6 prednosti digitalne komunikacije za unapređenje biznisa

Sadržaj ovog teksta prikaži

Razlozi koji fokusiraju digitalne komunikacije kao neophodnost današnjice

 

digitalne komunikacije

Internet je poseban, neobičan i neograničen svet, sačinjen od velikog broja kompanija, organizacija, grupa i pojedinaca koji žele da se predstave u najboljem svetlu. I to prezentovanje nije tek tako zamišljeno, već je veoma ciljno usmereno. Nekada da privuče pažnju, a češće da omogući saradnju i prodaju putem online mreže. Dopiranje do ciljnih korisnika, kupaca, klijenata i potrošača dugotrajan je proces u tako neograničenom i drugom univerzumu. 

Dok klasične prodavnice funkcionišu po principu prodaje opipljivih predmeta, na internetu je sve stvar dobre vizuelizacije, osećaja i poverenja. Zato, bitno je da se stvara lojalnost, poverenje i čvrsta veza sa internet korisnicima.

Bez komunikacija nema upoznavanja, sporazumevanja, saradnje, kupovine ni prodaje. U svega nekoliko prethodnih reči opisan je neverovatno veliki značaj aktivnog komuniciranja – posebno u digitalno doba i u online svetu.

Digitalne komunikacije predstavljaju uspostavljanje, održavanje i unapređivanje kontakata putem internet mreže. Bez njih definitivno ne bi bilo ni vidljivosti kompanija, njihovog identiteta, brenda i velikih profita. O samom značaju digitalnih komunikacija za razvoj biznisa, govori činjenica da danas veliki broj kompanija ima svoj sajt i internet prodavnicu, stranicu na društvenim mrežama, aktivne blogove i mnogo toga drugog što pruža sjajne komunikacione efekte. 

Mediji su tradicionalno dobro poznat način promocije aktivnosti, novih proizvoda ili usluga, i kao takvi zahtevaju obraćanje pažnje firmi na njihov značaj – kako analogni, tako i digitalni. Na osnovu toga se gradi prepoznatljivost i imidž i kompanije dobijaju veliku popularnost prilikom samo i spominjanja u medijima. Online mediji su kanal elektronskih komunikacija bez kojih nije moguće zamisliti promociju na internetu.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Digitalne komunikacije osnov su za upoznavanje kompanija

Veliki broj kompanija u našoj zemlji dobro je poznat javnosti, na osnovu tradicije i iskustva – kao poslodavac, klijent ili saradnik. Nivo prepoznatljivosti se iz realnog u najvećoj meri premestio u internet svet. Dok su se pre više 25 godina firme upoznavale preko brošura i letaka, prijatelja, po preporuci, iskustvu drugih ljudi ili pominjanju u štampi, na radiju ili televiziji, danas je to u najvećoj meri putem online mreže. 

Kako neki subjekti nisu blagovremeno uvideli značaj marketinga i kasnije promocije na internetu, često su ostajali u senci drugih kompanija, koje su se ozbiljno i dugoročno orijentisale ka izgradnji komunikacije sa ciljnom javnosti. Iako se intenzivne marketinške aktivnosti i kampanje preporučuju za svaki vid oglašavanja i medija, internet ima najveće mogućnosti za dopiranje do korisnika.

Upoznavanje kompanija danas je moguće i od kuće, putem računara i jednostavnom pretragom sajtova na internetu.

Internet pretraga daje priliku da uz jedan, pa i slučajni „klik“ mišem korisnik vidi web sajt, Facebook ili Instagram stranicu, i mnogo drugih kontakt i osnovnih podataka o kompanijama, i na taj način ih upozna i sazna nešto novo. I samo pominjanje firmi na društvenim mrežama može stvoriti svest javnosti o njihovom postojanju, a to je dovoljno za početak kreiranja velike vidljivosti na internetu. A takvo pominjanje, vid je dobro smišljenje promocije usmerene ka privlačenju pažnje, čitanju objava i poseti sajtova. 

To je odličan način da se upozna kompanija, njen asortiman, menadžment, aktivnosti i odgovorno poslovanje, kao i uspostavi kontakt i naravno kupovina. Marketinška agencija kao što je naša, čini da uz aktivno komuniciranje sa korisnicima vaš biznis postane vidljiv na internetu, i za vrlo kratko vreme i prepoznatljiv.

Digitalne komunikacije velikom brzinom stvaraju imidž i prepoznatljivost

Ne samo da kompanije postaju veliki predmet interesovanja i upoznavanja na internetu, već se gradi imidž, prepoznatljivost i mogućnosti za brendiranje. A kada kompanije ostvare mogućnost kreiranja brenda zasnovanog na velikoj prepoznatljivosti, omiljenosti proizvoda od strane velikog broja kupaca i aktivnostima usmerene na kupce, nalaze se na velikom putu do ogromnog uspeha. Taj uspeh, prvenstveno je zasnovan na pravilnom korišćenju snaga marketinga, šansi komuniciranja i znanja vrhunskih profesionalaca agencija. 

Digitalne komunikacije obuhvataju uspostavljanje kontakata putem web sajta, online prodavnice, Facebook-a, Instagrama, imejla, Google oglasa, ili na bilo koji drugi način obuhvatajući korišćenje internet resursa. Uspostavljanjem komunikacija u digitalnom svetu, dolazi se do velikog broja novih potencijalnih kupaca, klijenata i korisnika, što je odličan način za povećanje prodaje, prihoda i stvaranje prepoznatljivosti.

Komuniciranje putem interneta velikom brzinom širi informacije i podatke o kompanijama uz adekvatnu strategiju marketinga za razvoj ugleda.

Nijedan drugi oblik komuniciranja u realnom i medijskom svetu ne može da donese tako veliku prepoznatljivost i savršen imidž kao što je putem digitalnih komunikacija – sajtova, društvenih mreža, blogova i raznih stranica. Kako se ugled vrlo teško gradi, a brzo i lako gubi, svaka aktivnost ima svoj komunikacioni plan uz predviđenu dinamiku, tok i željene efekte. Nema prostora za neplanirane, iznenadne i slučajne objave, pa sve i da izazovu pažnju, ukoliko ona nije primerena i usmerena izgradnji prepoznatljivosti kompanija, samo će biti smetnja, nedostatak i podsećanje na loš korak. Naša agencija ima veliki asortiman usluga u pogledu digitalnih komunikacija, i spremni smo da kreiramo, aktivno održavamo i unapređujemo vaš vizuelni identitet na internetu.

Digitalne komunikacije put su do online prodaje

Prodaja koja je baš u trendu, i kao veoma popularna izaziva veliku pažnju javnosti jeste putem online prodavnice. Kao izdvojeno mesto na web sajtu, internet prodavnica ključni je „klik“ koji treba da se napravi od strane korisnika. Ka tom „kliku“ i porudžbini usmerene su sve digitalne komunikacije – sam sajt, pisanje sadržaja, oglašavanje putem reklama i oglasa, predstavljanje i komunikacija na društvenim mrežama i svaki drugi napravljen korak. 

Bilo koja reklama, oglas, objava na Facebook-u, postavljena fotografija na Instagramu ili poslat Newsletter, način je uspostavljanja komunikacije sa ciljem ostvarenja prodaje. Jer prodaja je korak koji donosi konkretan prihod, ali taj prihod je znatno zasnovan na komunikacijama, marketing planovima i njihovoj uspešnoj realizaciji.

Online i prodaja u objektima kranji je cilj svake firme koja angažuje stručnjake agencija za kreiranje sajtova, blogova, web i grafički dizajn.

