Siteground hosting

Siteground hosting

SiteGround hosting je jedan od najpopularnijih i najviše ocenjenih hosting provajdera u WordPress zajednici.
siteground hosting

O Siteground hostingu

SiteGround hosting je osnovan 2004. godine i od tada je prerastao u jednu od najpoznatijih hosting kompanija. Sedište joj je u Sofiji, Bugarska, sa kancelarijama na 6 lokacija i data centrima na tri kontinenta. Danas ova kompanija ima više od 400 zaposlenih i domaćin je više od 500.000 domena.

Prednosti i mane Siteground hostinga

Svaka hosting kompanija ima svoje prednosti i nedostatke. Neke prednosti mogu zaseniti nedostatke, ali neki nedostaci mogu biti potpuno odbojni za vaše individualne potrebe. Pre nego što donesete odluku, možda ćete želeti da pregledate ove prednosti i nedostatke SiteGround hostinga.

Prednosti

Evo nekih od prednosti zbog kojih je SiteGround hosting jedna od najbolje ocenjenih hosting kompanija u svetu.

Super brzi serveri: Svi SiteGround serveri su visoko optimizovani za brzinu. Opremljeni su najnovijim hardverom kao što su SSD diskovi i prilagođeni softver kako bi bili sigurni da je vaš web sajt super brz.

Vrhunska korisnička podrška: Njihova korisnička podrška je u najmanju ruku zadivljujuća. Nude podršku od 24 sata dnevno, telefon, razgovor uživo i ticket-i.

Besplatni CDN i SSL: Oni nude trenutno podešavanje Cloudflare-ovog besplatnog CDN-a i besplatni SSL sertifikat iz Let’s Encript-a.

Višestruke lokacije servera: Imaju centre podataka na tri kontinenta. Možete da odaberete lokaciju koju volite tokom registracije.

Mane

Kao što smo ranije pomenuli, postoje neke slabosti kod svake kompanije za hosting. Ovo su neki nedostaci odabira SiteGround hostinga kao vašeg domaćina.

Ograničeno skladištenje: Njihovi planovi dolaze sa fiksnim skladištem. Međutim, ovo skladište je prilično veliko, a ako tek počinjete, verovatno vam nikada neće trebati dodatni prostor za skladištenje.

Naknada za podešavanje mesečnog naplate: Naknada za podešavanje iznosi 14,95 USD ako se odlučite za mesečno naplate. Ali ako se prijavite na duži obračunski period, dobićete veći popust i bez naknade za podešavanje. U svakom slučaju nude garanciju povrata novca od 30 dana, pa je dobra ideja da odaberete duži obračunski period kada se prijavite.

Siteground hosting planovi i opcije

SiteGround hosting nudi zajednički hosting, WordPress hosting, cloud hosting i namenske hosting planove. Ako tek počinjete, onda bi njihovi zajednički hosting planovi bili savršeno pogodni za vaše potrebe. Međutim, vaša će veb stranica vremenom rasti, a vi želite da budete sigurni da imaju druge planove na koje možete nadograditi. Pregledajmo planove hostinga i njihove funkcije SiteGround hostinga.

Zajedničko hostovanje: Zajednički hosting preporučuje se novim web sajtovima i početnicima. Prikladan je za veb lokacije sa malim prometom jer ćete deliti resurse sa drugim veb lokacijama na serveru.

WordPress hosting: Ovaj plan je WordPress optimizovana verzija njihovog zajedničkog hosting plana. Dolazi sa internetskim optimizacijama WordPress-a za WordPress za poboljšavanje performansi vašeg web sajta.

Cloud hosting: Cloud hosting je fleksibilna nadogradnja deljenog hostinga. Omogućava vam upotrebu resursa više servera u oblačnoj arhitekturi. Pogodno je za rastuće veb stranice, popularne blogove ili kompanije.

Namenski serveri: Namenski serveri daju vam kompletan server za vaš web sajt. Skuplje je, ali vam daje mnogo više snage. Loša strana je da ćete morati sami da upravljate serverom.

Enterprise hosting: Ovaj plan je namenjen velikim preduzećima i web sajtovima sa velikim prometom sa zahtevnim zahtevima servera. Javite se timu SiteGround hostinga i oni će kreirati prilagođeni plan prema vašim potrebama.

Podela Siteground hosting paketa:

„StartUp“
1 Web sajt
10 GB web prostora
~ 10.000 Poseta mesečno
Osnovne funkcije WordPress-a

„GrowBig“
Neograničen broj web sajtova
20 GB web prostora
~ 25.000 Poseta mesečno
Osnovne funkcije WordPress-a
Premium funkcije WordPress-a

„GoGeek“
Neograničen broj web sajtova
20 GB web prostora
~ 25.000 Poseta mesečno
Osnovne funkcije WordPress-a
Premium funkcije WordPress-a
Napredne funkcije WordPress-a

Siteground hosting podrška i korisnički servis

Svuda ćete videti visoke pohvale za korisničku podršku za podršku sajta SiteGround hostinga. Izuzetno su dobri u pružanju brze, korisne i poučne podrške svojim klijentima. Njihova korisnička podrška uključuje podršku 24 sata dnevno, telefon, chat uživo i podršku putem e-pošte zasnovane na ticket-ima. Njihovo vreme reakcije na telefon i razgovor uživo je skoro trenutno. Prvi odgovor e-pošte dobiće u roku od manje od 10 minuta. Za korisnike koji više vole sami da popravljaju stvari, SiteGround nudi veliku kolekciju članaka sa bazom znanja sa snimkama ekrana, video snimcima, tutorijali i vodičima.