Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje?

  • Naslovna
  • Marketing
  • Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje?
Page Title Shape 1
Page Title Shape 2
Page Title Shape 3

Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje?

Novo istraživanje sa Facebook-a pokazuje da korišćenje slučajnih kontrolnih testova za merenje postepenih promena (uspostavljena naučna tehnika) može pomoći prodavcima u donošenju boljih odluka kada su u pitanju njihove investicije u reklamiranje.

Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje? 1

Lideri industrije kao što su Netflix, Airbnb, eBay i Booking.com kažu da su videli uspeh u korišćenju merenja isplativosti u današnjem brzo promenljivom oglašivačkom pejzažu.

“Merenje je kritično za dve stvari. Jedna je da razumemo ROI (Returning Of Investment) koji dobijamo i pravilno pripisujemo izvoru rasta prihoda. I drugo, da omogućimo optimizaciju preko različitih plaćenih kanala, tako da možemo odlučiti gde bi trebalo potrošiti sledeći deo budžeta za marketing” — Alok Gupt, direktor Data Science, Airbnb.

Gde leži tajna uspeha u doba novih platformi i kako je iskoristiti za reklamiranje? 2

Facebook omogućava advertiserima da precizno mere uspešnost oglasa, kao i da na mnoge načine provere koja je kampanja bolja za podizanje njihovih prihoda. Svi alati koji se koriste dostupni su direktno na Ads manageru.

Merenje je precizno, zasnovano na potrebnim atributima i podesivo prema raznim faktorima, kao što su pol, lokacija, vreme, platforma itd.

Merenje je bitno kako bi se donele prave odluke za ulaganje u marketing. Nova istraživanja na Facebooku ukazuju na bitnost mobilnih uređaja u narednim godinama.

Mobilni telefon je postao sve više utemeljen na način na koji razmišljamo i kupujemo nove proizvode i usluge. Na Facebook IQ-u, studije su razotkrile različite načine na koje ljudi koriste mobilne uređaje. Neke od tih promena su se čvrsto držale i postale su rasprostranjene u određenim sferama.

Studija iz 2017. otkrila je da 94% učesnika drži smartfon u rukama dok gleda televiziju, držeći mobilni telefon pored sebe jednako često koliko drže i daljinski upravljač. Ova fragmentacija pažnje znači da je imperativ marketarima da planiraju i mere reklamne kampanje na više platformi.

Ukoliko se odlučite za razmatranje rezultata oglašavanja na društvenim mrežama, posavetujte sa nama. Nudimo vam usluge menadžmenta na socijalnim mrežama kao i kreiranja oglasa na svim platformama.

Pošaljite upit kako biste saznali cene naših usluga ili nas pozovite.

Mogućnosti su mnoge, imate priliku da ih razmotrite sa stručnjacima.

Prethodni članak
Noviji članak