Zašto je važno ulagati u SEO?

Ono što je činilo biznis i njegovo vođenje pre par decenija nije ni približno onom što ga čini danas.

Internet je sa sobom doneo revolucionarne promene u pristupu poslovanju, te je, zahvaljujući njemu, svet proizvoda i usluga bukvalno prepušten na milost i nemilost kupcima i njihovim zahtevima.

Imidž kompanije više ne može da se gradi po sistemu “od usta do usta”.

Stari vidovi promocije i oglašavanja zamenjeni su sadržajima koji informišu publiku i dodaju značaj njihovim životima.

Pretraživači čine internet

Do velike većine pretraga i poseta sajtovima dolazi nakon pretrage na stranicama pretraživača. Naravno, bez ovih pretraga, internet je veliko ništa.

Onog momenta kada ukucate reč, frazu ili pitanje u polje pretrage, pretraživač istog momenta izbacuje najrelevatnije rezultate za svaku od tih reči. To je najbrži i najpouzdaniji način da potražite bilo koji pojam. I dok milioni ljudi širom sveta pretražuju razne vrste problema, pitanja i odgovore na razne teme u raznim segmentima, kako samo poslovanje može imati koristi od toga?

Izgradite kredibilitet svog brenda/biznisa

Recimo, imate lep sajt sa lakom navigacijom, mnoštvom raznih karakteristika i kvalitetnim sadržajem u svojoj branši.

To je bajno i sjajno, ali nedovoljno da vašoj kompaniji da kredibilitet ako se sa tim istim sajtom ne kotirate visoko na Google-u.

Prema nekim izveštajima, 70% kupaca veruje kompaniji pri kupovini proizvoda ili usluga nakon što sprovedu detaljno istraživanje o samoj kompaniji i njenim ponudama.

Dakle, da li postoji bolji način za sticanje kredibiliteta od onog da ste među prvim rezultatima na Google-u?

Optimizaciju sajta iskoristite da pobedite konkurenciju

Vaša kompanija možda i ne može da pobedi konkurenciju kada su u pitanju oglasi na visokobudžetnim medijima ili bilo koja vrsta štampane reklame.

Ali, sa malim budžetom i fokusiranim trudom da poboljšate svoju poziciju na pretraživačima, možete itekako da steknete prednost u odnosu na njih.

Razni izveštaji i ankete i dalje pokazuju da veliki broj malih preduzeća nije svestan prednosti optimizacije sajta u borbi sa konkurencijom.

Sa dobrim SEO, lokalno je jednako globalnom

Kada se među rezultatima pretrage nađete rame uz rame sa nekim od velikih brendova, optimizacija sajta koja je urađena prevazilazi lokalne nivoe.

To dovodi do toga da se nalazite u boljoj poziciji nego vaša konkurencija.

Takvim trudom uloženim u SEO, bilo koje malo ili lokalno preduzeće automatski dobija veću posetu, samim tim i bolje poslovne prilike van svojih lokalnih granica.

Time se otvaraju vrata da se igrate na istom igralištu sa velikim budžetima i finansijski jačim kompanijama.
Najveća prednost optimizacije sajta je širok obim poverenja u vaš brend.

Sa kvalitetnim sadržajem ne samo da povećavate svoju poziciju na pretraživačima i imate veću posetu sajtu, nego se tokom vremena možete pokazati i kao ekspert u svojoj branši.

Slično tome, visoke ocene i recenzije kupaca mogu dovesti do povećanja poverenja u vaš brend.

Onog momenta kada steknete dobru poziciju na pretraživačima, ona će nastaviti sa rastom i pružiti razne koristi u godinama pred vama.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu