Onlajn recenzije postaju sve moćnija marketinška tehnika jer se potrošači u velikoj meri oslanjanju na ocene proizvoda i brendova pri odlučivanju o kupovini.

onlajn recenzije

To je jednostavan društveni dokaz psihologije na delu, pri čemu su recenzije drugih potrošača pouzdanije od kompanijinih.

Zbog toga bi kompanije trebalo da posvete više vremena i novca prikupljanju povratnih informacija.

Međutim, prikazivanje takvih recenzija je druga stvar. Potrošači ne vole kada preduzeća postanu previše promotivna, tako da hvalisanje vašim odličnim ocenama u svakoj prilici može potkopati vaše poslovanje.

Dakle, kako možete pravilno promovisati onlajn recenzije, a da ne postanete previše napadni? Korišćenjem modernog veb dizajna.

U ovom članku ćemo razgovarati o tome kako da promišljeno i strateški pokažete recenzije kupaca ili jednu odličnu recenziju proizvoda da biste maksimizirali vrednost povratnih informacija.

Kako funkcionišu onlajn recenzije?

Brza Google pretraga će otkriti mnoštvo različitih definicija za društveni dokaz.

Jedan od šest osnovnih koncepata ubeđivanja je psihologija društvenog dokaza. Kada su ljudi neodlučni šta da rade, oponašaju postupke drugih.

Pretpostavlja se da pojedinci koje traže imaju veću stručnost u sadašnjoj situaciji jer su je već prošli.

Dakle, šta je zapravo društveni dokaz u marketingu? U marketingu se primenjuje ista ideja društvenog dokaza. Korisnici traže znanje o sličnoj odluci koju bi trebalo da donesu gledajući iskustva prethodnih kupaca.

Zbog toga kupci traže onlajn recenzije kako bi saznali više o pouzdanosti proizvoda ili recenzije korisničke službe kako bi utvrdili da li će buduća kupovina ili rezervacija pružiti pozitivno iskustvo.

Kako da istaknete onlajn recenzije?

Kada je u pitanju prikazivanje vaših onlajn recenzija, morate da postignete dobar balans. S jedne strane, želite da istaknete pozitivne ocene koje dobijate kao društveni dokaz.

S druge strane, ne želite da ispadnete arogantni ili previše promotivni. Na sreću, inovativni veb dizajn može pomoći u postizanju ove ravnoteže. Evo nekoliko ideja za to:

Izjave kupaca

Svedočenja kupaca su verovatno prva stvar koja vam padne na pamet kada pomislite na onlajn recenzije. Svedočanstva kupaca su komentari iz prve ruke bivših potrošača koji raspravljaju o svojim iskustvima sa proizvodima ili organizacijama.

One su među najpopularnijim vrstama procena jer često demonstriraju povoljno korisničko iskustvo.

Veoma je važno da se uverite da su izjave klijenata autentične i da potiču od stvarnih pojedinaca kada ih koristite.

Mnoge kompanije za veb dizajn prave grešku uspostavljajući lažne profile i recenzije, što samo služi da odvrati potencijalne klijente.

Uverite se da vaše izjave imaju sledeće karakteristike: sliku klijenta, pripadnost i ulogu, URL do relevantnog sajta ili studije slučaja.

Istaknute recenzije

Još jedna odlična tehnika za isticanje onlajn recenzije na vašoj veb lokaciji je korišćenje istaknutih recenzija.

Oni su vrsta svedočenja kupaca u kojima kupci dele lične anegdote o svojim iskustvima sa vašim artiklom ili brendom.

Da bi angažman bio otvoreniji i ličniji, većina važnih detalja recenzije se daje putem videa, ponekad u obliku intervjua sa klijentima.

Oni su moćni jer se video koristi za prikazivanje najvažnijih delova recenzije. Prema statistikama, 84% kupaca je ubeđeno da kupi proizvod ili uslugu nakon što su videli promotivne video snimke.

Dodavanje grafičkih karakteristika na vašu veb lokaciju takođe nudi još jedan privlačan aspekt koji povećava vidljivost i povećava mogućnost klika.

PROČITAJTE I: Zašto su Google recenzije važne i kako ih tražiti

Struktura recenzije

Koristeći alatku za označavanje šeme, možete povećati efekat pregleda jednostavnim dodavanjem linka ka veb stranici ili onlajn komentaru.

Usklađivanjem strukture vaših recenzija recenzijama jednostavnim za analizu, možete povećati njihovu izloženost.

One će se sada prikazivati na stranicama rezultata pretraživača (SERP) svaki put kada je vaša veb lokacija navedena u rezultatima.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top