Da li je Instagram dobar za poslovanje?

Odgovor: Verovatno.

U ovom kratkom tekstu pokušaćemo da objasnimo zašto bi većina preduzeća/organizacija trebalo da ga koristi.

Iako ne postoje mogućnosti povezivanja ili završavanja posla sa klijentima (osim direktne prodaje kroz inbox, što je potpuno neozbiljno), Instagram ne bi trebalo da bude prigodan za većinu preduzeća, zar ne?

Da li je Instagram dobar za poslovanje? Preko 70% kompanija sa više od 100 zaposlenih koristi Instagram za marketing.

Ipak, postoji mnogo razloga zašto je Instagram velika platforma za poslovanje, a ovom prilikom ćemo objasniti nekoliko.

1. Vaši klijenti ga verovatno koriste

Bez obzira da li vi volite društvene mreže ili ne, veeelika većina korisnika interneta ih koristi. Nakon što je Facebook kupio Instagram kupio 2012. godine, Instagram je brzo proširio svoju funkcionalnost i korisničku bazu. Instagram sada broji preko 700 miliona aktivnih korisnika mesečno. U početku, počevši od mlađe demografske populacije, u 2016. godini, gotovo 60% svih korisnika interneta starosti između 18 do 29 godina koristilo je Instagram, koje prati 33% korisnika interneta starosti između 30 i 49 godina.

2. Pruža visok stepen angažovanja

Zahvaljujući inteligentnom algoritmu, jakoj integraciji hashtaga kao osnove i angažovanju funkcije pretrage, preduzećima se daje mnogo bolji rezultat kod rezultata. Prema istraživanjima, Instagram je u 2016. godini imao u proseku skoro 10 puta veći angažman sa poslovnim objavama u odnosu na iste takve objave na Facebooku!

3. Možete prodati svoje proizvode i usluge

Od pokretanja reklamnih oglasa do označavanja (tagovanja) proizvoda na fotografijama, Instagram je mašinerija za generisanje konverzija. Prema istraživanju koje je izvršio Iotpo, najmanje 30% korisnika Instagrama kupilo je proizvod koji su otkrili upravo na Instagramu. Korisnici koji dolaze sa Instagrama na vaš sajt, na njemu provedu više vremena od korisnika bilo koje druge društvene platforme.

4. Dobra je ideja da ostanete konkurentni

Dupliranjem broja korisnika od 2015. godine, preko 70% kompanija sa više od 100 zaposlenih koristi Instagram za marketing. Zanimljivije je da preko 80% ne-poslovnih korisnika prati kompanije na Instagramu! Vaši klijenti i vaša konkurencija su na Instagramu… Zar ne?

Uz sve ovo napisano, Instagram je i zabavna platforma za korišćenje.

Sa novim karakteristikama koje se objavljuju gotovo svakog meseca, platforma je uzbudljiva i stalno se razvija.

Instagram Stories i streaming uživo pružaju korisnicima nove mogućnosti za kreiranje i konzumiranje sadržaja.

Od dokumentovanja svakodnevnice na vremenskoj liniji do deljenja aktivnosti koje se odvijaju u pozadini vaše kompanije, otvaraju vam se beskrajne mogućnosti za kreiranje sadržaja na Instagramu.

Kako ćete vi koristiti Instagram za vaše poslovanje?

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu