Proces izrade sajta

Proces izrade sajta

Proces izrade sajta je postupak gde vaša vizija postaje digitalna stvarnost!

proces izrade sajta

U svetu gde se prvi utisak stvara jednim klikom miša, vaš web sajt je ključna tačka kontaktiranja sa klijentima i posetiocima. Mi u S8 Studiju posvećeni smo stvaranju sajtova koji ne samo da izgledaju atraktivno, već i pružaju besprekorno korisničko iskustvo.

Proces izrade sajta nije samo tehnička procedura, već je to putovanje na kojem sarađujemo sa vama kako bismo razumeli suštinu vašeg biznisa. Počinjemo sa razgovorom, slušamo vaše ideje, analiziramo vaše ciljeve i zajedno oblikujemo strategiju koja odražava vaš brend na najbolji način. Bez obzira da li želite kreirati prodavnicu, lični blog, korporativni sajt ili kompleksni web portal, mi smo tu da vašu ideju pretočimo u funkcionalnu, estetski privlačnu i efikasnu veb lokaciju.

Tokom ovog procesa, ne samo da ćemo vam pružiti tehničku podršku, već ćemo vas i obučiti kako da upravljate svojim sajtom. Vaš uspeh je naš prioritet, i mi smo tu da vam pomognemo da dosegnete svoje ciljeve za internetu.

Zajedno ćemo stvoriti digitalni prostor koji odražava suštinu vašeg biznisa, privlači posetioce i transformiše ih u lojalne klijente. Spremni ste da započnemo ovo putovanje?

Pročitajte svih 12 koraka našeg procesa izrade sajta.

Korak 1: Kontaktirajte nas

Kažite nam „Ćao“, „Zdravo“, „Poštovani“, „Drugovi i drugarice“ ili nešto peto! Popunite kontakt formu i zakažite besplatnu konsultaciju, ukratko nam napišite kako vam možemo pomoći. Nakon toga, dogovorićemo vreme za upoznavanje i saznaćemo više o vama i vašem poslu.

Hajde da se bolje upoznamo i vidimo da li smo odličan tim zajedno!

Korak 2: Besplatna konsultacija i inicijalni razgovor

Naš zadatak je da vam pomognemo da donesete najbolje odluke za digitalni marketing vašeg poslovanja. Zato ćemo tokom besplatne konsultacije i inicijalnog razgovora pomoći vam da odlučite da li smo prava digitalna agencija za vas. Upoznaćemo vas, saznaćemo više o vašem poslu i ciljevima i pomoći vam da odaberete digitalne marketing strategije koje ima smisla primeniti.

Ako zaključimo da nismo odgovarajući partneri, trudićemo se da vas usmerimo u drugom pravcu!

Korak 3: Detaljan razgovor i upoznavanje!

Ako zaključimo da smo prava digitalna agencija da vam pomognemo sa vašim potrebama i misijom, udružićemo se i preći na sledeći korak kada je proces izrade sajta u pitanju. Tu ćemo zakazati vašu sesiju detaljnog upoznavanja.

Iako smo vas možda bolje upoznali tokom našeg prvog susreta, vreme je da idemo korak dalje. Sada ćemo se baviti svim sitnicama. Konkretni poslovni ciljevi, ključni pokazatelji performansi, kako izgledaju vaše poslovne operacije, koji su vaši prodajni kanali, specifične želje za sajtom i mnogo više. Planiraćemo tačno šta vam je potrebno od sajta i kako možemo doneti uspeh.

Korak 4: Hajde da ozvaničimo početak saradnje!

Ovo je deo procesa gde ćemo vam poslati Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji (UPTS) koji sadrži sve naše i vaše obaveze i prvu fakturu za projekat. U okviru našeg procesa web dizajna, prva faktura će iznositi 50% ukupne vrednosti projekta.

Nakon odobrenja UPTS-a, potpisivanja ugovora i plaćanja prve fakture, preostaje još jedan korak pre početka projekta!

