reklamiranje na društvenim mrežama marketing na instagramu

Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje?

Novo istraživanje sa Facebook-a pokazuje da korišćenje slučajnih kontrolnih testova za merenje postepenih promena (uspostavljena naučna tehnika) može pomoći prodavcima u donošenju boljih odluka kada su u pitanju njihove investicije u reklamiranje.

Lideri industrije kao što su Netflix, Airbnb, eBay i Booking.com kažu da su videli uspeh u korišćenju merenja isplativosti u današnjem brzo promenljivom oglašivačkom pejzažu.

„Merenje je kritično za dve stvari. Jedna je da razumemo ROI (Returning Of Investment) koji dobijamo i pravilno pripisujemo izvoru rasta prihoda. I drugo, da omogućimo optimizaciju preko različitih plaćenih kanala, tako da možemo odlučiti gde bi trebalo potrošiti sledeći deo budžeta za marketing“ — Alok Gupt, direktor Data Science, Airbnb.

Facebook omogućava advertiserima da precizno mere uspešnost oglasa, kao i da na mnoge načine provere koja je kampanja bolja za podizanje njihovih prihoda. Svi alati koji se koriste dostupni su direktno na Ads manageru.

Merenje je precizno, zasnovano na potrebnim atributima i podesivo prema raznim faktorima, kao što su pol, lokacija, vreme, platforma itd.

Merenje je bitno kako bi se donele prave odluke za ulaganje u marketing. Nova istraživanja na Facebooku ukazuju na bitnost mobilnih uređaja u narednim godinama.

Mobilni telefon je postao sve više utemeljen na način na koji razmišljamo i kupujemo nove proizvode i usluge. Na Facebook IQ-u, studije su razotkrile različite načine na koje ljudi koriste mobilne uređaje. Neke od tih promena su se čvrsto držale i postale su rasprostranjene u određenim sferama.

Studija iz 2017. otkrila je da 94% učesnika drži smartfon u rukama dok gleda televiziju, držeći mobilni telefon pored sebe jednako često koliko drže i daljinski upravljač. Ova fragmentacija pažnje znači da je imperativ marketarima da planiraju i mere reklamne kampanje na više platformi.

Ukoliko se odlučite za razmatranje rezultata oglašavanja na društvenim mrežama, posavetujte sa nama. Nudimo vam usluge menadžmenta na socijalnim mrežama kao i kreiranja oglasa na svim platformama.

Pošaljite upit kako biste saznali cene naših usluga ili nas pozovite.

Mogućnosti su mnoge, imate priliku da ih razmotrite sa stručnjacima.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu