Poznati logoi i njihove skrivene poruke

Pri izradi logoa želite da se on izdvoji iz gomile, ali da i dalje bude jako jednostavan. U ovom članku predstavljamo vam 7 logotipa za koje ste svi verovatno čuli, ali za njihove skrivene poruke možda niste znali. Nadamo se da ćete uživati u njima.

Logo Amazona vrlo je jednostavan logo i dok strelica može da znači osmeh, ustvari pokazuje „od A do Š“. Što znači da Amazon prodaje sve, od „A do Š“ i osmeh na licima kupaca nakon kupovine.

F1 logotip je prilično jednostavan za razumevanje. Beli prostor u sredini stvara broj jedan.

Ako niste znali, Facebook Places je Fejsbukov novi geolokacijski servis, direktna konkurencija sa trenutnim liderom u tom području Foursquare-om. Sada, ako još jednom pogledate logo Facebook Places, primetićete broj 4 u kvadratu. Slučajnost ili namerno „čačkanje“ Foursquare-a?.

fedex

FedEx logo izgleda kao običan tekst utemeljen u logo, ali ako pogledati malo bolje, između E i X videćete strelu, koja predstavlja brzinu i tačnost kompanijih isporuka.

Logo Muzeja Londona može izgledati kao moderan dizajn logotipa, ali zapravo predstavlja geografsko područje Londona, kako se širilo tokom vremena.

NBC logo ima skrivenog pauna iznad gornjeg teksta koji gleda u desno, što predstavlja moto kompanije da gleda unapred ne unazad, a isto tako i da su ponosni na program koji emituju.

Toblerone logo sadrži skrivenu sliku medveda u planinama Matterhorn, odakle je Toblerone poreklom.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu