10 razloga zašto marketinška agencija uvećava poslovne rezultate

Profesionalni tim bez kojeg je marketing teško zamisliti

Marketing je vrlo važan element svakog poslovanja, kojim neminovno rukovodi profesionalna agencija. Nije moguće zamisliti uspešan biznis bez instrumenata marketinga. Njih je ukupno 4 i to su: proizvod, cena, promocija i distribucija. Takođe, za svaki od njih koriste se različiti elementi i alati marketinga, kako bi se realizovale planirane strategije. Marketing je izuzetno usmeren na tržište i sve stejkholdere, tačnije interesne strane kompanija, kao na primer: kupce, klijente, dobavljače, distributere, investitiore, banke i mnoge druge strane.

Pored toga, interna orijentacija zasniva se na usmerenosti na zaposlene, menadžment i vlasnike. Marketinška agencija je poput vodiča – istražuje, dogovara, planira, realizuje i prati ostvarenje predviđenih strategija i taktitka.

marketinška agencija

Marketinška agencija predstavlja pouzdanog i stručnog partnera svakoj kompaniji, bez obzira na njenu veličinu, delatnost i prodajnu strategiju. Zahvaljujući profesionalizmu, ekspertizi i iskustvu, timovi su radne grupe ljudi koji se u svom radu vode ciljevima svojih klijenata. Pored ciljeva, tu su da pruže konsultacije i sugestije firmama, u slučaju da nisu sigurni kakav marketinški nastup i generalno predstavljanje javnosti žele. Mnogo je raznolikih razloga na osnovu kojih se može uvideti značaj koji ima marketinška agencija, i kada bi pravili listu bila bi i više nego duga. Zato, u nastavku teksta predstavićemo osnovne razloge koje čine da marketinška agencija bude vrlo bitan partner svake kompanije.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Marketinška agencija poznaje razmišljanje tržišta

Svaki zaposleni u marketingu uči i stiče iskustvo za prepoznavanje razmišljanja i postupaka tržišta. Iskustveni profesionalci i više nego da znaju kakve će reakcije određena strategija da proizvede, upravo zahvaljujući bogatom iskustvu. Zato, poželjno je da vaš saveznik u osvajanju tržišta bude marketinška agencija. Svaki plan se stvara sa predviđanjem mogućih reakcija javnosti. Cilj je stvoriti takav balans marketinških alata i elemenata, da reakcije koje se procenjuju unapred, mogu biti jedino sa pozitivnim dejstvom na biznis.

Sve što bude predmet dogovora i realizacije, imaće svoje merljive efekte, pa se predstavnici kompanija vrlo brzo uvere u efikasnost rada timova agencije uz neverovatno oduševljenje njihovom proaktivnom radu i razmišljanju. Naš tim sa više od 14 godina iskustva na visokom nivou prati funkcionisanje tržišta, i razmišljanje ciljnih grupa.

Marketinška agencija štedi vaše vreme, a i novac

Angažovanje profesionalnog tima agencije vrlo je isplativa odluka, što se potvrđuje brojnim ugovorima u praksi. Iako je poznato da agencija za svoje prvoklasne uslulge naplaćuje određenu naknadu, ona može da bude fiksna ili određena kao procenat od angažovanja ili rezultata. U poređenju sa efektima koji se ostvaruju radom profesionalaca u ovoj oblasti, ti novčani izdaci su zaista nemizmerno manji.

Ušteda vremena je značajna – ukoliko kompanija nema resurse za otvaranje sektora marketinga, ili su zaposleni već u prevelikim obavezama, marketinška agencija je tu da omogući potpuno oglašavanje, bilo u realnom ili internet svetu. Naša agencija teži da se kontinuirano diferencira od drugih i pruži kvalitetne usluge uz fleksibilne i više nego povoljne cene.

