Izrada internet prodavnice

Izrada internet prodavnice

Izrada internet prodavnice je nezaobilazna stvar i stepenica više u poslovanju koje se bazira na fizičkoj prodavnici

izrada internet prodavnice

Ukoliko ste izgradili ozbiljnu mrežu kupaca u svojoj prodavnici, stavite na raspolaganje svoje proizvode online i njihovo prisustvo od 00 do 24 sata, sedam dana nedeljno.

Ne postoji kompanija koja nije osetila povećanu prodaju nakon izrade svoje internet prodavnice. Internet prodavnica je najefektniji način da se brzo povežete kako sa starim, tako i sa novim kupcima.

Izrada internet prodavnice – Proces

Ono što je važno za svaki početak u nekom poslu je, svakako, postavljanje i analiza zadataka kako bi se došlo do rešenja i cilja: najbolje i najefektnije rešenje. U ovom slučaju – kvalitetna i funkcionalna internet prodavnica

Ono što je potrebno bilo kojoj agenciji za web dizajn i digitalni marketing su inputi za približno formiranje cene i roka izrade:

– da li imate spremljen materijal (tekstovi, slike, opisi i cene proizvoda)
– koje načine plaćanja želite na svojoj internet prodavnici (plaćanje pouzećem, plaćanje karticama, PayPal ili neki drugi vid online plaćanja (gateway))
– da li želite da mi unesemo sve proizvode ili ćete to raditi vi, uz našu prethodnu obuku

Izrada internet prodavnice za male i velike kompanije

Mogućnosti internet prodavnice su velike: praćenje inventara, B2C i B2B portali. Različiti načini dostave, kreiranje akcija i akcijskih kupona, povezivanje šopa sa Fejsbuk stranicom, samo su neke od mogućnosti.

Prilikom izrade internet prodavnice, ispunićemo sve zahteve oko načina plaćanja koje želite da primenite na svom sajtu.

Upoznaćemo vas sa zakonskim pravima i obavezama. Predložiti vam sve neophodne stranice kako bi internet prodavnica bila što funkcionalnija za upotrebu.

Izrada internet prodavnice (WooCommerce)

Izrada Woocommerce prodavnice predstavlja odskočnu dasku kako za početnike, tako i za iskusne prodavce koji u svom asortimanu raspolažu sa manje od 200 artikala.

Ako tražite web prodavnicu koja je jednostavna za upravljanje, učvršćuje vašu robnu marku i zadržava kupce koji se vraćaju, WooCommerce je idealno rešenje za vas. više detalja

Izrada internet prodavnice (Shopify)

Izrada Shopify prodavnice sa obukom za administratora.

Shopify pruža fleksibilnost koja služi kao jedinstvena prikaz proizvoda, prodajni kanal i primarnu odskočnu dasku za vaš brand.

Vlasnici i menadžeri raznih brendova cene jednostavnost njihovog hostinga i infrastrukture podrške koja je uvek dostupna. više detalja

Izrada internet prodavnice (Magento)

Izrada Magento prodavnice prilagođene vašim potrebama i brendu. Uz napredne funkcionalnosti i intuitivan korisnički interfejs, vaša Magento prodavnica će pružiti izuzetno korisničko iskustvo.

Kontrola nad inventarom, sigurnost podataka i mobilna optimizacija su samo neke od prednosti naših rešenja. više detalja

Određeni elementi su neophodni da izrada web shopa ostane relevantna i konkurentna.

Da li kreirate novu online prodavnicu za svoj biznise ili tražite načine da poboljšate funkcionalnost svoje trenutne prodavnice?

online prodavnice

Stvaranje pozitivnog iskustva online kupovine koje će oduševiti vaše klijente može biti jednostavno kroz uzimanje malo inspiracije od vrhunskih brendova.

Sledi 21 funkcija koju morate imati za online prodavnicu.

Primeri su izabrani sa 50 najboljih kompanija za online trgovinu na listi koju je objavio Similarveb.

1. Navigacija prilagođena korisniku

Ključ za pomoć kupcima da brzo pronađu proizvode koji su im potrebni jeste da ponudite sistem za navigaciju prilagođen korisniku.

Proizvode treba logično kategorisati, sa najpopularnijim kategorijama na prvom mestu.

Sephora zna kako kupci vole da kupuju.

Neki posebno traže proizvode po brendu, dok drugi kupuju po kategoriji. Njihova traka za navigaciju odražava ovu organizaciju, zajedno sa brzim linkovima do jeftinih i najprodavanijih proizvoda

2. Pretraga sajta

Pored navigacije prilagođene korisniku, pretraga sajta je funkcija koja se nalazi na većini najpopularnijih online prodavnica.

Omogućava kupcima da zaobiđu navigaciju i traže upravo ono što žele.

Nordstrom nudi pretragu sa predlozima za popularne brendove i proizvode koji odgovaraju onome što unesete.

Većina pretraga može se pratiti pomoću Google analitike.

3. Navigacija u footeru (podnožju)

Da li ste razmišljali o najboljem načinu da iskoristite footer svog veb sajta kako biste pomogli klijentima da pronađu vaše proizvode?

Isprobajte listu linkova do najboljih proizvoda, usluga i informacija koje kupci žele da pronađu.

T-Mobile koristi svoj footer da usmerava korisnike na njihove profile na društvenim mrežama, sajtove na engleskom i španskom, istaknute telefone i planove, podršku i informacije o kompaniji.

Njihovo podnožje efektivno uključuje veze ka svemu što žele da i klijenti i pretraživači za pretragu otkriju sa bilo koje stranice na njihovom sajtu.

4. Video snimci proizvoda

Dodavanje video zapisa na stranice proizvoda može povećati konverzije.

Prema Think With Google, preko 50% kupaca je reklo da im je onlajn video pomogao da donesu odluku o tome koji brend ili proizvod da kupe.

Većina online platformi dozvoljava prodavcima da dodaju video zapise i slike na stranice proizvoda. Apple koristi video da istakne karakteristike svog najnovijeg iPhone-a na svojoj prodajnoj stranici. Njihovo korišćenje visokokvalitetnih slika i video snimaka proizvoda pomaže u prodaji proizvoda na mreži i u prodavnici.

5. Recenzije proizvoda

Najpopularniji oblik sadržaja koji generišu korisnici koji se nalazi na online prodavnicama su recenzije i ocene proizvoda.

Ovaj odeljak online prodavnice je ključan za pružanje društvenog dokaza kupcima da će proizvod odgovarati njihovim potrebama.

eBay omogućava kupcima da ocenjuju i recenziraju proizvode, prikazujući recenzije ispod opisa proizvoda i sponzorisanih artikala.

Drugi korisnici eBay-a takođe imaju mogućnost da ocene recenzije korisnim ili ne, pomerajući najrelevantnije recenzije na vrh liste na stranici proizvoda.

6. Politika vraćanja

Želite da povećate poverenje potrošača u proizvode koje prodajete?

Ponudite velikodušnu politiku vraćanja i uključite je na svoju stranicu proizvoda. Postavite je blizu dugmeta za dodavanje u korpu da biste povećali šanse da ima pozitivan efekat na broj kupovina.

7. Česta pitanja (FAQ) za proizvode

Drugi način da ugradite korisnički generisan sadržaj u svoju online prodavnicu je dodavanje odeljka sa najčešće postavljanim pitanjima od strane kupaca.

Ovaj odeljak može pomoći vašoj prodavnici na više načina.

Povećajte broj prodaja tako što ćete odgovoriti na najvažnija pitanja vaših kupaca pre prodaje o vašim proizvodima.

Smanjite vreme koje vaša korisnička služba mora da potroši na odgovaranje na pitanja o proizvodima, pre i posle kupovine.

Amazonov odeljak sa pitanjima i odgovorima na stranicama proizvoda daje kupcima mogućnost da postavljaju pitanja, odgovaraju na pitanja i glasaju za najbolja pitanja kako bi se osiguralo da se najčešća postavljaju na vrhu.

8. Česta pitanja (FAQ) za prodavnicu

Pored čestih pitanja za vaše stranice proizvoda, razmislite o dodavanju stranice sa čestim pitanjima za vašu celokupnu prodavnicu.

Ovo bi trebalo da pokrije bilo koje od opštih pitanja koje ljudi mogu postaviti o privatnosti, bezbednosti, plaćanju, isporuci, vraćanju i drugim pitanjima kupovine.

Etsy nudi odgovore na najčešće postavljana pitanja u svom centru za pomoć.

Ovo štedi njihov tim za korisničku podršku od potrebe da odgovara na opšta pitanja i daje im više vremena za rešavanje složenih problema.

9. Praćenje porudžbine

Jednom kada vaš kupac pošalje porudžbinu, glavno pitanje koje mu pada na pamet je kada će moja porudžbina stići.

Olakšajte klijentima da provere trenutni status porudžbine na vašem sajtu.

AutoZone ima stranicu za praćenje porudžbina koja ne zahteva da se klijenti prijave.

Samo im je potrebna njihova email adresa i broj porudžbine koji su dobili u mejlu za potvrdu porudžbine.