Korak 5: Sadržaj

Sadržaj – poslednji, ali jedan od najvažnijih koraka kad je proces izrade sajta u pitanje, a pre nego što projekat počne! Bez odličnog sadržaja, nemoguće je izgraditi fantastičan sajt. Šta podrazumevamo pod sadržajem? To uključuje slike, logo vaše kompanije, recenzije/testimonijale, tekstove, ključne informacije, itd. Sadržaj je ono što sajt čini zanimljivim i održava pažnju posetilaca!

Nemate medije i tekstove koje vam je potrebno? Nema problema! Možemo obezbediti besplatne slike kao deo vašeg paketa web dizajna, i takođe imamo kontakt sa talentovanim copywriter-ima. Kada svi sadržaji budu spremni, vreme je za početak!

Korak 6: Počnimo!

Najuzbudljivi momenat u vašem poslovanju je tu! Projekat je zvanično počeo!

Korak 7: Dizajniranje sajta, razvoj i početne korekcije

Neka proces web dizajna počne! U ovoj fazi će naši talentovani web dizajneri planirati izgled vašeg sajta, šemu boja i tipografiju. Naš tim dizajnera će početi izradu vašeg sajta na na našem serveru koju ćete moći da posetite uživo i vidite kako izgleda vaš sajt! Kada se završi nacrt naslovne strane, zatražićemo vaše sugestije u vezi sa izmenama na naslovnoj strani, navigaciji, šemi boja i tipografiji.

Nakon odobrenja nacrta naslovne strane, izradićemo i ostale stranice sajta da se poklapaju sa temom vaše prilagođene naslovne strane!

Korak 8: Drugi krug korekcija

U ovom trenutku, nacrt izrade vašeg sajta će biti završen! Zamolićemo vas da posetite sajt koji se nalazi na na našem serveru sa svih vaših uređaja (laptop, telefon, tablet, itd.). Ovo je korak gde ćete nam poslati sve vaše konačne zahteve za izmene. Kada budete 100% zadovoljni sa vašim sajtom, preći ćemo na zvanično lansiranje!

Korak 9: Vreme za lansiranje

Boom! Dan koji ste čekali je stigao! Vaš sajt je sada postavljen i spreman za lansiranje.

Testiraćemo brzinu vašeg sajta, kontakt forme, tačke konverzije, bezbednost i integracije e-pošte. Nakon što ti testovi prođu sa odličnim ocenama i kada se uplati poslednjih 50%, usmerićemo sajt ka vašem domenu i hostingu!

Vaš potpuno nov sajt je sada spreman da osvaja i pamti imena!

Korak 10: Vreme za obuku

Obožavaćete koliko je jednostavno upravljati vašim potpuno novim sajtom!

Integrisaćemo obrazovne video lekcije u vaš WordPress kontrolni panel koje će objasniti kako da kreirate nove stranice, nove blog postove, uređujete naslove, slike, raspored, proizvode i još mnogo toga, sve uz pomoć Elementor alata. Ako naiđete na nešto što vam nije jasno, možete nas kontaktirati ili pretražiti bogatu biblioteku resursa Elementora!

Korak 11: Planovi za održavanje sajtom + Web hosting

Vaš novi sajt je investicija koja zahteva pravilno održavanje! To uključuje obavljanje provera bezbednosti sajta, redovno ažuriranje dodataka, daljinsko čuvanje rezervnih kopija sajta. Vaš sajt će takođe morati biti smešten kod pouzdane i brze hosting kompanije.

Da li vas to zbunjuje? Nema problema! Nudimo planove za održavanje sajtom! Obe verzije naših planova za održavanje sajtom uključuju visokokvalitetni sigurnosni dodatak, redovne provere bezbednosti, nedeljna ažuriranja dodataka i nedeljne rezervne kopije, tako da možete svoje vreme usmeriti na nešto drugo!

Mi nismo hosting kompanija, ali svim klijentima koji nama prepuste održavanje sajta obezbeđujemo vrhunske hosting usluge, uz pristupačne cene.

Korak 12: Proslavite i razvijajte svoj biznis na internetu!

Vreme je za slavlje! Vaš potpuno novi sajt je u funkciji, siguran je i donosi prihod vašem biznisu.

Sada je vreme da ga promovišete i zablistate na internet nebu!