Grafički dizajn – 7 opcija za kreativnost i uspeh

Sve mogućnosti za dizajniranje na jednom mestu

Grafički dizajn idealan je način da napravite razliku – od svega što je do sada viđeno i od svih koji su do danas predstavljeni javnosti.

7 opcija za grafički dizajn

Ukoliko shvatate da je vreme za velike poslovne promene, uz kvalitetan dizajn one će biti šansa za napredak i uspeh. Budite drugačiji od svojih dosadašnjih nastupa na tržištu, ali i od značajne konkurencije.

Uz idealne mogućnosti za novi korak u budućnost i velike poslovne uspehe, grafički dizajn pruža balans lepog i korisnog: kombinaciju vaših želja i visokih performansi savremenog vizuelnog identiteta.

Daje šansu da budete neponovljivi, upečatljivi i primećeni – kako u online tako i u realnom svetu i poslovanju. Ukoliko primetite da postoje težnje za kopiranjem vašeg rada, znajte da ste na dobrom putu i da to žele i drugi.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Šta sve čini grafički dizajn?

Šta tačno predstavlja grafički dizajn?

Jednostavnim i kratkim opisom – kreativnost pretočenu u različite štampane i elektronske oblike.

Sve ono što želite da vidite u sopstvenom predstavljanju i reklamiranju na različite načine – logotip firme, vizit karte, brošure i flajere, bilborde i plakate, kao i sav reklamni materijal.

Najčešće, promo materijal čine šolje, majice, kese, hemijske olovke i sve drugo što zamislite.

Grafički dizajn način je da se sva vizuelna rešenja prenesu na različite predmete na osnovu čega se stiče prepoznatljivost. Imajte u vidu da je grafički dizajn način vašeg prezentovanja drugima, i često govori mnogo više od samih reči.

Iz tog razloga, poželjno je posvetiti veliku pažnju preciznom odabiru svakog elementa koji utiče na identitet i prikazati baš onako kako ste vi zamislili.

Grafički dizajn ispoljava se kroz prenošenje ideja i kreativnosti u elektronske i štampane oblike.

Kreiranje identiteta bitno je u realnom, ali i internet svetu. Podrazumeva se jedinstvenost i posebnost strategije nastupa, sajta i svih štampanih materijala. Grafički dizajn omogućava da se sve potrebe prevedu u ideju na papiru, tačnije na računaru. Svi rezultati grafičkog dizajna nalaze se na različitim štampanim i elektronskim materijalima, dokumentima i fotografijama.

Zato je vrlo bitno istaći značaj kvaliteta, kreativnosti i razvoja novih ideja koje će dati korak ispred konkurenata. U svemu tome veliku ulogu imaju marketinške agencije, koje mogu učiniti da vaša pojava bude upečatljiva i neponovljiva.

Knjiga grafičkih standarda odličan je početak detaljnog bavljenja grafičkim dizajnom

Za vas, marketinške agencije mogu napraviti jedinstvenu knjigu grafičkih standarda. U njoj su sažeti svi elementi vizuelizacije grafičkog dizajna.

Konkretno, nju najčešće čine boje koje ćete koristiti u budućnosti prilikom štampe, veličina i oblik logotipa, predviđeni fontovi slova na dokumentima i drugim sadržajima, kao i sve druge „odluke“ u pogledu vizuelnih efekata.

Zašto je to bitno?

Upravo zato da bi se postigla jedinstvenost nastupa na tržištu i pokazala ozbiljnost u poslovanju.

Knjiga grafičkih standarda vodič je ka jedinstvenom stilu upotrebe boja, slova i logotipa.

Dovoljno je reći na primer da plava boja ima veliki broj nijansi. A kako nekada nijanse odlučuju, vi na vreme odredite koja je vaša nijansa i od nje ne odstupajte. Tako je sa svim drugim elementima grafičkog dizajna, čijim odabirom i stalnim korišćenjem moguće je kreirati prepoznatljivost među svim drugim poslovnim subjektima. To može biti odličan početak grafičkog dizajna i najbolje je krenuti upravo od kreiranja savršenog logotipa.

Logotip za prepoznatljiv prvi utisak

Predstavljanje naziva firme, znaka ili žiga najbolje se ispoljava uz karakterističan logotip. On se kreira prema potrebama klijenata, ali su na usluzi i ekspertiza, iskustvo i kreativnost marketinških agencija. Brojni programi dostupni su za razradu svake ideje, kreiranje prototipa, testiranje i lansiranje logotipa.

On se nalazi svuda – na sajtu, vizit kartama i drugim štampanim materijalima, zatim na tekstilu, ali i bilbordima, reklamama i svim mestima i pričama u kojima se pominje vaš rad. Prethodno navedeno upravo pokazuje koliko je veliki značaj da logo ima kvalitet i posebnost.

Zamislite samo kako bi bilo razviti logo sličan već nekom postojećem – sigurno bi vremenom došlo do „mešanja“ sa možda i velikim konkurentima. Nikako to ne treba dozvoliti i važno je insistirati na razvoju potpuno novih ideja.

Logotip je osnovni deo vizuelnog identiteta u poslovanju i važno je da bude unikatan.

Profesionalni timovi agencija tu su da kreiraju logo za vas koji će biti unikatan, ali vremenom vrlo prepoznatljiv i povezan sa aktivnostima. Kvalitetan logotip se štampa na promotivnim materijalima i utiče na razvoj upoznatosti javnosti sa samom kompanijom. Obično, na zahtev može se dobiti vizuelno rešenje kreiranja novog logotipa, ili promene starog od strane profesionalaca u oblasti grafičkog dizajna.

Vizit karta za ponosno predstavljanje

Gotovo da ne postoji kompanija čiji menadžment nema vizit kartu.

Ona je deo identiteta poslovnih subjekata, način predstavljanja i upoznavanja, ali i prvi poziv na akciju svima kojima se deli.

Sadrži sve relevantne informacije kao što su adrese ulice, kontakt telefoni, imejl i web adrese, ključne poruke i logotip firme.

Predstavlja neki vid lične karte kompanija i ostavlja prvi utisak.

Takođe, daje mogućnost brzog i jednostavnog kontaktiranja.

Omogućava i podsećanje, jer se najčešće stavlja u novčanik, na radni sto, a poznate su i male fascikle kreirane specijalno za odlaganje vizit karti.

Vizit karta ostavlja prvi utisak na saradnike i ubrzava uspostavljanje kontakata.

Za sam grafički dizajn, vizuelizaciju i štampu potražite profesionalce – agencije koje će vaše želje pretvoriti u realnost.

Možete imati slobodu u dizajniranju vizit karte i zamisliti idealan način da vas prezentuje.

Vizit karte mogu biti od tvrđeg papira, kartona, plastificirane i danas čak plastične. Iako je danas veoma aktivno poslovanje putem interneta, tradicionalne vizit karte i dalje su bitan faktor započinjanja kontakata i saradnje. Njihovom dizajnu treba posvetiti pažnju i pratiti savete i iskustva dizajnera. Predlog je uvek dostupan na uvid pre štampe, pa možete biti sigurni da će vaše potrebe biti maksimalno ispoštovane.

Plakati i bilbordi način su da budete primećeni

Sigurno ste nekada dok prolazite ulicama zapazili različite bilborde ili plakate na zidovima i oglasnim tablama.

Neki su privukli vašu pažnju, a neke i ne pamtite da ste uopšte videli.

Upravo za vaš poslovni poduhvat potrebni su vam takvi bilbordi i plakati koji će omogućiti da budete primećeni apsolutno svuda.

Grafički dizajn obuhvata kreiranje bilborda sa neponovljivim sadržajem, na jedinstven način i jasnim pozivom na akciju. Kako se mogu postaviti bilo gde na otvorenom, privlače pažnju i vrlo su informativnog karaktera.

Najčešće se primete tokom čekanja na raskrsnicama i semaforima, autobuskim stajalištima, kao i oko parkinga.

Na takvim mestima se najviše zadrži pažnja prolaznika.

Mogu biti poziv na događaj, isticanje akcijskih cena i sniženja, promocija nove ponude ili bilo kog drugog segmenta poslovanja.

Plakati i bilbordi se postavljaju na prometnim mestima i omogućavaju veliku vidljivost na dnevnom nivou.

Profesionalni dizajneri u okviru marketinških agencija imaju sjajne ideje i vaše je da im prepustite da pokažu svoju specijalnost.

Današnja tehnologija razvila je ne samo klasične bilborde, već i u vidu elektronskih formata, osvetljenih posebnom rasvetom i mnogo toga drugog.

Naravno, dobijate celokupnu pripremu za štampu u vidu predloga u elektronskom obliku, kako bi bilo moguće napraviti izmene i pogledati sve detalje pre dobijanja štampanog formata.

Roll up baneri kreiraju se sa ciljem brendiranja

Za razliku od dizajniranih plakata i bilborda koji se postavljaju na određenom prostoru i tu „borave“ predviđeno vreme nakon čega se uklanjaju, roll up baneri su fleksibilniji.

Naime, radi se o manje krutim materijalima koji su vrlo lagani i savijaju se u rolnu. Na osnovu takvog oblika i odličnih dimenzija, prenosivi su sa jednog mesta na drugo.

Jednostavno se sklapaju i rasklapaju, a na njima se mogu nalaziti različiti sadržaji: od prezentovanja proizvoda i usluga, informacija o događajima, kontakt podaci i mnogo toga drugog.

Vrlo su korisni za prezentacije, tokom održavanja sastanaka, na korporativnim događajima i svim drugim vidovima prezentovanja.