10. Email bilten

Prema Mailchimp referentnim vrednostima, email-ovi koje šalju preduzeća imaju prosečnu stopu otvaranja od 15,68% i procenat klikova od 2,01%.

Ovo je važno s obzirom na potencijal online trgovina koje generišu prihod.

Ako ne možete da naterate posetioce da obave kupovinu na vašem sajtu, jedna od sledećih najboljih konverzija za vašu prodavnicu bi bila da posetilac postane pretplatnik na vaš newsletter

To bi vam omogućilo da ih kontaktirate sa budućom prodajom i promocijama putem mejla.

Samsung poziva posetioce da se pretplate na svoj newsletter kako bi primali najnovije ponude.

Drugi način na koji online prodavnice mogu da prikupe email adrese je dodavanje obrasca za prijavljivanje u zaglavlju i podnožju svog sajta.

11. Push notifikacije

Ako želite da zaobiđete filtere za neželjenu poštu i algoritme društvenih medija, sledeći najbolji način da zadržite posetioce online prodavnice kao pretplatnika je putem push obaveštenja.

Usluge push obaveštenja omogućavaju posetiocima da se pretplate na vaša najnovija ažuriranja u svom pretraživaču.

Kada imate promociju o kojoj želite da obavestite pretplatnike, možete da pošaljete poruku koja će biti isporučena centru za obaveštenja preko njihovog pretraživača.

Shein je jedan od mnogih brendova koji omogućava posetiocima da se pretplate na push obaveštenja.

Kada se pretplate, posetioci će videti najnovije poruke od Sheina u obaveštenjima na radnoj površini.

12. Chatbots

Jedna od prednosti vođenja online prodavnice je njena sposobnost da generiše prihod, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, tokom cele godine. To takođe znači pružanje podrške svojim klijentima tokom tih sati.

Prema anketi LivePerson-a sa 5.000 potrošača, pozitivno raspoloženje o korišćenju chat-bota skoro se udvostručilo između 2020. i 2021. godine, sa 31% na 61%.

Mnoge online prodavnice koriste chat botove da pomognu onlajn kupcima sa osnovnim pitanjima i da ih dovedu do određenog proizvoda ili stranice za podršku.

Loves koristi stručnjaka koji je uvek na mreži, koji je automatizovani pomoćnik sa specifičnim upitima za posetioce kada traže konkretan odgovor, pronalaze određeni proizvod ili rešavaju osnovni upit za korisničku podršku.

13. Kupon kodovi

Znamo da potrošači često pretražuju kupone na Google-u kada im se na stranici za plaćanje prikaže kupon ili popust.

U Sjedinjenim Državama, 88% potrošača koristi kupone prilikom kupovine, koristeći sajtove sa kuponima kao što su slickdeals.com, groupon.com i retailmenot.com.

Ako želite da zadržite klijente na svom sajtu tokom procesa plaćanja, dajte im odlične ponude putem sopstvenih kupona.

Victoria’s Secret koristi traku na vrhu svoje veb stranice da istakne svoju najnoviju ponudu.

Kada posetioci kliknu na „Prikaži ponude“, dobiće dodatne ponude i kodove kupona koje će primeniti pri plaćanju.

14. Filteri za dostupnosti proizvoda

Da li imate više opcija za kupce kada su u pitanju načini preuzimanja ili isporuke?

Dajte kupcima mogućnost da brzo pronađu proizvode koji su dostupni uz njihovu željenu opciju preuzimanja ili isporuke.

Walgreens nudi kupcima filter za dostupnost artikala koji će sortirati proizvode na osnovu njihovog preuzimanja, isporuke istog dana, isporuke ili dostupnosti na zalihama. Ovo vam daje najbolju šansu da konvertujete kupce na osnovu brze dostupnosti.

15. Mobilna aplikacija

Pored toga što imate online prodavnicu prilagođenu mobilnim uređajima, razmislite i o mobilnoj aplikaciji za svoju prodavnicu.

Mobilne aplikacije vam omogućavaju da zadržite svoj brend u mislima vaših kupaca, postavljajući ikonicu aplikacije/logo brenda na pametne uređaje koje korisnici najčešće koriste.

Ne morate da čekate da klijenti otvore pretraživač ili aplikaciju za društvene medije da biste dostavili najnovije prodajne poruke.

Možete da pošaljete promocije kroz svoju aplikaciju svim klijentima koji imaju uključena obaveštenja.

HomeDepot nudi aplikaciju koja omogućava kupcima da kupuju proizvode online i da ih pošalju do kuće ili rezervišu za preuzimanje u prodavnici.