Mnogo napora, truda i rada marketinški stručnjaci ulažu u kreiranje praktične, funkcionalne i vizuelno savršene internet prodavnice, sa ciljem da se svaki korisnik brzo i jednostavno snalazi. Kreiraju se online prodavnice koje se pojavljuju na prvoj stranici sajta, kako bi se ubrzao i pojednostavio proces kupovine. Mnogi sajtovi osmišljeni su tako da imaju konkretna uputstva „korak po korak“ do kupovine. Motiv je da svaki posetilac u nekom trenutku obavi kupovinu, što povećava prihode kompanija. Sve marketinške aktivnosti agencija kao što je naša, usmerene su na povećanje vašeg prihoda od prodaje, kako u realnom, tako i u online svetu.

Digitalne komunikacije omogućavaju brzo uspostavljanje kontakata

Pre pojave interneta i savremenih web sajtova, obično se komunikacija uspostavljala putem čuvanja brojeva telefona i u poslovnom smislu su se razmenjivale vizit karte. I onda kada slučajno neka od njih bude izgubljena, vrlo verovatno je izostajalo i uspostavljanje kontakata radi saradnje – pronalazili su se slični proizvodi i usluge, kao i druga preduzeća koja mogu zadovoljiti potrebe kupaca i klijenata. Danas, zahvaljujući digitalnom dobu i internet komunikacijama, vrlo brzo i lako moguće je pronaći svaki potrebni kontakt podatak: broj telefona i faksa, imejl adrese, kao i lokaciju kompanije, njenog predstavništva i slično.

Sadržaji kreirani na web sajtu, društvenim mrežama, reklamama i oglasima na internetu usmereni su na pronalazak ciljnih kupaca i uspostavljanje kontakata.

Unošenjem u pretraživač ključnih reči, već u prvih nekoliko stranica bude ponuđen traženi kontakt na web sajtu. Digitalne komunikacije pružile su veliki napredak u ovom pogledu, pa čak na sajtovima danas postoji stranica sa svim kontakt podacima i mogućnošću slanja direktne poruke, zahteva ili upita za saradnju vlasniku sajta. Direktni kontakt moguć je i na društvenim mrežama, putem imejla i u ovom pogledu internet revolucija je nenadmašna.

Digitalne komunikacije omogućavaju snažnu promociju

Marketing miks predstavlja kombinaciju elemenata za stvaranje snažnog utiska kompanija u javnosti, na osnovu konkretnih aktivnosti i velike vidljivosti. Aktivnosti promocije, kao jednog od četiri elementa marketing miksa pored proizvoda, cene i distribucije, realizuju se sa brojnim ciljevima. Iako se promotivne kampanje plasiraju i putem drugih medija – televizije i štampe, internet ostvaruje najveći domet u pogledu broja korisnika koji ne samo da pogledaju, već se i zadrže da isprate detaljno neki interesantno kreirani sadržaj. 

Kako se oglasi u novinama vide ograničeno – kupovinom primerka, u online svetu to funkcioniše drugačije i vlro lakše. Cilj je privući posetioce na web sajt i zadržati ih da pogledaju zanimljive tekstove, fotografije, animacije i video snimke. Sve što privlači pažnju, može biti pozitivno ocenjeno od strane posetilaca i velika preporuka u pogledu usmene propagande novim internet korisnicima.

Promotivne aktivnosti vidljive su na svakom segmentu interneta i ostavljaju snažan efekat na korisnike, pozivajući ih na akciju: posetu sajta i prodavnice, izbor i porudžbinu, kao i kupovinu kao ključni korak.

Na internetu može se reklama videti prateći neki blog ili stranicu koja je zanimljiva, a da sa tom propagandnom porukom nema konkretne veze. Ipak, ukoliko reklama ili oglas bude kreirana na privlačan način, korisnik će posetiti internet stranicu „klikom“ na sadržaj, ili čak i prodavnicu, čak i čisto iz radoznalosti, da pogleda šta može da pronađe. Upravo takvi, za korisnike i posetioce iznenadne, ali za vlasnike sajtova i agencije očekivani koraci, izazvani su velikim trudom da se uz reklamu prepoznaju potrebe posetioca određene stranice, ili društvene mreže. 