Marketinška agencija pruža veliki broj kvalitetnih i neophodnih usluga

Usluge koje daje marketinška agencija, ne pronalaze se ni u jednom drugom biznisu. Tačno je da neke kompanije imaju sopstvene organizacione jedinice marketinga, ali najširi dijapazon usluga pružaju upravo agencije marketinga koje se za te svrhe i osnivaju. Tu je kreiranje sadržaja za internet, kao i samih stranica. Kreiranje kvalitetnih, privlačnih i do sada neviđenih reklama i promotivnih spotova, takođe je vrhunsko delo profesionalnog marketinškog tima. Pisanje tekstova i plasiranje sadržaja uz SEO optimizaciju za visoko pozicioniranje na prvoj strani pretrage, usluga je koja garantuje prepoznatljivost. Web dizajniranje i izrada sajta, kao i internet prodavnice, elementi su bez kojih savremene kompanije ne zamišljaju svoje poslovanje.

Održavanje sajtova, drugih stranica i ažurno vođenje društvenih mreža, vrlo su detaljne aktivnosti koje zahtevaju brzo reagovanje, ažurnost i dosta sati provedenih na ovim online „mestima“. Grafički dizajn koji podrazumeva vid crtanja i projektovanja u specijalnim programima, obuhvata mnogo sadržaja: kreiranje vizit karti, logotipa, promotivnih poruka namenjenih štampi, osmišljavanje kataloga, letaka i postera, dizajniranje i izradu prezentacija, kreiranje ilustracija i sve druge varijante tekstualnih i slikovnih sadržaja.

Tu su agencije koje mogu da se posvete svim ovim poslovima umesto vas. Kreiranje android aplikacija, usluga je koja je vrlo popularna i novijeg je datuma. Naša agencija sve navedeno može da vam pruži uz dogovor i fokus na ciljeve koje želite da ostvarite, ali i vaše crteže, sugestije i predloge.

Uz marketinšku agenciju stvara se dugoročno partnerstvo

Ukoliko vam je potreban stabilan partner, koji će uvek biti tu za vaš biznis, to ćete imati uz marketinšku agenciju. Kako bi bilo moguće ostvariti obiman napredak u pogledu prepoznatljivosti i imidža, ali i stvaranja brendova i sigurnih profita, marketingom se mora baviti aktivno i posvećeno. To će učiniti tim agencije, uz praćenje ostvarenog dometa planova i strategija.

Imati dugoročnog i sigurnog partnera kao što je agencija, nedvosmisleno je put do uspešnog tržišnog nastupa. Iz ugovorenih prava i obaveza, ali ujedno i odnosu koji se zasniva na poverenju, uvažavanju i poštovanju, proizilaze zajednički interesi. Naša agencija teži saradnji sa ozbiljnim klijentima, u okviru koje će se negovati odnosi poverenja i pružiti maksimum sa obe strane, u cilju unapređivanja vašeg biznisa.

Marketinška agencija omogućava kvalitetno oglašavanje

Iako mnogi misle, a i kažu da je svaka reklama dobar način promocije, to u većini slučajeva bude vrlo brzo demantovano i osporeno u praksi. Reklami se uvek na tržištu poželi dobrodošlica, ali je jako važno kakav je to vid oglašavanja. Predstavnici agencija tu su da kreiraju svaki vid reklame, koja će izazvati pozitivne reakcije javnosti i biti važan CTA – Call To Action mehanizam za podsticanje određenih koraka ciljnih grupa. Iako je taj podsticaj najčešće kupovina, nekada za početak može biti dovoljno da se poseti web sajt, pretraži pojam na internetu i slično.

Može biti da je u pitanju promotivni spot, osmišljavanje i dizajn vizit karti, kataloga i letaka, oglas na Google-u, reklama koja se sluša na radio stanicama, internet prezentacija, ili bilo koji drugi tip kreativnog izražaja i razvoja prototipa ideja. Oglašavanje se sastoji iz brojnih raznovrsnih poduhvata: prezentovanja, reklamiranja, komunikacije, praćenja povratnih informacija i kreiranje adekvatnih odgovora. Naša agencija stoji vam na raspolaganju za pružanje svakog tipa oglašavanja u realnom i online svetu, uz vrhunske mogućnosti grafičkog i web dizajniranja i mnogo toga drugog.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Marketinška agencija bitan je deo vaših događaja

Iako se možda na prvi pogled stvara slika događaja na kojem su jedne od zvanica i agencije, to može da bude slučaj, ali prema naslovu se ipak ne misli na takav vid prisustva profesionalnih timova. Naime, organizacija događaja zahteva dosta vremena, bavljenje detaljima i preciziranje svih bitnih koraka. Marketinška agencija ima ulogu da se pobrine za dizajn pozivnica, govor, obezbedi dizajn i grafičko rešenje za roll-up, prezentaciju i sve što može na neki način poslati prisutnim zvanicama promotivnu poruku.

