email marketing

Email marketing

Email marketing

Email marketing obogaćuje poslovnu komunikaciju, cilja određena tržišta, jeftin je i nije štetan za okolinu

Verovatno ste čuli za pojam email marketing, pojam koji se konstantno ponavlja na internetu.

Email marketing obogaćuje poslovnu komunikaciju, cilja određena tržišta, jeftin je i nije štetan za okolinu.

email marketing

Šta je email marketing? Kako funkcioniše?

Kako je email mnogo efikasniji od džingla na radiju ili reklami na TV-u i zašto je potrebno da gajite svoju email listu?

Email marketing se javlja onda kada kompanija pošalje komercijalnu poruku grupi ljudi pomoću elektronske pošte.

To je efikasan način da ostanete povezani sa svojim klijentima dok u isto vreme promovišete svoj biznis.

Pomoću email marketinga, lakše i brže možete dopreti do šire publike uz mnogo manje novca. Nema potrebe za većom količinom štampanog materijala, televizije ili radija.

Segmentiranje email liste

Zahvaljujući efektnim email marketing platformama, možete da održavate svoju listu klijenata.

Podelite je prema nekoliko faktora kao što su njihove potrošačke navike, lokacije, vreme koje provedu čitajući vaše poruke i slično.

Na osnovu ovih faktora pravite svoje promo kampanje, a zatim ih ciljano šaljete svojim klijentima.

Ovaj vid segmentiranja klijenata pomaže vam u jačanju poverenja u vaš brend i kompaniju, a samim tim i na povećanje prodaje robe ili usluga koje nudite.

Šta je e-marketing?

E-marketing je čin slanja komercijalne poruke, obično za grupu ljudi, koristeći e-poštu. U najširem smislu, svaki email koji se šalje potencijalnom ili sadašnjem korisniku može se smatrati marketingom e-pošte.

Obično podrazumeva korišćenje e-pošte za slanje reklama, traženje posla ili traženje prodaje ili donacija.

Ali ima za cilj i da izgradi lojalnost, poverenje ili svesnost brenda.

Email marketing se može poslati na kupljenu listu adresa ili postojećoj bazi podataka kupaca. Izraz se obično odnosi na slanje mejlova u svrhu unapređenja odnosa trgovca sa trenutnim ili prethodnim kupcima.

Podstiče lojalnost i ponovno poslovanje klijenata, sticanje novih kupaca ili ubeđivanje trenutnih kupaca da nešto odmah kupe.

Postoji nekoliko primera kampanja u email marketingu

Postoji nekoliko primera kampanja u email marketingu, počevši od mejla dobrodošlice kojim se zahvaljujete svakom novom kontaktu koji se pretplatio preko vašeg formulara. Ne samo da ovaj mejl dobrodošlice može da sadrži važne informacije o vašoj kompaniji, već može da zahteva i ključne informacije od vašeg novog kontakta, kako biste tačno znali u koji segment liste da ga dodate.

Naredne email kampanje uključuju najave novih proizvoda ili usluga, dajući tako potencijalnim klijentima šansu da saznaju više o vašoj kompaniji.

Pomoću programa za email marketing, slanje promotivnih emailova nije samo efektivno za šira ciljana tržišta, već će vam poslužiti da ostanete povezani sa postojećim klijentima.

Kroz efikasnu upotrebu email marketinga možete lako pratiti svoje kampanje i shvatiti da je povrat uloženih sredstava mnogo veći od onih uloženih u tradicionalne vidove reklamiranja.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?