16. Registri poklona

Ako pretražujete registre poklona na Google-u, naći ćete desetine prodavaca poznatih brendova.

Target, Amazon, Walmart i Bed, Bath, & Beyond su samo neki koji se pojavljuju na prvoj stranici SERP-ova.

Zašto su registri poklona važni za povećanje prodaje? Pogledajmo samo na trenutak matične knjige venčanih.

Prema The Knot 2020 Wedding Registry Study, 80% ispitanika postavilo je registar venčanja.

Target nudi registre poklona za bebe, venčanja i dobrotvorne organizacije. Takođe možete kreirati prilagođeni registar da proslavite svaku priliku koju odaberete.

17. Višejezična podrška

Ako vaša online prodavnica služi klijentima u određenom regionu, imate dve opcije da podržite najbolje jezike koji se govore u njihovom regionu:

Oslonite se na Google prevodilac koji će pomoći klijentima da prevedu vaš sajt  na svoj jezik.

Napravite više verzija svog sajta za određene jezike.

Xfinity koristi engleski na svom www poddomenu, a španski na svom es poddomenu.

Sadržaj se može prebaciti sa engleskog na španski koristeći En i Es linkove na glavnoj navigacionoj traci.

18. Program lojalnosti

Da li želite da povećate zadržavanje kupaca? Jedan od načina da podstaknete ljude da ponovo kupuju u vašoj online prodavnici je da ponudite program lojalnosti.

To su obično besplatni ili plaćeni programi gde kupci dobijaju privatni ili rani pristup najboljim ponudama.

Mnogi omogućavaju kupcima da akumuliraju poene po kupovini koji dovode do različitih nagrada, kao što je određeni iznos za sledeću kupovinu ili besplatan proizvod.

Ulta je jedan od mnogih brendova koji nude besplatan program nagrađivanja za svoje lojalne kupce.

Kupci se mogu besplatno pridružiti i zaraditi bodove koje mogu iskoristiti za proizvode i usluge u prodavnici.

19. Carousel

Iako se trgovci možda ne slažu oko vrednosti karusela slika i video snimaka na početnoj stranici, videćete da ih koriste mnoge online prodavnice

Veliki trgovci kao što su Walmart, eBay, Home Depot, Samsung, Costco i Kohls imaju karusel sa svojim najnovijim promocijama i rasprodajama.

Chewy je još jedan brend koji ima karusel na početnoj stranici. Njihov karusel promoviše popuste za narudžbine auto-prevoza, zdravu hranu za kućne ljubimce, lekove protiv buva i krpelja, posteljinu za kućne ljubimce i još mnogo toga.

20. Informacije o lokalnoj prodavnici

Ako vaše preduzeće takođe ima fizičke lokacije prodavnica, možete povećati prodaju van mreže dodavanjem detalja za najbližu prodavnicu na vaš veb sajt.

Ovo bi omogućilo kupcima da kupuju online, rezervišu za preuzimanje u prodavnici ili pregledaju inventar lokalne prodavnice pre nego što obave kupovinu.

Costco nudi link do najbliže prodavnice na osnovu vašeg poštanskog broja. Oni takođe prikazuju trenutno radno vreme prodavnice.

21. Politika ličnih podataka

U zavisnosti od toga gde se nalazi vaša online prodavnica i klijenata koje opslužuje, vašoj veb lokaciji će možda biti potrebna politika koja obaveštava posetioce o podacima koji se o njima prikupljaju na vašoj veb lokaciji pomoću kolačića i drugih alata za analizu.

Michaels online prodavnica prikazuje pop-up prozor koji savetuje posetioce o korišćenju kolačića kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i analizirao saobraćaj na veb sajtu.

Posetioci tada imaju opciju da prihvate politiku ili da prilagode svoje postavke kolačića.

Počnite da stvarate fantastična iskustva online kupovine

Važno je zapamtiti da ne morate uvek da imate najsavremenije ideje da biste svojim korisnicima pružili fantastično iskustvo kupovine.

Dovoljno je slušanje povratnih informacija vaših kupaca i praćenja konkurencije da biste videli da li se pojavljuju novi trendovi.

Iako ne morate da isprobate svaku novu funkciju koju vaša platforma online trgovinu može da ponudi, trebalo bi da pogledate one koje su vaši kupci očekivali od najboljih prodavaca u vašoj branši.

