Izrada vizuelnog identiteta

Izrada vizuelnog identiteta

Vizuelni identitet i brendiranje

Kada kažemo “vizuelni identitet”, mislimo na uočljive elemente brenda koji u sebi sadrže simbolična značenja.

To je osnovno sredstvo prepoznavanja vašeg brenda i prvi element koji vas izdvaja od konkurencije i ostalih faktora na tržištu.

Vizuelni identitet je odlučujući faktor pri opredeljivanju vaših sadašnjih i potencijalnih klijenata/kupaca za vaš brend.

Vizuelni identitet predstavlja identitet vašeg poslovanja koji će biti prisutan na svim dokumentima, sajtovima, proizvodima, društvenim mrežama, vašoj prodavnici.

Kako biste postigli snažan vizuelni identitet, važno je da se kreiraju i koriste odgovarajući grafički elementi. To uključuje dizajn logotipa koji je jedinstven, prepoznatljiv i predstavlja suštinu vašeg brenda.

Logotip treba da bude pažljivo osmišljen, sa odabranim bojama, fontovima i grafikom koje odražavaju vaše vrednosti, ciljeve i misiju.

Kada je reč o brendiranju, važno je da se vizuelni identitet prilagodi ciljnoj grupi i tržištu na kojem poslujete.

Treba razmotriti preferencije i očekivanja ciljne grupe kako biste osigurali da vaš vizuelni identitet privlači pravu publiku i odražava vrednosti koje oni cene.

vizuelni identitet
izrada vizuelnog identiteta

Šta je vizuelni identitet?

Pod vizuelnim identitetom podrazumevamo vidljive elemente nekog brenda (boja, forma, oblik…) koji u sebi objedinjuju i saopštavaju publici sva njegova simbolična značenja koja se ne mogu izraziti rečima.

Vizuelni identitet ima za cilj da standardizuje i ujedini svu komunikaciju između kompanije i publike bilo da je u štampi ili online.

Pored samog logotipa, važno je kreirati dosledan i kohezivan dizajn za sve marketinške materijale, sajt i društvene mreže. Dosledan vizuelni identitet pomaže u stvaranju prepoznatljivosti brenda i izgradnji poverenja kod publike.

Izrada vizuelnog identiteta takođe obuhvata i odabir odgovarajućih vizuelnih elemenata poput ikona, grafika i fotografija koje se koriste u marketinškim materijalima i na web stranici.

Ovi vizuelni elementi trebaju biti usklađeni sa logotipom i opštom estetikom brenda kako bi se stvorila kohezivna i prepoznatljiva vizuelna prezentacija.

Takođe, pažljivo biranje odgovarajućih tipografija za brend može dodatno pojačati vizuelni identitet i pružiti dosljedan izgled na različitim komunikacijskim kanalima.

Samo neki od naših radova:

logo dizajn, logo dizajn za advokatsku kancelariju vukicevic
koko konzum, logo dizajn
izrada logoa za ascot

Smernice za brendiranje

Stvaranje seta smernica za brendiranje pomaže u definisanju doslednih i jakih standarda za vizuelni identitet i materijale vašeg poslovanja.

Stvaramo smernice kako bismo sve aspekte brenda stavili u jedan. On čini osnovna pravila koja se tiču logotipa, fontova, šema boja, oblikovanja i stilova. Ovo se radi sa ciljem da svo vaše prisustvo, offline i online, odražava prepoznatljiv izgled i osećaj koji se odnosi na vaš brend.

Smernice za brendiranje, inače poznate kao „knjiga grafičkih standarda„, mogu uključivati detalje o misiji vaše kompanije i poslovnim principa. Trebalo bi da ga podelite sa svim zaposlenima, tako da se svi osećaju delom vaše priče o brendu i vaše kompanije uopšte.

Samo neki od naših radova:

Šta tačno radimo?

Koristimo svoje dizajnerske veštine kako bismo kreirali ili osvežili vaš vizuelni identitet, a koji će ostaviti trajan dobar utisak na vaše stare, nove i potencijalne klijente i kupce.

Drugim rečima: radimo na tome da vaša kompanije bude kul.

Izrada vizuelnog identiteta – Usluge:

» Logo dizajn
» Redizajn logotipa
» Prisustvo na mreži
» Vizit karte
» Memorandum
» Koverta
» Profili na društvenim mrežama
» Dizajn slika za društvene mreže

Naš tim stručnjaka pruža širok spektar usluga u vezi sa izradom vizuelnog identiteta.

Naša specijalnost je dizajniranje logotipa koji će predstavljati osnovu vašeg brenda i privući pažnju ciljne publike.

Takođe nudimo uslugu redizajna logotipa za one koji žele da osveže svoj postojeći vizuelni identitet.

Pored toga, radimo na unapređenju vašeg prisustva na internetu.

Naš tim vam može pomoći da postavite i upravljate vašim profilima na društvenim mrežama.

Kreiramo privlačne dizajne slika za društvene mreže koje će vizualno predstavljati vaš brend i pobuditi interesovanje korisnika.

Ovi vizuelni elementi će vam pomoći da ostvarite snažnu prisutnost na društvenim mrežama i komunicirate sa svojom publikom na efektivan način.

Takođe, naše usluge uključuju dizajniranje profesionalnih vizit karti koje ostavljaju snažan utisak prilikom poslovnih susreta, kao i izradu memorandumа i koverti sa vašim brendiranim elementima.

Naš cilj je da vaša kompanija bude prepoznatljiva, moderna i privlačna.

Sa našim dizajnerskim veštinama, možemo vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve u pogledu vizuelnog identiteta i brendiranja. 

Kontaktirajte nas danas i zajedno ćemo stvoriti jedinstven i prepoznatljiv vizuelni identitet za vašu kompaniju.

Samo neki od naših radova:

Konferencija „Biznis na štiklama“

LibidoMax

SikiraPay Mastercard kartice

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?