Linkovi

Izlazni linkovi na vašem sajtu su jedan od najboljih načina za poboljšanje rangiranja za pretragu, povećanje saobraćaja i poboljšanje iskustva korisnika. Ali sve te beneficije su izgubljene ako ti linkovi ne rade.

Web sajt verovatno ima desetine ako ne i stotine linkova. Da biste bili sigurni da nijedan od njih ne daje korisnicima strašnu grešku 404, isprobajte BrokenLinkCheck. Alat ne samo da skenira vaš sajt za neispravne linkove, već vam govori tačno gde se ove mrtve veze nalaze u vašem HTML kodu. Tako ih možete brzo pronaći i popraviti ih.

Lokalna pretraga

Ako ste svoje poslovanje bazirali na lokalu, morate biti sigurni da će vas kupci i pronaći. To znači da vaš sajt mora biti optimizovan za lokalno pretraživanje. Dodavanje svoje firme na Google My Business se podrazumeva. Takođe, proverite svoje lokalne listinge tako što ćete unesti svoje poslovno ime u alatku za proveru lokacija, koja prati prisustvo vašeg lokalnog pretraživača. Alatka vam omogućava da pregledate svoje da li su svi podaci tačni i daje vam rezultat na lokalnom nivou.

Dupliranje sadržaja

Niko nema pravo da koristi sadržaj sa vašeg sajta bez vaše dozvole. Da biste bili sigurni da niko ne čita vaš sadržaj i ponovo ga objavljuje na svom web sajtu, unesite adresu svog sajta u Copyscape.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top