To može biti online rešenje u pogledu grafike logotipa, promotivne poruke, kreirane prezentacije, ali i ujedno realno – dizajn štampanih materijala, reklamiranja na tekstilu i drugim materijalima, posterima, banerima i slično. Naš tim je raspoložen za kreiranje materijala i sadržaja za sve vaše događaje, uz uvek inovativne ideje.

Sa marketinškom agencijom stvara se imidž, prepoznatljivost i šansa za brendiranje

Marketinška agencija kreira određeni paket usluga koji je dogovoren sa klijentom, uz jasno ciljno usmerenje ka: povećanju svesti javnosti o postojanju kompanije, stvaranju većeg ugleda, razvoju brendova ili jednostavno samo povećanju dotadašnjeg obima prodaje. Brendiranje je svakako dugotrajan proces, koji se zasniva na aktivnim marketinškim strategijama i privlačenju velikog dela javnosti kao lojalnih potrošača ili klijenata. Uz marketinški plan koji se postepeno realizuje u dogovorenom obimu i predviđenim tempom, stvara se imidž kompanije na tržištu, zatim i prepoznatljivost.

Sigurno je da bilo koja aktivnost marketinga ne ostavlja svakoga ravnodušnim. Izazvaće pažnju, utiske i komentare, prepričavanje, ali i ponovno pregledanje, „deljenje“ sadržaja i mnoge druge pozitivne efekte. Sve to utiče na razvoj prepoznatljivosti, ugleda i potencijala za brendiranje u budućnosti uz kontinuitet ostvarenja takvih efekata. Društvene mreže su poseban aspekt koje mogu voditi profesionalni timovi agencija u cilju povećanja prepoznatljivosti i obima prodaje kompanije, što je jedna od bitnih usluga naših zaposlenih.

Marketinška agencija kreiraju jedinstvenu internet prezentaciju

Web sajt obuhvata kompletno predstavljanje, odnosno prezentovanje kompanija, organizacija i pojedinaca na internetu. Teško je kreirati savršen web sajt bez konsultovanja sa stručnjacima i vrhunskim poznavaocima informacionih tehnologija. Marketinški timovi su upravo to: poznavaoci svakog segmenta interneta, web sajta i alata za njegovo uređenje. To su, na primer i SEO optimizacija za bolju poziciju na pretragama, kao i razne funkcije za merenje ostvarenih marketinških efekata u javnosti i posetiocima interneta.

Besprekorno se osmišljavaju funkcije, raspored i sadržaj, kako web sajta, tako i internet prodavnice – centralne tačke interneta ka kojoj vodi svaka marketniška strategija, plan i taktika. To je zaista bitan segment online poslovanja i naše agencije, uz pokrivenost i svih drugih potrebnih usluga marketinga.

Marketinška agencija uspešno vodi društvene mreže

Društvene mreže deo su svakog biznisa. Bilo da se radi o Facebook stranici, Instagram nalogu ili nekoj drugoj mreži, zagarantovana je veća prepoznatljivost, nego u slučaju da ovaj bitan nastup izostane. Marketinška agencija može da vodi društvene mreže umesto kompanija, što im daje dovoljno prostora da se bave drugim aktivnostima iz redovnog poslovanja, a da prepoznatljivost razvijaju marketinški stručnjaci. Taj proces izgradnje imidža uz društvene mreže realizuje se kroz plasiranje efektnih objava, ažuriranje novosti i aktivnu komunikaciju sa vernim pratiocima i obožavaocima na društvenim mrežama.

