REKLAMIRANJE NA INTERNETU

Reklamiranje na internetu postoji u mnogo varijanti

.

Online oglašavanje, takođe poznato kao internet marketing ili internet oglašavanje ili veb oglašavanje, predstavlja oblik marketinga i oglašavanja koji koristi Internet da isporučuje promotivne marketinške poruke potrošačima. Reklamiranje na internetu je postao najznačajniji vid reklamiranja. Od Google Adwords do reklamiranja na Fejsbuku ima za cilj predstavljanje firme uz minimum uloženih sredstava, ali uz najviše efekata. Onlajn oglašavanje pruža mnogo prednosti u odnosu na ostala oglašavanja.

Troškovi

Niski troškovi elektronske komunikacije smanjuju troškove prikazivanja onlajn reklama u poređenju sa oglasima van mreže. Oglašavanje na mreži nudi bolju povratnost nego u drugim medijima.

Merljivost

Online oglašavači mogu prikupiti podatke o efikasnosti svojih oglasa, kao što su veličina potencijalne publike ili odgovori publike, kako je posetilac postigao svoj oglas, da li je oglas rezultirao prodajom i da li je oglas zapravo stavljen pred posetioca.

Formatiranje

Oglašivači imaju širok spektar načina prezentacije svojih promotivnih poruka, uključujući i mogućnost prenosa slika, videa, zvuka i veza. Za razliku od mnogih oglasa, online oglasi takođe mogu biti interaktivni. Na primer, neki oglasi dozvoljavaju korisnicima da unose upite.

Ciljanje

Izdavači oglasa mogu oglašivačima ponuditi mogućnost da kreiraju prilagođene i uske segmente tržišta za ciljano oglašavanje. Onlajn oglašavanje može da koristi geografsko ciljanje da bi prikazalo relevantne oglase korisnicima. Oglašavači mogu prilagođavati svaki pojedinačni oglas određenom korisniku na osnovu prethodnih preferencija korisnika.

Display reklama prenosi svoju reklamnu poruku vizuelno koristeći tekst, logotipe, animacije, video zapise, fotografije ili druge grafike. Oglašivači često ciljaju korisnike sa određenim osobinama da povećaju efekat oglasa. Display oglašavači (obično preko svojih oglasnih servera) često koriste kolačiće, koji su jedinstveni identifikatori određenih računara, da bi odlučili koje oglase služe određenom potrošaču.

Marketing društvenih medija (social media marketing) je komercijalna promocija koja se provodi putem društvenih medija. Mnoge kompanije promovišu svoje proizvode objavljivanjem postova i pružanjem posebnih ponuda putem svojih profila na društvenim mrežama. Radi poboljšanja vidljivosti na društvenim mrežama koriste se plaćeni oglasi.

Email marketing se javlja onda kada kompanija pošalje komercijalnu poruku grupi ljudi pomoću elektronske pošte. Email marketing je čin slanja komercijalne poruke, obično za grupu ljudi, koristeći e-poštu. U najširem smislu, svaki email koji se šalje potencijalnom ili sadašnjem korisniku može se smatrati marketingom e-pošte. Obično podrazumeva korišćenje e-pošte za slanje reklama, traženje posla ili traženje prodaje ili donacija, a ima za cilj da izgradi lojalnost, povjerenje ili svjesnost brenda.

Sponzorirano pretraživanje (takođe sponzorisane veze, oglasi za pretragu ili plaćeno pretraživanje) omogućava oglašavačima da budu uključeni u sponzorirane rezultate pretrage za odabrane ključne reči. Pored postavljanja maksimalne cene po ključnoj reči (kliku), ponude mogu uključivati vreme, jezik, geografska i druga ograničenja. Pretraživači su nekada prodavali oglase po najvišim ponuđenim cenama. Savremeni pretraživači rangiraju sponzorirane oglase na osnovu kombinacije cene ponude, očekivanog broja klikova, relevantnosti ključnih reči i kvaliteta sajt.

Reklamiranje na internetu merljivo u svim segmentima

Display oglašavanje predstavlja oglašavanje na veb stranicama. Uključuje mnogo različitih formata i sadrži stavke kao što su tekst, slike, blic, video i audio. Glavna svrha reklamnog prikaza je pružanje opštih reklama i brend poruka posetiocima sajta.

Oglasi za pretragu su ciljani da odgovaraju ključnim uslovima pretraživanja (nazvanim ključnim rečima) koji su uneti u pretraživače. Ova sposobnost ciljanja doprinela je atraktivnosti reklamnog pretraživanja za oglašivače. Potrošači će često koristiti pretraživač da bi identifikovali i upoređivali opcije kupovine neposredno pre donošenja kupovne odluke.

Markentiški email može se poslati na kupljenu listu vodećih podataka ili trenutnu bazu podataka o kupcima. Izraz se obično odnosi na slanje e-poruka u svrhu unapređenja odnosa trgovca sa trenutnim ili prethodnim kupcima, podsticanje lojalnosti i ponovnog poslovanja klijenata, sticanja novih kupaca ili ubeđivanja trenutnih kupaca da nešto odmah kupe i dijeljenje oglasa trećih lica.

Izgled vašeg sajta mora da bude više od poliranog, vizuelnog predstavljanja vašeg poslovanja i brenda; on bi trebalo da radi na svim uređajima sa kojih posetilac može doći do vašeg sajta, uključujući njihov laptop, mobilni telefon, tablet ili neki drugi uređaj. Prilikom izrade sajta mi vodimo računa o vašim potrebama.

Reklamiranje na internetu ima za cilj da poveća vidljivost sajta i njegovu bolju poziciju na pretraživačima.

Ukoliko je poseta sajtu ciljana, ona će automatski pratiti i bolju konverziju na sajtu, praveći samim tim i veći profit.
Ukratko, svaki dinar koji potrošite na reklamiranje na internetu vratiće se u nekom procentu zarade.

Kontaktirajte naš kreativni tim!

Sve na jednom mestu

Naša prednost je to što vam nudimo sve na jednom mestu. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i nudimo savremena rešenja za vaše projekte. Ukoliko imate nedoumica, posebnih zahteva ili vam je samo potrebna izrada sajta, slobodno nas kontaktirajte.