Facebook messenger

6 saveta kako da iskoristite Facebook Messenger u marketingu

Potencijal da privučete svoju publiku putem Facebook Messenger-a sa takozvanim chatbotovima je ogroman.

Zašto? Budući da je Messenger jedna od najzastupljenijih aplikacija za komunikaciju danas, mogućnosti koje on otvara su zaista velike. Možete da koristite chatbot za pravljenje liste kontakata, pružanje 24/7 tehničke podrške i još mnogo toga.

Da bismo vam olakšali razmišljanje, evo 6 načina kako da iskoristite svoj Facebook Messenger chatbot za više angažmana na vašem sajtu.

1. Pošaljite takozvane chat blasts svojim kontaktima za 8 puta veći broj klikova na vašem sajtu ili stranici

Da li ste znali da chat blasts generišu čak do 80% konverzija? Facebook Messenger chat blast je novi i poboljšani marketing putem emaila – šta god možete da pošaljete putem emaila, možete je poslati i na Messenger – jednostavno ćete dobiti 8 puta bolje konverzije.

2. Koristite chatbot za kreiranje anketa

Novi način prikupljanja povratnih informacija o kupcima je putem anketa.
Anketni chatbot vam omogućava da pošaljete ankete svojim kupcima nakon preuzimanja sadržaja, kupovine, registracije itd. Anketa putem chatbota može zaraditi dvostruku ili čak trostruku konverziju.

Zašto? Zato što chatbotovi olakšavaju korisnicima da popune anketu. Sve što se traži od njih je da uz par klikova/dodira pošalju upit.

3. Iskoristite chatbota za kompletiranje kupovine

Kupci više vole da kontaktiraju brendove putem aplikacija za ćaskanje i razmenu poruka jer je to zgodnije, a obično i brže. Podesite svoj Facebook Messenger chatbot da prima narudžbine ili dovršava kupovinu, a sve to bez da vaši kupci ikada moraju da napuštaju aplikaciju. Ovo je siguran način da povećate stopu konverzije.

Kupci mogu da dodaju ime i adresu primaoca direktno preko Messenger-a, a postupak je brz i lak – smanjuje dodatne korake, a kupci kao rezultat ostaju zadovoljniji.

4. Šaljite kratke sadržajne poruke: slike, savete, uputstva itd.

Umesto da šaljete kompletan članak putem chat blast-a, možete iskoristiti chatbota da pošalje kratak uvid na sadržaj članka i tako zainteresujete posetioce.
Na primer, joga brend bi mogao da šalje kratke mantre ili inspiracione govore, dok veterinarska stanica ili pet shop može da pošalje kratke savete za negu životinja.

Razmislite o vrstama sadržaja koji bi bili korisni vašoj publici i dostavite ih putem Messenger-a.

5. Koristite botove za automatske odgovore na komentare

Kada podesite da chatbot automatski odgovori na komentar koji se ostavi na vašem članku, korisnici će dobiti naknadu poruku od bota. Ovo je odličan način da se razgovor nastavi u komentarima a vi tako dobijate više saobraćaja. A kada korisnik odgovori na vašu poruku, automatski će biti dodani u vaše Facebook Messenger kontakte, omogućujući vam da im šaljete poruke.

6. Pojednostavite rezervacije, zakazivanje sastanaka i sl.

Možete koristiti Facebook Messenger chatbot da biste izvršili zadatke poput rezervisanja sastanka.

Na primer, Kaiak-ov chatbot omogućava kupcima da planiraju ceo odmor bez da ikada napuste Facebook Messenger. Jednom kada kupci počnu interakciju, kajak-bot vas pita da li žele da rezervišu hotel ili let ili žele da vide više opcija. Iskustvo je interaktivno, a bot vam postavlja pitanja i usput pomaže kupcima da planiraju savršeno putovanje.

Kakve zadatke obavljaju vaši kupci tokom interakcije sa vašim poslom?

Bilo da se radi o rezervaciji u restoranu, rezervaciji tretmana u frizerskom salonu ili bilo čemu drugom, možete postaviti Facebook Messenger chatbot da pojednostavi zadatak.

Kao što vidite, postoji čitav niz načina na koje možete da koristite chatbotove u svom marketinškom procesu, a kada se poruke koriste svakodnevno, ima smisla iskoristiti te trendove i privući publiku gde su već bili angažovani.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top