Iako pre 20 godina nisu ni postojale, danas su društvene mreže bitan segment poslovanja koji se razvija kao paralelan biznis, posebno jer omogućavaju i aktivnu online prodaju. Neophodna je ažurnost, brzina i plasiranje interesantnog sadržaja u pravom trenutku. Društvene mreže su mesto gde se odvija vleiki broj komunikacionih aktivnosti, daju odgovori na pitanja, objašnjavaju nedoumice i generalno su dobar način informisanja javnosti. Mogu značajno da skrate proces donošenja odluke, odnosno da ubrzaju proceduru poručivanja i kupovine proizvoda. Predstavnici naše agencije će vrlo rado da upravljaju vašim nastupom na društvenim mrežama.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Marketinška agencija pruža uvid u efekte kampanja

Na osnovu merljivih, kvalitetnih i pouzdanih pokazatelja, moguće je ispratiti kako je kod ciljne javnosti „prošla“ bilo koja pažljivo osmišljena akcija marketinga. Nije realno posvetiti se kreiranju i puštanju reklame, štampi promotivnih materijala ili vođenju društvenih mreža, a da se ne zna šta su ti napori doneli u određenom vremenskom periodu. Najčešće, ostvareni efekti se prate na mesečnom, kvartalnom, polugodišnjem i godišnjem nivou.

Naravno, moguće je da klijenti prate i češće ostvarene efeke ukoliko je to potrebno i značajno za biznis. Ali, činjenica je da se uglavnom rezultati postavljaju kao relativno dugoročniji ciljevi, koji se kontinuirano prate, analiziraju i kreiraju planovi za potrebna unapređenja. Svi ostvareni rezultati ne prolaze nezapaženo, već se porede sa određenim prethodnim periodima, analiziraju i prema potrebi, revidiraju primarno postavljeni ciljevi. U slučaju da je potrebno unapređenje, to nije ništa strašno niti loše po biznis, već obično vreme pokaže da se svaki trud i napor isplatio – kako kompanija, tako i marketinških stručnjaka.

Naša agencija postavlja jasno definisane i potpuno merljive ciljeve za unapređenje vašeg biznisa i ostavljanje jakog utiska na ciljno tržište. Na osnovu toga, pruža se jasan uvid u ostvarenost planova i merljivi pokazatelji daju jasne cifre: broja posetilaca, vreme zadržavanja na vašim sadržajima, broj obavljenih kupovina i sve druge bitne merljive podatke.

Marketinška agencija jednostavno se integriše u svaki tip biznisa. Iako mnogo poslovnih subjekata vrši prodaju u objektima, bez internet prodaje i uopšteno nastupa na online mreži, blagovremeno se uvide svi mogući rezultati koji izostaju ove platforme. Danas je bez interneta, a posebno društvenih mreža teško je zamisliti svakodnevnicu. Veliki broj ljudi ih posećuje, kako zbog zabave i razonode, tako i radi pronalaska određenih proizvoda i usluga koji im mogu zadovoljiti potrebe bez odlaska u radnju. Sve to štedi vreme, a često i novac kupaca, pa im je zbog toga potrebno pružiti maksimum u online svetu.

Online kupovina ubrzala je proces poručivanja, ali i dala novu draž marketingu – nivo poslovanja se sve više prenosi na sam internet. Komunikacije postaju deo društvenih mreža, informisanje se vrši na web sajtu, nedoumice rešavaju pitanjima na stranicama društvenih mreža, a porudžbine realizuju u online prodavnici. Marketinška agencija ima veliku ulogu i daje značajan doprinos svakoj delatnosti svojim dobro osmišljenim aktivnostima.

Naša marketinška agencija uz bogato iskustvo pruža veliki broj usluga, koje se zasnivaju na poštovanju dogovora sa klijentima i orijentaciji isključivo na zajedništvo i njihove tržišne ciljeve. Neosporno je to da, zaista se za svaki korak ulažu veliki napori, rad i trud da sve ima za rezultat vašu zamisao: odlične obime prodaje, uz razvoj prepoznatljivosti i dugoročno urezivanje u memoriju kupaca i klijenata, čineći ih lojalnim i stvarajući veliku povezanost sa kompanijom.

Podeli tekst

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu

Scroll to Top