Zašto je važno ulagati u SEO?

Izgradite kredibilitet svog brenda/biznisa

Ono što je činilo biznis i njegovo vođenje pre par decenija nije ni približno onom što ga čini danas. Internet je sa sobom doneo revolucionarne promene u pristupu poslovanju, te je, zahvaljujući njemu, svet proizvoda i usluga bukvalno prepušten na milost i nemilost kupcima i njihovim zahtevima. Imidž kompanije više ne može da se gradi po sistemu “od usta do usta”. Stari vidovi promocije i oglašavanja zamenjeni su sadržajima koji informišu publiku i dodaju značaj njihovim životima.

Pretraživači čine internet

Do velike većine pretraga i poseta sajtovima dolazi nakon pretrage na stranicama pretraživača. Naravno, bez ovih pretraga, internet je veliko ništa. Onog momenta kada ukucate reč, frazu ili pitanje u polje pretrage, pretraživač istog momenta izbacuje najrelevatnije rezultate za svaku od tih reči. To je najbrži i najpouzdaniji način da potražite bilo koji pojam. I dok milioni ljudi širom sveta pretražuju razne vrste problema, pitanja i odgovore na razne teme u raznim segmentima, kako samo poslovanje može imati koristi od toga?

Optimizacija sajta pomaže da pobedite konkurenciju

Optimizacija sajta pomaže da pobedite konkurenciju

Vaša kompanija možda i ne može da pobedi konkurenciju kada su u pitanju oglasi na visokobudžetnim medijima ili bilo koja vrsta štampane reklame, ali sa malim budžetom i fokusiranim trudom da poboljšate svoju poziciju na pretraživačima, možete itekako da steknete prednost u odnosu na njih. Razni izveštaji i ankete i dalje pokazuju da veliki broj malih preduzeća nije svestan prednosti optimizacije sajta u borbi sa konkurencijom.

Izgradite kredibilitet svog brenda/biznisa

Recimo, imate lep sajt sa lakom navigacijom, mnoštvom raznih karakteristika i kvalitetnim sadržajem u svojoj branši. To je bajno i sjajno, ali nedovoljno da vašoj kompaniji da kredibilitet ako se sa tim istim sajtom ne kotirate visoko na Google-u. Prema nekim izveštajima, 70% kupaca veruje kompaniji pri kupovini proizvoda ili usluga nakon što sprovedu detaljno istraživanje o samoj kompaniji i njenim ponudama. Dakle, da li postoji bolji način za sticanje kredibiliteta od onog da ste među prvim rezultatima na Google-u?

Zašto je važno ulagati u SEO?

Sa dobrim SEO, lokalno je jednako globalnom

Kada se među rezultatima pretrage nađete rame uz rame sa nekim od velikih brendova, optimizacija sajta koja je urađena prevazilazi lokalne nivoe i dovodi do toga da se nalazite u boljoj poziciji nego vaša konkurencija. To znači da sav trud uložen u SEO, bilo koje malo ili lokalno preduzeće automatski dobija veću posetu, samim tim i bolje poslovne prilike van svojih lokalnih granica. Time otvarate vrata da se igrate na istom igralištu sa velikim budžetima i finansijski jačim kompanijama.

Kreiranje održivosti brenda i njegov rast

Najveća prednost optimizacije sajta je širok obim poverenja u vaš brend. Sa kvalitetnim sadržajem ne samo da povećavate svoju poziciju na pretraživačima i imate veću posetu sajtu, nego se tokom vremena možete pokazati i kao ekspert u svojoj branši. Slično tome, visoke ocene i recenzije kupaca mogu dovesti do povećanja poverenja u vaš brend. Onog momenta kada steknete dobru poziciju na pretraživačima, ona će nastaviti sa rastom i pružiti razne koristi u godinama pred vama.

Posted in SEO