Na svakom koraku na internetu ostvaruje se snažna promocija mnogih pojedinaca, uticajnih i poznatih ličnosti, kompanija i organizacija. Marketinški timovi agencija kao što je naš, razmišljaju veoma proaktivno i svaku promotivnu aktivnost detaljno planiraju, osmišljaju i plasiraju sa jasno definisanim ciljevima koje klijenti teže da ostvare. U centru svih koraka je sam klijent, njegove mogućnosti, želje i potrebe.

Digitalne komunikacije omogućavaju veliku informisanost javnosti

Savremen, brz i turbulentan tempo života olakšan je u velikoj meri uz postojanje digitalnih komunikacija. Sve što vam je potrebno, možete pronaći unošenjem jedne ili dve ključne reči u pretraživač – neku vest, objavu, novi proizvod, događaj, fotografiju i bilo šta drugo što vam padne na pamet i nametne se kao potrebna informacija u određenom trenutku. Naravno da je to sjajna mogućnost za svakog od nas. Kako se dosta različitih stvari pretražuje, internet je postao središte informisanja javnosti o apsolutno svim dešavanjima. I najmanje bitna informacija dostupna je online, čak nekada i nekoliko sekundi nakon što se dogodi, objavi ili potvrdi.

Komuniciranje putem interneta daje veliku informisanost, što je značajno i za korisnike i za kompanije, jer se kreiraju različiti sadržaji za širenje tema i privlačenje posetioca.

Moć internet komunikacija razvio je svest i kompanija o velikom značaju nastupa na online mreži, pa danas svaki ozbiljan poslovni subjekt ima svoj web sajt i stranicu na društvenoj mreži. Ukoliko za to nemaju vremena predstavnici kompanija, profesionalci agencija pružaju usluge kreiranja kompletnih internet kampanja, kao i aktivnog ažuriranja sajtova, prodavnice, društvenih mreža i svih drugih sadržaja. Naše usluge u pogledu komunikacija na internetu su veoma obimne, i tu smo da vaš nastup učinimo kompletnim, jedinstvenim i prepoznatljivim. 

Ukoliko je vaš sajt obogaćen atraktivnim blogom, biće više posećen i privlačiće ne samo potencijalne kupce, već i osobe koje vole da pročitaju kvalitetan, interesantan i tematski orijentisan tekst.
Digitalne komunikacije neizostavan su element marketinških i svih poslovnih aktivnosti savremenih kompanija, bez obzira na delatnost, veličinu, organizacionu kulturu, tržište i sve druge karakteristike. 

Značaj aktivnog komuniciranja sa javnosti ogleda se u velikim šansama za pridobijanjem novih kupaca i povećanjem obima prodaje. Podrazumeva se internet nastup sa zainteresovanim korisnicima sadržan u ljubaznom odgovaranju na pitanja na sajtu, imejlu i društvenim mrežama, slanju traženog i promotivnog materijala, ažuriranju sajta i internet prodavnice, kao i maksimalnom uvažavanju svakog mišljenja, stavova i komentara posetioca.

Internet „okuplja“ veliki broj proizvoda, usluga i njihovih vlasnika. Marketinška strategija uz adekvatno komuniciranje ključni je faktor uspeha u pogledu ostvarenja saradnje, povećanja obima prodaje i nivoa godišnjeg profita.

Online mreža mesto je na kome se susreću ponuda i tražnja za konkretnim proizvodima i uslugama, kao krajnji element koji se zasniva na komunikacijama i ažurno se prati sa tendencijom unapređenja. Dozvolite nam da učinimo vašu internet ponudu atraktivnijom i privlačnijom, uz potpuno predano, asertivno i svakodnevno komuniciranje sa ciljnim grupama i uopšteno zainteresovanom javnosti.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?