Da li ste uhvatili 'poslednji voz' za modernizaciju svog sajta? poslednji voz

Da li ste uhvatili ‘poslednji voz’ za modernizaciju svog sajta?

Google je najavio da istražuje načine za pokretanje takvog indeksiranja za mobilne uređaje koji će ih stavili na prvu liniju kriterijuma pretrage rezultata na svom pretraživaču.

Kako će novo indeksiranje na Google-u promeniti SEO u 2018.?

Do sada su postojale su i druge verzije mobile-friendly algoritama koje je Google koristio, a koji su istakli značaj mobilnih korisničkih interfejsa i navigacije. Ali aspekt mobile-first (prvo mobilni) indeksa Google-ovog pretraživača je najvažniji faktor uspeha vlasnika web sajtova, jer će se po tome određivati da li će potencijalni klijenti biti u mogućnosti da pronađu vaš web sajt.

Optimizacija za pretraživače i dalje će biti prisutna. Ona će i dalje igrati veliku ulogu u tome kako ljudi pronalaze vaš sajt. Ali opet, kriterijumi pretrage će se prebaciti na korisnike mobilnog telefona, a ne na tradicionalne korisnike desktop i laptop računara.

Zašto?

Statistike pokazuju da će mobilni korisnici uskoro nadmašiti broj korisnika na desktopu za najmanje 2:1, a očekuje se da će se taj trend drastično povećati.

Sa toliko velikim brojem kupaca koji pristupaju sadržaju preko mobilnih uređaja, možete početi da shvatate zašto Google planira da to postane prioritet u 2018. godini, a i nakon nje.

Nije samo pitanje da li znate šta je SEO… Najvažnije je znati da li vam je sajt pravilno optimizovan za uspeh.

Čak i uz sve ovo na umu, možda će biti potrebno neko vreme pre nego što vidimo da li Google rangira mobile-friendly sajtove bolje, istovremeno gurajući non-mobile-friendly sajtove niže na rang listi rezultata pretrage.

Izvori u Google-u, uključujući i Gari Ilisa, iz sektora za razvoj i pretragu, kaže da može proći mnogo vremena do momenta kada novi sistem indeksiranja bude u potpunosti spreman i implementiran, pa je ovo dobra vest za vlasnike web sajtova koji su zabrinuti da neće postići dobru ocenu kada se i ova karakteristika sajta počne ocenjivati!

Sada je pravi trenutak da se pripremite za promene koje će preusmeriti fokus na mobilne formate.

Počnite sa pokretanjem Google testa za mobilne uređaje.

Oni su, uostalom, ti koji će vršiti izmene. Dakle, što više vaša stranica odgovara ovim promenama, verovatnije ćete održati svoj status nakon što promene načina indeksiranja na pretraživačima.

Izrada sajta - Izrada sajtova - Web dizajn | S8 Studio - poslednji voz

Kako da vam sajt bude mobile-friendly?

Postoje tri različita načina da budete sigurni da je vaš sajt u skladu sa predstojećim promenama.

Oni su navedeni ispod, sa kratkim opisom svakog od njih.

1. Responsive web dizajn (RWD)

Ovaj tip dizajna odgovara okruženju tako što povećava ili smanjuje rezoluciju u zavisnosti od veličine ekrana na kom se gleda. Ako već imate uspešno dizajniran relevantan web sajt, nećete morati da brinete o promenama u first-mobile indeksiranju.

2. Dynamic Serving (Adaptive)

Ova vrsta sistema prikazuje različite sadržaje na osnovu tipa uređaja, ali na istoj adresi. Ovo se vrši detekcijom i identifikacijom sistema preko kojeg potencijalni klijent/kupac dolazi na vaš sajt i prilagođava ga njemu.

3. Web sajt posebno kreiran samo za mobilne uređaje

Ovaj sistem funkcioniše kao sekundarni web sajt posebno razvijen za korisnike mobilnih uređaja. Kada korisnici kliknu na vašu adresu, a koriste mobilni uređaj, prikazaće im se mobilna verzija vašeg sajta. Ovaj tip sistema je idealan jer se fokusira na mobilne korisnike, što Google planira da uradi sa svojim novim algoritmima za pretraživanje i indeksiranje.

Na kraju krajeva, možete napraviti i profesionalnu mobilnu aplikaciju.

Imati prilagođenu aplikaciju dizajniranu za vaše poslovanje postavljaće vas iznad konkurencije na više načina. To će osigurati korisnike koji su zainteresovani za vaše ponude. Aplikacije istovremeno pružaju mogućnost da pregledaju vaš veb sajt na način koji je namenjen mobilnim uređajima.

Međutim, neće svi posetioca vašeg sajta preuzeti aplikaciju.

Dakle, ako se odlučite da koristite ovaj format, potrudite se da prikažete i ponudite svoju aplikaciju na svojoj glavnoj veb lokaciji, uz opasku da vaš sajt svakako mora biti optimizovan za mobilne uređaje.

Ovo će vas sprečiti da izgubite potencijalne klijente koji možda ne žele da preuzmu aplikaciju.

Zaključak: duboko smo zagazili u 21. vek, sve je manje vremena za gubljenje kada je poslovanje prebačeno na internet. Modernizujte svoj biznis, razvijajte brend u skladu sa svojim mogućnostima i prilagodite svoj sajt vremenu u kojem živimo.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top