Roll up baneri najčešće se nalaze sa strane ili u pozadini osoba koje učestvuju na konkretnom događaju, kako bi upečatljivo, ali ne napadno privukli pažnju javnosti.

Štede novac jer se mogu nositi svuda, a povremena promena sadržaja na štampanom materijalu nije veliki trošak.

Roll up baneri su multifunkcionalan način prezentovanja poslovanja javnosti na događajima.

Vrhunski poznavaoci marketinga – agencije, veliki značaj daju roll up banerima u ukupnom oglašavanju putem događaja u ukupnom nastupu na tržištu.

Predstavljaju troškovno isplativ način promocije, pa su često izbor klijenata. Takođe, prilagodljivost u pogledu jednostavnog sklapanja daje mogućnost brze zamene platna i postavljanja novog sadržaja u kratkom vremenskom roku.

Brošure i flajeri za često pojavljivanje u javnosti

Odličan način oglašavanja jeste putem kreiranja različitih promotivnih materijala.

Jedan od njih su brošure i flajeri, koje u štampanom obliku dopiru do velikog broja publike, a svako od njih može biti potencijalan potrošač. Najčešće se dele besplatno, kao vid reklamnih materijala sa informativnim sadržajem.

Važno je da uz adekvatan grafički dizajn svaki štampani primerak bude istovetan, kvalitetan i zanimljiv.

Kako osobe ne bi čisto uzele flajer i odložile na stranu, bitno je da bude interesantan i dopadljiv vizuelno, uz moderne kombinacije boja i privlačan sadržaj.

Njihova štampa nije skupa i bitno je insistirati na savršenom kvalitetu – kako dizajna i pripreme, tako i same štampe brošura i letaka, odnosno flajera.

Brošure i flajeri kao štampani materijal bitan su deo informisanja javnosti o svim bitnim aktivnostima.

U okviru same izrade letaka marketinške agencije vam mogu pomoći da istražite svoje želje u pogledu formata, predviđenog sadržaja i ciljeva koji se žele ostvariti.

Flajeri treba da imaju poziv na akciju – kontaktiranje, posetu sajta ili prodajnog objekta i obavljanje prve i ponovljene kupovine. Važno je da budu jasni, koncizni i veoma ubedljivi.

Reklamni materijali povećavaju vidljivost na tržištu

Način da ostvarite vidljivost i poznatost u javnosti i na ciljnim delovima tržišta moguće je uz kvalitetnu štampu reklamnih materijala.

Tu se najčešće ubrajaju: reklamne kese, majice, USB memorije, kačketi, hemijske olovke, šolje, torbe i mnogo toga drugog.

Velika prednost reklamnog materijala jeste što pokazuje pažnju i posvećenost negovanju dobre poslovne saradnje.

Moguće je pokloniti ih svima – stvarnim i potencijalnim kupcima, dobavljačima, investitorima, bankama i drugim partnerima.

Takođe, poklanjaju se sa ili bez povoda – za veći obim kupovine, ali i za godišnjice, u nagradnim igrama, na događajima i slično.

Na njima se najčešće nalazi logotip kompanije koji treba da bude istovetan sa vektorskim dizajnom i poptuno verodostojno prenet na svaki predmet.

Reklamni materijali imaju dvostruki efekat: daruju se najčešće kao znak pažnje i privlače nove kupce i korisnike.

Za idealne kreacije zasluženi su marketinški stručnjaci.

Ono što je karakteristično jeste da pored kreativnosti, važna je i jednostavnost u dizajnu – potenciranje prepoznatljive kombinacije boja na svim materijalima, postavljanje jedinstvenog logotipa uvek na isti način, kao i svih drugih sadržaja u vidu teksta ili slike.

Jednostavnost uz posebnost i kvalitet omogući će timovi marketinške agencije.

Grafički dizajn je vrlo složena kategorija i obuhvata veliki broj različitih mogućnosti za ispoljavanje kreativnosti.

Povezanost elektronske i štampane forme ključni je deo prevođenja dizajna u stvarnost – konkretan proizvod kao što je reklamni materijal, brošura, bilbord, roll up baner i mnogo toga drugog.

Takođe, obuhvata i kreiranje logotipa kao najvažnijeg elementa razvoja identiteta kompanija u savremenim uslovima poslovanja, uz koji se dalje stvara temelj imidža, brendiranja i ostvarivanja odličnih poslovnih rezultata.

Za savršene predloge grafičkog dizajna u kratkom vremenskom roku budite slobodni da nam pošaljete upit sa svim potrebnim detaljima.

Neverovatnom brzinom, uz neosporan kvalitet, unikatnost i do sada neviđene ideje imaćete spremno rešenje za vaš vizuelni identitet i sigurno će vas naša ponuda oduševiti i “oboriti s nogu”.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu