Izrada sajta za online prodaju može vam doneti mnogo novih kupaca ili klijenata, u zavisnosti od toga da li trenutno prodajete ili tek planirate da prodajete.

izrada sajta za online prodaju

Iskoristite želju kupaca za internet kupovinom.

U poređenju sa prethodnom godinom, prihodi od online prodaje za manja preduzeća porasli su dvocifreno. Njihovi moderni sajtovi za online prodaju su na pravom mestu i dobro optimizovani za konverziju.

A evo kako se možete pridružiti rastućem broju trgovaca koji redovno nadmašuju svoje godišnje ciljeve online prodaje.

Šta je potrebno kod izrade sajta za online prodaju visokih performansi?

Bez obzira o kojoj vrsti online prodaje je reč, bilo da je u pitanju maloprodaja na državnom nivou ili hobi projekat, prva stvar koja je potrebna je platforma za e-trgovinu koja će pomoći u stvaranju najbolje moguće online prodavnice.

Softverski alat koji omogućava kreiranje online prodavnice i upravljanje njenim marketingom, operacijama i administracijom poznat je kao eCommerce platforma.

SaaS rešenja pružaju dizajn online prodavnice odmah iz kutije. Vizuelni uređivač je jednostavan za korišćenje i može da napravi prodavnicu za nekoliko sati ukoliko znate kako da ga koristite. Međutim, postoji nedostatak: ograničena fleksibilnost i nemogućnost dodavanja personalizovanih karakteristika.

Rešenja otvorenog koda su kao prazno platno koje se može transformisati u bilo koju vrstu online prodavnice uz dovoljno rada i vremena. Međutim, sve se pravi iz temelja.

Ovo zahteva angažovanje programera i dizajnera.

Možete da birate između sistema headless trgovine i otvorenog koda kao što su Magento i WooCommerce (WordPress plugin za ecommerce), kao i SaaS platforme kao što je Shopify ili SaaS kreatore sajtova kao što su Squarespace i Wix. Takve platforme za izradu online prodavnica ne ograničavaju opcije dizajna, omogućavajući kreiranje zapanjujućih i prepoznatljivih veb sajtova.

U svakom slučaju, koji god alat za izradu prodavnice da koristite za početak, uverite se da sadrži sledeće karakteristike:

Izrada sajta za online prodaju prilagođenog za mobilne uređaje

Ako vaša online prodavnica nije prilagođena mobilnim uređajima, propustićete mnogo prodaje jer 46 odsto kupaca kompletan proces kupovine završi na svojim pametnim telefonima.

Fleksibilna platforma za online trgovinu garantuje da posetioci koji koriste različite uređaje imaju podjednako pozitivno iskustvo, bez obzira na ograničenja dizajna.

Opcije za personalizaciju

Koncept „lepote“ je veoma subjektivan.

Međutim, „izgled“ u web dizajnu se uglavnom odnosi na izgled prilagođen korisniku, estetski lepu, tipografiju, kvalitetne slike i druge aspekte dizajna koji vašu prodavnicu izdvajaju od konkurencije.

Ako vašem softveru za e-trgovinu nedostaju alati za prilagođavanje i atraktivni šabloni spremni za upotrebu, bićete primorani da sledite stope stotina drugih kompanija, sa ograničenim prostorom da pokažete po čemu se vaš brend razlikuje.

Izrada sajta za online prodaju sa jednostavnom navigacijom

Sve komponente korisničkog interfejsa koje posetioci mogu da koriste da bi došli do određenih informacija na vašem sajtu nazivaju se navigacijom.

Glavni meni za navigaciju, odeljci kategorija proizvoda, filteri, pretraga i footer su primeri ovoga.

Kada platforma za e-trgovinu ograniči kapacitet za razvoj jednostavnije navigacije, veb sajt može na kraju izgledati lepo, ali biti neupotrebljiv, što će malo potrošača želeti da koristi, a stopa konverzije će pasti kao rezultat.

Posebno korisničko iskustvo

Zadovoljstvo podstiče kupce da posete prodavnicu, kupe nešto, a zatim se ponovo vrate.

Šta izaziva taj osećaj oduševljenja i podiže brend na nove visine?

Najveće marketinške tehnike na svetu biće beskorisne ako vaš sajt ne ispuni njihova očekivanja – dobro promišljeno korisničko iskustvo (UX).

UX je ključan u osiguravanju da online prodavnica nije samo funkcionalna, već i intuitivna, pouzdana, laka za upotrebu i jednostavna za pregled.

Ovi aspekti povećavaju zadovoljstvo korišćenja online prodavnice.

Zamislite povećane konverzije, ponovljene kupovine, sjajne recenzije i preporuke.

Dakle, ovo nije nešto što želite da preskočite.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top