U proteklih nekoliko godina, marketinška industrija je drastično evoluirala, a Google Ads je alat koji je bio na čelu ovog razvoja. 

google ads

Google Ads, ranije poznat kao Google Adwords, je pay-per-click (plati po kliku) platforma koja omogućava vlasnicima kompanija i marketinškim stručnjacima da promovišu svoje brendove na internetu.

Nema sumnje da vam oglasi na platformi sa preko 259 miliona korisnika, 4,8 milijardi dnevnih interakcija i preko 5 milijardi rezultata pretrage dnevno mogu pomoći da postignete svoje ciljeve.

Nastavite da čitate da biste saznali više o tome zašto bi trebalo da koristite Google Ads i kako da postavite platformu da radi u vašu korist.

Šta je Google Ads i kako funkcioniše?

Skoro svaki put kada vidite oglas za sajt ili stavku koja se rangira na prvom, drugom ili trećem mestu u Google pretrazi, to je skoro uvek rezultat Google Ads kampanje, a ne samo jakog SEO-a.

Korporacija može da plati da se oglas prikazuje klijentima koji traže relevantne fraze na Google-u koristeći Google Ads.

Nakon uspostavljanja mesečne oglasne kampanje, organizacija može da odredi ograničenje potrošnje na oglase, kojih će se Google pridržavati, kao i da izabere globalne ili lokalne ciljane klijente.

Svaka firma može koristiti ovaj digitalni marketinški alat da pošalje značajnu poruku svojim ciljnim potrošačima.

Različiti tipovi Google Ads kampanja

Search (pretraga) kampanja

Search kampanje su upravo ono što samo ime govori.

Oglašivači i kompanije mogu da koriste Google search kampanje za pokretanje tekstualnih oglasa koji se prikazuju korisnicima koji traže određene stavke širom Google-a. Profesionalci u marketingu prilikom dizajniranja kampanje za pretragu razvijaju tekstualne oglase na osnovu pomova kod kojih žele da se pojave u pretrazi .

Na primer, ako kompanija koja prodaje audio uređaje želi da sprovede kampanju pretrage za određeni proizvod, kao što su slušalice, kampanja bi bila prilagođena potrošačima koji traže slušalice ili proizvode u vezi sa slušalicama.

Od ključne je važnosti da generišete listu ključnih reči dok planirate search kampanju.

Ključne reči su reči ili fraze koje najbolje definišu vaše usluge ili proizvode i koriste se za odlučivanje gde i kada će se vaš oglas prikazati.

Da biste mogli da privučete potencijalne klijente i uskladite se sa sličnim oglasnim sajtovima, trebalo bi da izaberete jake, važne ključne reči za svoju strategiju.

Display kampanja

Display kampanje koriste Google-ove opsežne veb sajt-partnere za prikazivanje oglasa na raznim sajtovima širom Interneta.

Oglas vaše kompanije može da se prikaže na različitim veb sajtovima, na vrhu stranice, na bočnoj traci ili pre YouTube klipova. Oglasi takođe mogu da se prikazuju na Google-ovoj platformi za e-poštu i drugim mobilnim aplikacijama.

Preduzeća mogu imati koristi od display reklama na različite načine. Za početak, Google radi sa milionima veb sajtova i pokriva preko 90% svih korisnika interneta, obezbeđujući da oglase vaše kompanije vidi što više ljudi.

App kampanje

App kampanje, kao što su i video oglasi, deo su display oglašavanja i mogu se koristiti za ciljane kampanje. Aplikacije proizvode vaš sadržaj, kao i oglas, za vas.

Algoritam procenjuje različite kombinacije i favorizuje one koje najbolje rade. App kampanje vam olakšavaju reklamiranje aplikacija na najvećim Google domenima, kao što su Google pretraga, YouTube, Google Play i Google mreža multimedijalnog oglašavanja.

Dobra stvar sa Google Ads-om je što imate potpunu fleksibilnost da eksperimentišete i vidite šta je bolje za vaše poslovanje.

Kako Google Ads radi?

Možda se pitate kako Google Ads funkcioniše sada kada razumete šta je i koje vrste kampanja su moguće. Kada pokreće Google Ads kampanju, preduzeće prvo mora da odluči koji od tri cilja želi da postigne:

  • Povećanje broja telefonskih poziva 
  • Povećanje broja posetilaca vaše prodavnice
  • Usmeravanje korisnika na vašu odredišnu stranicu ili veb sajt

Drugo, kompanija mora odlučiti da li će tekst oglasa biti dat globalnoj publici ili specifičnoj lokalnoj publici.

Sledeća faza je da se Google-u daju fotografije ili tri kratke opisa koja govore po čemu je ova kompanija posebna.

Google će pomoći u kreiranju teksta oglasa na osnovu ovih rečenica.

Na kraju, vi ćete izabrati svoj budžet koji će Google koristiti za predviđanje učinka kampanje i kampanja može da počne.

Vaša kompanija će se približiti ispunjavanju svog budžeta uz odgovarajuće vreme i testove što više pojedinaca klikne na oglase PPC kampanje.

Ne samo da ćete ispuniti svoj budžet, već kako vaša PPC kampanja bude dobijala više klikova, rang na pretraživaču će rasti, što će vas dovesti bliže vrhu.

Prepustite nama svoju Google Ads kampanju

Ako niste sigurni ili ne želite sami da radite svoju Google Ads kampanju, možete kontaktirati nas, kao ozbiljnu marketinšku agenciju koja iza sebe ima desetine zadovoljnih klijenata.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?