Efikasan grafički dizajn slika za društvene mreže pruža podršku ka prepoznatljivosti brenda i povezuje vašu ciljnu publiku sa vašim poslovanjem i uslugama.

dizajn slika za društvene mreže

Vizuelnost na društvenim medijima može povećati svest o brendu i, što je najvažnije, povećati angažman vaših pratilaca. Uključivanje slike uz vašu objavu može povećati broj deljenja ili lajkova objave skoro 3 puta. Zato je tako važno odabrati pravi dizajn slike za sadržaj vaše objave.

Dizajn slika za društvene mreže nije samo lepa slika sa malo teksta na vrhu. U zavisnosti od informacija koje želite da objavite, veoma je važno da koristite određene stilove fonta, šeme boja ili grafički izgled. Na primer, font koji nije relevantan za glavnu poruku slike može učiniti da izgleda zbunjujuće, nedosledno ili jednostavno ružno.

Šta je dizajn slika za društvene mreže?

Počnimo sa objašnjenjem šta je zapravo dizajn slika za društvene mreže.

Naslovne slike na društvenim mrežama su grafike koje vidite na vrhu svojih Facebook, YouTube ili Twitter stranica. U većini slučajeva može uključivati informacije o novim proizvodima, adresu veb sajta, informacije o kompaniji ili čak promotivne video zapise.

Dizajniranje vaše naslovne slike u skladu sa smernicama vašeg brenda ili bojama kompanije je odličan korak da stvorite svest o vašem brendu i učinite da izgleda profesionalno.

Kada vaš poslovni profil izgleda kao dobro uspostavljen brend, vreme je da se pobrinete za sadržaj koji objavljujete.

Vizual za objavu je slika priložena uz tekst. Njegova glavna svrha je da privuče pažnju korisnika da pročita šta ste zapravo podelili.

Kako dizajn slika za društvene mreže može pomoći mom biznisu?

Povećava profesionalnost brenda

Ako vodite svoj posao kao profesionalac, zašto vaš brend ne bi trebalo da se prikazuje profesionalno na društvenim medijima?

Kako vaša vizit karta ili memorandum pokazuju vaš profesionalni pristup klijentu, vaš profil je vaša virtuelna vizit karta na internetu.

Vizuelno snažno poslovanje pokazuje jedinstvenu ličnost vašeg brenda i pomaže da se povežete sa novim kupcima – što je bolji kvalitet, to stvara veću privlačnost.

Podrška ka prepoznatljivosti brenda

Kupci procenjuju vizuelni izgled brenda u trenutku kada ga vide. Prvo, pet sekundi je dovoljno da potencijalni pratilac odluči da li je vaš profil ili sadržaj zanimljiv da nastavi da prati vaše priče ili objave.

Vizuelni sadržaj kao što su slike, grafike i infografike često dobijaju veći angažman na društvenim mrežama od postova koji sadrže samo tekst.

Ako dozvolite svojim klijentima da vas zapamte, oni će se vratiti pre ili kasnije da saznaju više o vašim proizvodima ili uslugama.

Povezuje kupce sa kompanijom i njihovim proizvodima

Poslovni profil na društvenim mrežama je besplatna alatka za oglašavanje – redovnim objavljivanjem vrednog sadržaja sa priloženom zanimljivom slikom možete lako povećati broj deljenja ili lajkova vaših objava, što kao rezultat može povećati promet i prodaju na vašem sajtu.

Ako vaš dizajn slika za društvene mreže može da natera korisnike da zaustave skrolovanje i obrate pažnju na ono što ste zapravo objavili, na putu ste da steknete više pratilaca.

Šalje jasnu poruku

Postoji veoma popularan izraz koji kaže: „Slika vredi hiljadu reči“.

Ovaj izraz je fantastičan i tačan primer koji objašnjava važnost profesionalnog dizajna slika za društvene mreže jednog brenda.

Činjenice o dobroj slici za društvene mreže je da postiže vežu verovatnoću da će se ta vrsta sadržaja više deliti na društvenim mrežama.

Sve ovo dizajn čini značajnijim od toga da korišćenje slika ne samo da pomaže vašem brendu da privuče pažnju vaših ciljnih kupaca, već i prenosi poruku na najjasniji način.

Uvek možete da napravite detaljan blog da biste pružili informacije o svojim proizvodima i uslugama. Ali, to neće funkcionisati na društvenim mrežama, barem ne bez odgovarajućeg dizajna slika.

Postoji mnogo onlajn i oflajn alata koji vam pomažu da kreirate osnovni dizajn.

Međutim, kada govorimo o dizajnu slika za društvene mreže i marketing, mislimo na profesionalni dizajn.

Radeći sa profesionalcima, možete imati kreativniji i inovativniji sadržaj. Takav dizajn je takođe prepoznatljiviji i ostaje jedinstven za vaš brend.

U nastavku pogledajte dizajn slika za društvene mreže koje smo radili za neke od naših klijenata.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?