Reklamiranje na internetu

Reklamiranje na internetu

Reklamiranje na internetu postoji u mnogo varijanti.

reklamiranje na društvenim mrežama marketing na instagramu

Online oglašavanje, takođe poznato kao internet marketing ili internet oglašavanje ili veb oglašavanje, predstavlja oblik marketinga i oglašavanja koji koristi Internet da isporučuje promotivne marketinške poruke potrošačima.

Reklamiranje na internetu je postao najznačajniji vid reklamiranja.

Od Google Ads do reklamiranja na Fejsbuku ima za cilj predstavljanje firme uz minimum uloženih sredstava, ali uz najviše efekata. Onlajn oglašavanje pruža mnogo prednosti u odnosu na ostala oglašavanja.

Troškovi

Niski troškovi elektronske komunikacije smanjuju troškove prikazivanja onlajn reklama u poređenju sa oglasima van mreže. Oglašavanje na mreži nudi bolju povratnost nego u drugim medijima.

Merljivost

Online oglašavači mogu prikupiti podatke o efikasnosti svojih oglasa, kao što su veličina potencijalne publike ili odgovori publike, kako je posetilac postigao svoj oglas, da li je oglas rezultirao prodajom i da li je oglas zapravo stavljen pred posetioca.

Formatiranje

Oglašivači imaju širok spektar načina prezentacije svojih promotivnih poruka, uključujući i mogućnost prenosa slika, videa, zvuka i veza. Za razliku od mnogih oglasa, online oglasi takođe mogu biti interaktivni. Na primer, neki oglasi dozvoljavaju korisnicima da unose upite.

Ciljna publika

Izdavači oglasa mogu oglašivačima ponuditi mogućnost da kreiraju prilagođene i uske segmente tržišta za ciljano oglašavanje. Onlajn oglašavanje može da koristi geografsko ciljanje da bi prikazali relevantni oglasi korisnicima. Oglašivači mogu prilagođavati svaki pojedinačni oglas određenom korisniku na osnovu prethodnih preferencija korisnika.

Otkrijte svoj pravi potencijal rasta na internetu

Pravimo sve vrste kampanja na Google-u i društvenim mrežama sa visokim stepenom konverzije za veću prodaju, profit i klijente.

S8 Studio je Google Ads partner za 2022.

Razgovarajte sa našim marketing stručnjacima na temu:

Reklamiranje na društvenim mrežama

Većina svetske populacije je na određeni način povezana sa društvenim mrežama.

Sve više i više preduzeća koristi platforme društvenih mreža, poput Facebooka i Instagrama, kako bi izgradili bazu klijenata svoje proizvode i usluge. Na ovaj način možete svoje preduzeće ubaciti u svakodnevni život svojih kupaca i biti im stalno ispred očiju. Ostali oblici internet marketinga uključuju banere, direktorijume sajtova, članke i druge vrste reklame. Neki ili svi ovi vidovi mogu biti izuzetno efikasni, ali mogu biti i veoma skupi ili zahtevni.

Marketing na društvenim mrežama stvara interakciju na svakoj od njih.

Nažalost za vlasnike preduzeća, marketing društvenih mreža često može biti skup i izuzetno dugotrajan. Kompanije zapošljavaju radnike samo za ovaj proces. U S8 studiju, želimo da vam pomognemo da proširite svoj domet široj publici kroz marketing na društvenim mrežama i to po pristupačnoj ceni. Obavićemo sav posao umesto vas, a na vama je samo da uživate u našim plodovima rada.

Reklame na mobilnim uređajima (mobilni marketing)

Duboko smo zagazili u 21. vek, a mobilni telefoni i tablet uređaji brojčano su nadjačali televizore skoro 3 prema 1, pa su se tradicionalne strategije oglašavanja morale prilagoditi. Počevši od oglasa za SMS (tekstualne poruke), mobilno oglašavanje brzo se razvilo u mobilnu mrežu i oglase u aplikacijama. „Besplatne“ aplikacije se zapravo plaćaju reklamama unutar njih, kao i mobilnim verzijama web sajtova koje će sadržavati reklame optimizovane za manje mobilne ekrane. Pomoću mobilnog marketinga, lični podaci se prikupljaju putem tehnologija kao što su usluge lokacije što čini još personalizovanijim oglas koji vidi korisnik. Informacije o navikama i lokaciji mogu se iskoristiti za bolje ciljanje potencijalnog kupca.

Vrste mobilnih oglasa:

– Tekstualni baneri
– Multimedijalni baneri
– Kratki filmovi
– Audio reklame
– Video reklame

Određene oblike mobilnog oglašavanja trebalo bi koristiti umereno. Mobilni uređaji se koriste toliko da se korisnici mogu brzo iznervirati sa oglasima, tako da mora biti uspostavljen balans između efikasnog ciljanja vaše publike bez da ih nervirate. Mobilni telefon je izuzetno lični uređaj, što znači da morate veoma paziti na to da korisnik nema osećaj kao da napadate njihov lični prostor. SMS ili tekstualni oglasi odličan su primer mobilnog reklamnog oblika koji može brzo da postane otežavajući za korisnike ili ostavi utisak da je narušena njihova privatnost.

Korišćenjem različitih podataka kupci se mogu bolje targetirati na inventivne načine. Na primer, efikasni prodavač će koristiti targetovati lokaciju za oglašavanje mobilnom korisniku u neposrednoj blizini svog mesta poslovanja. Pametni telefoni postali su sastavni deo naše svakodnevice, a s tim dolazi i visok nivo pristupačnosti za preduzeća koja žele da povećaju svoju korisničku bazu.

Efikasna strategija je ključna.

Najvažnije je da mobilni oglasi budu prilagođeni mobilnom korisniku. Samo zato što je oglas efikasan na dekstop verziji, ne znači da će imati jednak uspeh i na mobilnom uređaju. Jednostavno smanjivanje oglasa za desktop kako bi se prilagodio ekranu za mobilne uređaje nije efikasna strategija. Mi u S8 studiju znamo kako razlikovati i prilagoditi strategije za mobilne i desktop kampanje koje će vam pružiti najviše reklamne snage.

Google Display Oglašavanje

Sa Google-ovom display mrežom koja doseže preko 2 miliona sajtova, multimedijalni oglasi putuju daleko!

Display oglašavanje je odličan način za povećanje svesti vašeg branda na mreži. Za razliku od tekstualnih oglasa, multimedijalni oglasi se oslanjaju na slike, audio i video zapise u reklami.

Multimedijalni oglasi se prikazuju kad god vaša ciljna publika pregledava internet umesto da traži vaš proizvod ili uslugu, zbog čega su ti oglasi obično poznati kao banner oglasi. Provodimo mnogo više vremena surfanjem po webu nego što posebno tražimo uslugu, tako da je važno da svoj posao zadržite pred ciljanom publikom što je više moguće.

Pročitajte i:

dizajn biltena
Marketing

Dizajn biltena

Verovatno ste se zapitali da li je dizajn biltena važan i zašto? U ovom blog postu pročitajte 7 razloga zašto je dizajn biltena itekako važan.

kako promovisati blog
Marketing

Kako promovisati blog

Sve počinje sa nečim jednostavnim kao što je razumevanje kako promovisati blog pravilno. Filozofija „sadržaj je kralj“ postoji već četvrt veka, a danas je na vrhuncu.

video marketing
Marketing

Video marketing na društvenim mrežama

Stručnjaci za video marketing već godinama predviđaju da će video postati omiljeni izvor digitalnog sadržaja i osnova marketinga na društvenim mrežama.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?