Kako da sprečite ‘trolove’ na svom Instagram nalogu

Sa više od 500 miliona ljudi koji se prijave svakog dana, Instagram privlači korisnike, prodavce i brendove iz svakog ćoška interneta.

Ali, kako popularnost platforme nastavlja da raste, tako raste i broj internet „trolova“ na na ovoj društvenoj mreži.

Trol postovi mogu uticati na poruku vašeg brenda i učiniti da vaši sledbenici budu neprijatni. Vrebaju u senkama, čekajući savršeni trenutak da izazovu salvu uvreda ili neprijatnih situacija po vaše prisustvo na društvenim mrežama.

Borite se kroz ključne reči

Kevin Sistrom, direktor kompanije Instagram, želeo je da učini platformu sigurnijom za svoje korisnike. Tokom prošle godine, on je nadgledao niz promena koje olakšavaju filtriranje besmisllenih, zapaljivih komentara sa vašeg profila.

Ne možete uvek zaustaviti trolove da rade svoj posao, ali možete da oduzmete jednu stvar za kojom žude: pažnja.

Na svom Instagram nalogu korisnici mogu da sakriju neodgovarajuće komentare.

Ova funkcija koristi Instagramov sistem za označavanje neželjenog spemovanja, prevare ili zlonamernog sadržaja.

Da biste aktivirali ovu funkciju, pređite na stavku Settings i potom skrolujte na dole na Comments. Označite kvadratić na levoj strani i gledajte kako trol komentari nestaju.

Ako želite ići još više, Instagram nudi i drugu opciju.

Možete kreirati sopstvenu listu prilagođenih ključnih reči koje obično koriste trolovi u vašem polju. Ovo može pomoći u odvajanju pristiglih žalbi klijenata od komentara trolova.

Upravljanje javnim Instagram nalogom

U septembru 2017. godine, Instagram je objavio novu funkciju upravljanja komentarima za javne profile koja vam daje malo više kontrole.

Vlasnici javnog naloga mogu da odluče čiji komentar će biti objavljen. Na primer, oni mogu odobriti komentare samo sledbenicima ili sledbenicima i prijateljima, što menadžerima profila daje malo više moći.

Prijavite trolove Instagramu

Trol nalozi zaslužuju isti tretman kao i spam nalozi – blokiranje. Ne samo da dodaju nultu vrednost razgovoru (komentarisanju), oni mogu učiniti da se ostatak publike oseća neugodno.

Nemojte hraniti trolove na Instagramu

Trolovi se ne pojavljuju na stranici vašeg brenda da biste imali stvarni razgovor ili dali svoje konstruktivne povratne informacije.

Oni su tu da otmu taj razgovor, a zatim iscrpljuju emocionalni izliv koji sledi.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu