Da li ste se pitali kako besplatno napraviti sajt, ali niste sigurni odakle da počnete?

Na ovom blogu ćete otkriti sve što vam je potrebno da brzo i jednostavno napravite web sajt iz temelja, besplatno ili po maloj ceni.

Pomoć online web sajt kreatora (builder-a)

Smatramo da su online builderi za web sajtove idealno rešenje za pojedince koji nemaju iskustva u programiranju, ali žele potpunu kontrolu nad procesom izgradnje web sajta.

kako besplatno napraviti sajt

Ove online platforme dopuštaju vam da se fokusirate na ono što je najvažnije — vaš proizvod ili biznis — tako što će se pobrinuti za posao izrade sajta.

Da li je moguće besplatno napraviti sajt ili bez trošenja mnogo novca?

Danas svako, bez obzira na svoje tehničke sposobnosti, znanje kodiranja ili kompetentnost za web dizajn, može besplatno da napravi web sajt.

Za novopridošlice ovo može biti težak i zastrašujuć poduhvat, ali je izvodljiv ako imate odgovarajuće ideje i ispravne alate koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz procesa web dizajna.

Ono što bi trebalo da razumete je da kreiranje besplatnog web sajta zahteva vreme i rad i da ćete sve korake razvoja web sajta morati da završite sami.

Ako razumete ključne korake procesa i imate dovoljno sreće da odaberete ispravne alate za izradu web sajta, „uradi sam“ izrada web sajta nije tako komplikovana.

Dve uobičajene metode trenutne izrade „uradi sam“ web sajtova su kreatori web stranica i sistemi za upravljanje sadržajem, skraćeno CMS.

Oba rešenja vam omogućavaju da kreirate i održavate visokokvalitetne projekte, a nijedno ne zahteva opsežno kodiranje.

Dok CMS nudi više umetničke slobode i sofisticiranu fleksibilnost dizajna web sajta, kreatori web sajtova su mnogo jasniji, lakši i praktičniji.

Da biste savladali i koristili kreatore web sajtova, ne morate da budete profesionalac za kodiranje ili vešt web dizajner — sistemi mogu biti jednostavni i intuitivni.

Koju platformu za besplatnu izradu web sajta bi trebalo da koristite?

Raznolikost besplatnih kreatora web sajtova ne znači da bi trebalo da izaberete prvi koji pronađete.

Postoje rešenja koja bolje funkcionišu za vaše specifične potrebe web dizajna i imaju univerzalnu podršku zbog karakteristika, mogućnosti i zadataka koje pokrivaju.

Wix

Wix je najveći kreator web sajtova trenutno dostupan za pokretanje web sajta sa svim funkcijama, bez ulaganja novca.

Milioni web sajtova širom sveta koriste ovu platformu, a vi ga možete koristiti za kreiranje bilo koje vrste ličnih ili poslovnih projekata.

Wix nema konkurenciju kada je u pitanju odabir najbolje besplatne platforme za samostalno pravljenje web sajta.

Ne postoji nijedan korisnik (bilo da je početnik ili iskusni web dizajner) koji nije čuo za ovu platformu.

Postoji niz besplatnih funkcija koje izdvajaju Wix od konkurencije.

Besplatna verzija: Wix vam omogućava da napravite dobar web sajt na svom poddomenu. Sa besplatnim planom dobijate pristup praktično svim Wix-ovim funkcionalnostima.

Program je beskrajan, omogućavajući svakome da ne samo isproba usluge, već i da vežba i unapredi svoje talente kreiranjem raznih web sajtova.

Da biste objavili svoj web sajt i izvukli maksimum iz Wix-ovih funkcija, moraćete da platite jedan od premium planova ove platforme.

Standardno i Business/eCommerce članstvo su dve dostupne opcije. Cena se kreće od 13 USD mesečno, u zavisnosti od ponuđenih funkcija i usluga.

Site123

SITE123 je besplatan i jednostavan kreator web sajtova za početnike, koji im omogućava da uspostave i upravljaju mnogim vrstama online projekata kako bi zadovoljili svoje potrebe i preferencije.

Portfoliji, web stranice malih kompanija, blogovi, online izložbe, odredišne stranice i drugi slični projekti imaju velike koristi od ove platforme.

Dolazi sa kontrolnom tablom lakom za upotrebu koja vam omogućava da završite sve procese izgradnje web sajta uz minimalnu gužvu i napor.

Ovaj kreator web sajtova ne zahteva nikakvo znanje o kodiranju, što ga čini lakim za korišćenje, čak i početnicima.

Besplatna verzija: SITE123 nudi besplatan plan koji vam omogućava da testirate njegove celokupne usluge. Plan je beskonačan, tako da ne postoje vremenska ograničenja za potrošače da isprobaju uslugu.

Međutim, moraćete da izaberete jedno od premium članstava da biste mogli da objavite svoj projekat. Najekonomičniji od njih je trenutno 10,80 dolara mesečno.

IM Creator

Umetnici i neprofitne organizacije mogu da koriste IM Creator da naprave besplatan sajt.

IM Creator vam omogućava da kreirate i pokrećete potpuno funkcionalne online projekte bez potrebe da ulažete u njih ili imate bilo kakvo znanje o programiranju.

Platforma vam omogućava da kreirate različite web stranice, ali je posebno korisna za portfolije, odredišne stranice i web stranice malih kompanija.

Zbog svoje strukture projekta zasnovane na prugama, mnoštva besplatnih prilagodljivih tema i konektora, sistem zaslužuje posebnu pažnju.

Besplatna verzija: Za umetnike, studente i ljude koji žele da pokrenu i vode neprofitna preduzeća, IM Creator je potpuno besplatan. Ovo je jedna od neospornih prednosti ove platforme.

Platforma pruža mogućnost pretplate na premium članstvo za klijente koji žele da objavljuju i upravljaju poslovnim sajtovima. Sada je dostupan za 8 dolara mesečno. Ovo je, bez sumnje, sjajna ponuda.

WordPress

WordPress je najpopularniji besplatni sistem za upravljanje online sadržajem, koji je prvobitno kreiran za blogove, ali se proširio na softver za web dizajn koji se može koristiti za kreiranje raznih projekata zasnovanih na internetu.

U pogledu težine i nivoa prilagođavanja web stranice, CMS se razlikuje od tradicionalnih kreatora web sajtova.

Nije najbolji izbor za početnike bez iskustva u web dizajnu, ali je idealan za iskusne web programere koji imaju iskustvo u web dizajnu i voljni su da se nose sa složenošću uređivanja koda.

Besplatna verzija: WordPress je besplatan sistem za upravljanje sadržajem, što je jedna od primarnih prednosti ovog sistema. Ako ste zadovoljni osnovnim integrisanim mogućnostima platforme, možete je besplatno istražiti i testirati.

Međutim, ako želite da izvučete maksimum iz WordPress-a, moraćete da koristite dodatke.

Da bi vaš sajt bio na mreži, takođe ćete morati da izaberete provajdera hostinga i registrujete svoj domen.

Ukoliko i nakon ovog teksta ne želite da se upustite u avanturu samostalnog pravljenja svog sajta, prepustite našoj ekipi njegovu izradu. Za nove klijente smo pripremili razne pogodnosti.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top