Uradili smo istraživanje kako bismo saznali koliko je ključno imati web sajt za mala preduzeća i koje mogućnosti web sajt može pružiti.

Poslednjih godina uloženi su zajednički napori da se ljudi podstaknu da „kupuju lokalno” i podrže mala preduzeća, što prvenstveno omogućava internet.

web sajt za mala preduzeća

Mnogi preduzetnici vide prisustvo na mreži i mogućnost promocije ljudima izvan svog lokalnog područja kao ogromnu šansu da prošire svoje poslovanje.

Iz svih ovih razloga, posedovanje web sajta je ključno za svako malo preduzeće.

Solidno prisustvo na internetu može biti razlika između uspeha i neuspeha za bilo koju kompaniju.

Uradili smo istraživanje kako bismo saznali koliko je ključno imati web sajt za mala preduzeća i koje mogućnosti web sajt može pružiti.

Nastavite da čitate da biste saznali kako vam web sajt može pomoći da razvijete svoje poslovanje.

Web sajt je prva stvar koju kupci vide

Web stranica kompanije služi kao kapija, ulaz i recepcija.

Trebalo bi da informiše i izazove emocije kod kupca.

To je prvi utisak potrošača i može predvideti da li će potrošač nastaviti sa interakcijom ili ne.

Web sajt za mala preduzeća u suštini ima ulogu brošure.

Informativne je prirode, pružajući kupcima detalje o tome ko ste, šta vas čini jedinstvenim i šta nudite ili prodajete. Kada se materijal održava zanimljivim i relevantnim, web sajt može u svom najboljem izdanju da stvori vezu, angažovanje i lojalnost.

Web sajtovi moraju biti prilagođeni mobilnim uređajima jer se najveći deo pretraga obavlja na njima.

Pogledajte i: CENE IZRADE SAJTA I INTERNET PRODAVNICA

Web sajt daje malim preduzećima profesionalnu sliku

84 procenta današnjih potrošača veruje da web sajt uspostavlja kredibilitet vaše kompanije iznad onih koje imaju samo stranice na društvenim medijima.

Vaš web sajt je takođe odlična prilika za prikaz svih profesionalnih sertifikata ili nagrada koje je vaša kompanija dobila.

Posedovanje web sajta poboljšava kredibilitet vaše kompanije.

U digitalnoj eri, nedostatak web sajta za kompaniju predstavlja crveno svetlo i nećete moći da pridobijete onoliko klijenata koliko biste mogli uz pouzdanije prisustvo na mreži.

Klijenti će vas tražiti na mreži, a postojanje web sajta je jedan od standarda za uspostavljanje kredibiliteta.

Angažovanje dobrog web sajta koji je dobro dizajniran i opremljen zanimljivim informacijama će uveliko doprineti uspostavljanju reputacije vašeg malog preduzeća.

Kupci očekuju da svako preduzeće ima web sajt

Web lokacija može da potvrdi potencijalnim klijentima da vaša firma postoji, pored toga što joj daje legitimitet i profesionalnu prednost.

Kupci žele da im kompanije daju najažurnije informacije.

Slede neki od razloga zašto je web sajt najbolja opcija:

  • Konkretna kontakt stranica će omogućiti potencijalnim klijentima da kontaktiraju vaše preduzeće putem profesionalne e-pošte ili broja telefona, kao i da vide lokaciju vaše kancelarije.
  • Da biste garantovali da vas današnji digitalno svesni korisnici mogu otkriti na bilo kom kanalu, možete da povežete svoje naloge društvenih mereža sa vašim domenom.
  • Možete da koristite web sajt da prenesete priču vašeg malog preduzeća i privučete lojalne klijente.

Web sajtovi više nisu preskupi

Pravljenje web sajta je nekada bilo skupo, dugotrajno i izazovno.

Razumljivo je da mnogi vlasnici malih preduzeća i dalje misle da im nije potrebna web lokacija.

Danas, međutim, ne morate da budete tehnološki genije da biste imali digitalno prisustvo.

Web sajtovi su jednostavni za upotrebu, jeftini i daju profesionalne rezultate.

Bez obzira da li vam je potreban osnovni sajt za mala preduzeća ili online prodavnica, danas je lako koristiti i upravljati web sajtovima na platformi kao što je WordPress.

Možete privući potencijalne potrošače

Nema ništa loše u posedovanju uspešnog lokalnog preduzeća koje pruža usluge zajednici.

Ali, zašto izgubiti još više klijenata koji su voljni da zatraže vašu uslugu ili proizvod?

Web sajt olakšava novim klijentima da organski pronađu vaše malo preduzeće, na primer preko Google pretrage ili putem preporuke.

Primena optimizacije za pretraživače (SEO) da bi se poboljšale stranice web sajta radi privlačenja klijenata je daleko dugoročnija strategija nego što zavisi od algoritama društvenih medija.

Lakše je promovisati svoje proizvode i usluge

Vašoj firmi je potrebna web lokacija kako bi komunicirala tačne i ubedljive detalje o tome šta nudi.

Naravno, to možete da uradite na svojoj Facebook stranici do nekog nivoa, ali sa web-sajtom, vaše malo preduzeće nije vezano striktnim rasporedom platformi društvenih mreža.

Umesto toga, možete iskoristiti svoj jedinstveni dizajn web stranice da predstavite svoje proizvode ili usluge na bilo koji način.

Web sajt za mala preduzeća: Važan alat za uspeh i rast poslovanja

Web sajt za mala preduzeća web sajt za mala preduzeća

Prednosti web sajta za mala preduzeća

Web sajt je ključan alat za mala preduzeća koja žele da ostvare uspeh i rast u digitalnom dobu. To je vaša online vizit karta koja omogućava potencijalnim kupcima da saznaju više o vašem poslovanju, proizvodima i uslugama.

Takođe, web sajt pruža mogućnost da se komunicira sa postojećim klijentima, pruži podrška, i ostvari direktan kontakt sa vašom ciljnom publikom.

Jednostavan dizajn i navigacija

Jednostavan i intuitivan dizajn web sajta je ključan za dobro korisničko iskustvo. Potrudite se da vaš web sajt bude pregledan, sa jasnim kategorijama i navigacionim menijem kako bi posetioci lako mogli pronaći informacije koje traže.

Ovo će pomoći u zadržavanju pažnje korisnika i smanjenju stope napuštanja sajta.

Mobile Friendly dizajn

S obzirom na sve veću upotrebu mobilnih uređaja za pretragu na internetu, važno je da vaš web sajt bude optimizovan za mobilne uređaje. Mobile

Friendly dizajn omogućava da se vaš sajt pravilno prikazuje i na manjim ekranima pametnih telefona i tableta, što će poboljšati korisničko iskustvo i uticati na rangiranje sajta na pretraživačima.

Prikazivanje proizvoda i usluga

Web sajt za mala preduzeća omogućava vam da prezentujete svoje proizvode i usluge na jasan i privlačan način. Upotrebite kvalitetne fotografije i opis proizvoda kako biste potencijalnim kupcima pružili sve potrebne informacije.

Dodajte i opciju online kupovine, ukoliko je to primenljivo, kako biste olakšali proces kupovine korisnicima.

Kontakt informacije i formulari

Neophodno je da vaš web sajt sadrži jasne kontakt informacije, uključujući adrese, telefonske brojeve i e-mail adrese preduzeća.

Takođe, možete dodati kontakt forme kako biste omogućili korisnicima da vas direktno kontaktiraju putem sajta. Pružanje lakog načina komunikacije sa potencijalnim klijentima će poboljšati vašu dostupnost i povećati šanse za uspeh.

SEO optimizacija

Da biste povećali vidljivost vašeg web sajta na pretraživačima i privukli više organskog saobraćaja, neophodno je da primenite SEO (Search Engine

Optimization) strategiju. To uključuje korišćenje relevantnih ključnih reči u sadržaju i meta podacima, optimizaciju brzine učitavanja sajta, izgradnju kvalitetnih povratnih linkova, i druge tehnike koje će poboljšati rangiranje sajta na pretraživačima.

Redovno ažuriranje i podrška

Redovno ažuriranje sadržaja na web sajtu je od ključnog značaja za održavanje interesovanja korisnika i povratnika.

Pružanje aktuelnih informacija o proizvodima, uslugama, novostima i posebnim ponudama će održati vaš web sajt relevantnim i pouzdanim izvorom informacija. Takođe, pružite podršku korisnicima putem vašeg web sajta kako biste ostvarili bolji odnos sa njima.

U današnjem digitalnom okruženju, web sajt je ključan za uspeh mala preduzeća. Pravilno osmišljen i optimizovan web sajt će vam pomoći da se istaknete na tržištu, doprete do veće ciljne publike i ostvarite rast poslovanja.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?