Kombinujte povratne informacije svojih klijenata da biste videli koje primene podstiču veću prodaju i veće zadovoljstvo kupaca.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Izrada web shopa na WordPress platformi

Mora postojati razlog za uspeh razvoja WordPress veb stranica. Sa tako velikim brojem WordPress dodataka i tema, mala izrada web shopa na ovoj platformi je idealna za preduzeća svih veličina i industrija.

Kao stručnjaci u izradi web shopa, možemo vam pomoći da napravite novu ili redizajnirate staru internet prodavnicu i obezbedimo vam odličan dizajn, kako biste istakli informacije koje su vam potrebne da bi je vaši klijenti pronašli.

Besplatna obuka za održavanja internet prodavnice

Izrada internet prodavnice sa našim timom obuhvata i osnovnu obuku za WordPress za klijente koji žele da je sami održavaju.

Izrada web shopa se vrši korak po korak sa klijentima, kako bismo pružili upravo ono što im treba.

Naš tim ima programere koji mogu učiniti da svi dostupni elementi za online prodavnicu rade upravo ono što je potrebno.

Kvalitetan dizajn i razvoj pomažu vašoj online prodavnici da dosegne više kupaca na mreži i ostvari veću prodaju.

Naša izrada internet prodavnice može pomoći vašoj kompaniji da se izdvoji od konkurencije pomoću specifičnih SEO strategija koje će omogućiti da vaši proizvodi budu bolje predstavljeni u pretrazi.

Izrada web shopa za bolje korisničko iskustvo

Online prodavnice su zabavne za kupce.

One omogućavaju kupcima da vide i komuniciraju sa vašim proizvodima na način na koji želite da ih prikažete. Naša rešenja za izradu online prodavnice prilagođena korisničkom interfejsu za kupovinu su odlična za vaše poslovanje.

Do 2002. godine većina ljudi nije mogla ni da zamisli da kupovinu obavlja na mreži.

Sada, većina fizičkih prodavnica u potrazi za online prodajom. 76% kupaca kaže da više vole da kupuju preko interneta iz udobnosti svog doma nego da odu do same prodavnice.

Odlična vest za trgovce na malo je da je izrada internet prodavnice sada dostupnija nego ikad.

Ipak, vođenje prodavnice može biti komplikovano. Održavanje inventara, implementacija jednostavnog procesa plaćanja i plaćanja kreditnim karticama, kao i rad sa kupcima može biti mnogo posla. Dobra vest je da naš tim može da vam pomogne da izrada vaše online prodavnice, kao i održavanje, budu manje stresni i zahtevni.

Šta ima za cilj izrada web shopa?

Izrada web shopa ima za cilj da prodate više i ostvarite veći promet. To je vaš cilj, zar ne?

Bez obzira da li tek počinjete ili redizajnirate online prodavnicu kako biste upotpunili svoj biznis, vrlo brzo ćete videti prednosti poslovanja na mreži. Osim što ćete više prodavati, dobićete više ljudi upoznatih sa vašim poslovanjem ili povećati svest o vašem brendu.

Pored toga, vaši trenutni klijenti će videti jači brend i biće spremniji da ponovo kupuju od vas. Takođe će se poboljšati lojalnost vašem brendu.

Da li je izrada internet prodavnice nešto što možete da uradite sami?

Dakle, sada kada ste odlučili da želite rešenje za online prodaju, za svoje poslovanje, morate da odredite da li želite da izrada online prodavnice bude posao profesionalne firme ili želite da to radite sami.

Lista stavki potrebnih za izradu online prodavnice može izgledati ogromna. Kako pronaći SSL sertifikat? Koje kreditne kartice i prolaze za plaćanje ćete koristiti? Kakvu vrstu procesa odjave ćete primeniti? Ako odlučite da angažujete profesinalnu agenciju, uverite se se da imate renomiranog dizajnera koji radi kvalitetno i ima iskustvo.

Još jedan sjajan razlog da angažujete profesionalce za ovaj posao je taj što oni koriste analitiku da bi bolje razumeli učinak vaše online prodavnice.

Da li sve vaše sjajne ideje funkcionišu ili nešto treba da se podesi?

Naša agencija može analizirati vaš saobraćaj i reći vam ko dolazi na vaš web sajt, odakle, koliko dugo ostaje i još mnogo toga.

Prvi korak u izradi online prodavnice za vašu kompaniju jeste analiza strukture prodaje i istraživanje ciljeva prodaje. Svaki posao online trgovine je drugačiji, jer je svaka kompanija drugačija.

Važno je razumeti viziju i ciljeve iza onoga što vaša kompanija želi da predstavi javnosti.

Takođe je važno razumeti trendove u industriji da biste imali uspešnu online prodavnicu.

Samo neki od naših radova

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?