Ako vam sajt nije prilagodljiv mobilnim uređajima, velike su šanse da propuštate mnogo potencijalnih posetilaca i kupaca. Čak možete i da izgubite neke stare. Evo zašto će vam responsive web dizajn pomoći da dobijete više posetilaca i kako vam njegova implementacija može poboljšati posao.

Spremnost za prilagođavanje mobilnim platformama

Mnogi od trenutnih (i potencijalnih) posetilaca verovatno pristupaju vašem sajtu preko neke vrste mobilnih uređaja. Responsive web dizajn automatski prilagođava sajt različitim veličinama ekrana. Ukoliko vaš sajt nije prilagodljiv, tekst postaje sitan za posetioca, krivi slike ili se neće pravilno ni uklopiti u ekran uređaja, što znači da neće biti privlačan potencijalnim posetiocima.

Zašto će vam Responsive Web Dizajn pomoći da dobijete više posetilaca?
Foto: Depositphotos

Poboljšano korisničko iskustvo

Prilagodljiv dizajn znači da nema redirekcije sajta ka nekom drugom njegovom delu, nema duplih sadržaja, nema neobičnih stranica koje izgledaju drugačije na raznim platformama. Responsive web dizajn prilagođava sajt konzistentnim izgledom na svim uređajima, čime korisniku nudi bolje iskustvo, privlačeći više posetilaca, samim tim i povećavajući stopu konverzije vašeg sajta.

Zašto će vam Responsive Web Dizajn pomoći da dobijete više posetilaca?
Foto: Webdesignerdepot

Optimizovan marketing

U svakom poslu želja je da doprete do što više kupaca. Sa prilagodljivim dizajnom, vi jednostavno integrišete svoje kampanje na svim medijima, od desktop računara do mobilnih uređaja, čime dolazite do više posetilaca, a samim tim i do više potrošača.

Povećana vidljivost na pretraživačima

Google i ostali pretraživači vole sajtove sa prilagodljivim dizajnom i imaju tendenciju da ih guraju na sam vrh stranica sa rezultatima pretrage. To ne samo da povećava ukupnu vidljivost vašeg sajta, već i uvećava izloženost zajednici, bilo lokalnoj, nacionalnoj, a čak i globalnoj.

Zašto će vam Responsive Web Dizajn pomoći da dobijete više posetilaca?
Foto: Trello

Ostajete relevantni

Odbijajući da ažurirate svoj stari web dizajn, odličan je način da izgubite posetioce i propustite priliku da steknete nove. Angažovanje ove vrhunske tehnologije na sajtu poboljšava korisničko iskustvo, ostajete relevantni, a sa ovom opcijom to je veliki korak pri sticanju više klijenata.

Izgled vašeg sajta mora da bude više od poliranog, vizuelnog predstavljanja vašeg poslovanja i brenda; on bi trebalo da radi na svim uređajima sa kojih posetilac može doći do vašeg sajta, uključujući njihov laptop, mobilni telefon, tablet ili neki drugi uređaj.

Ukoliko još niste prilagodili svoj sajt mobilnim uređajima, vreme je da to učinite. Tako ćete privući više posetilaca, a samim tim ćete i vaše poslovanje podići na viši nivo.