Kako da kreirate newsletter za potrebe svog sajta

Kreiranje biltena za vaš sajt može biti odličan način da svoje verne posetioce informišete o novim proizvodima, uslugama, akcijama, i tako ih naterate da se ponovo vraćaju na vaš sajt. Ali kako započeti? Kako možete samostalno kreirati bilten? Verujte, nije tako teško! Evo šta bi trebalo da uradite!

Izaberite email marketing platformu za kreiranje newslettera

Vaš prvi korak u ovom poduhvatu je odabrati platformu za email marketing. Bez obzira da li želite da pošaljete automatizovane mejlove koje ste kreirali od sadržaja vašeg sajta ili da napravite prilagođene šablone za slanje svake nedelje ili meseca, većina servisa ima ono što vam treba. Razlika je u karakteristikama i ceni koja vam odgovara.

Postoje stotine fantastičnih e-mail marketing servisa, mi ćemo vam dati par primera, onih najpopularnijih.

MailChimp

Ova popularna platforma je najbezbednija opcija za početnike. Nudi mnogo opcija koje će vam biti od koristi, besplatan je za listu do 2.000 kontakata i slanje 12.000 mejlova mesečno. Savršen je ako niste sigurni da li ćete koristiti ovaj vid marketinga i u budućnosti.

GetResponse

GetResponse je pristupačna sve-u-jedan platforma koja obuhvata email marketing, automatizaciju i dizajn ciljnih stranica.

Constant Contact

Constant Contact ima za cilj da obezbedi marketing za mala preduzeća. Jednostavan je za pravljenje prelepih biltena pomoću drag-and-drop uređivača.

Izaberite sadržaj i napravite šablon

Odabrali ste email marketing platformu? Uz nju ste verovatno dobili i šablone koje možete personalizovati tako da odgovaraju vašem brendu. Iako će se ovaj korak razlikovati u zavisnosti od platforme koju ste izabrali, evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu prilikom kreiranja šablona biltena.

1. „Subject line“ (tema poruke) je najvažniji deo email-a. Ne gubite vreme ovde; privucite im pažnju, dajte ponudu ili stvorite paniku u svom naslovu.
2. Stvorite intrigu! Koristite tizere za blogove ili proizvode; obećajte nešto korisniku ako poseti vaš sajt, kao, na primer, ekskluzivu na najnovije postove ili proizvode.
3. Ne zaboravite svoj poziv na akciju! Odvedite ih na sajt pomoću CTA-a dugmeta koji se ne može propustiti.
4. Ograničite učestalost slanja mejlova, ali uverite se da ste konzistentni. Više od jednog biltena nedeljno može iznervirati čitaoce dok slanjem manje od jednog mesečno može dovesti do gubitka interesovanja.
5. Koristite slike. E-mail sa tekstualnim sadržajem je dosadan. Ubacite veliku sliku kako biste privukli pažnju i postavite je u glavni sadržaj biltena.

Skupljajte pretplatnike

Kada imate solidan šablon sa kojim ćete raditi i postaviti svoju automatizaciju, potrebno je da skupite i neke pretplatnike. Ne zaboravite da ih legitimno pribavite putem svog sajta; kupovina listi sa email adrese se ne isplati jer rizikujete da vam se domen nađe na crnoj listi.

Za sam početak, formular za prijavu postavite na sve stranice svog sajta! Promovišite ga na kraju svojih blogova i dodajte formular u podnožje sajta. Postavite pop-up prozor koji će se aktivirati kada korisnici dođu do kraja članka ili kada žele da zatvore prozorčić sa vašim sajtom.

Privucite nove korisnike nagradnom igrom ili besplatnim kuponom. Dajte im razlog da se sami prijave.

Ako ne pišete blogove, razmotrite opciju da počnete. Kvalitetan blog može privući saobraćaj na vaš sajt, što znači više šansi za sticanje pretplatnika na vaš bilten! Ukoliko nemate vremena za pisanje blogova i slanje biltena, zatražite ponudu.

I pobrinite se da je proces registrovanja što besprekorniji. Oblik mora biti dostupan i vidljiv na svakoj stranici. Izbegavajte da imate previše polja u formularu. Ukratko, olakšajte ga za pronalaženje i za još lakše popunjavanje.

Kreiranje pouzdanih emailova

Započinjanje biltena vam može odneti puno vremena, ali će se isplatiti čim budete videli rezultate. Bilten će zadržati stare posetioce koji su možda zaboravili na vaš sajt, dok se u procesu pojavljuju novi.

Ako želite da napravite malo više angažmana sa svojim posetiocima, započnite nedeljni ili mesečni bilten i gledajte kako se ljudi vraćaju na vaš sajt i prave konverziju.

Sa toliko jednostavnih e-marketing marketing platformi, svako može da kreira bilten.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu