KREIRANJE MARKETINŠKIH MEJLOVA U S8 STUDIJU

Email marketing obogaćuje poslovnu komunikaciju, cilja određena tržišta, jeftin je i nije štetan za okolinu.

.

Verovatno ste čuli za pojam email marketing, pojam koji se konstantno ponavlja na internetu.
Email marketing obogaćuje poslovnu komunikaciju, cilja određena tržišta, jeftin je i nije štetan za okolinu.
Ali šta je tačno email marketing i kako funkcioniše? Kako je email mnogo efikasniji od džingla na radiju ili reklami na TV-u i zašto je potrebno da gajite svoju email listu?
Email marketing se javlja onda kada kompanija pošalje komercijalnu poruku grupi ljudi pomoću elektronske pošte.
To je efikasan način da ostanete povezani sa svojim klijentima dok u isto vreme promovišete svoj biznis.

Pomoću email marketinga, lakše i brže možete dopreti do šire publike bez potrebe za većom količinom štampanog materijala, televizije ili radija, i uz mnogo manje novca

Zahvaljujući efektnim email marketing programima, možete da održavate svoju listu klijenata podeljenu prema nekoliko faktora kao što su njihove potrošačke navike, lokacije, vreme koje provedu čitajući vaše poruke i slično.

Na osnovu ovih faktora pravite svoje promo kampanje, a zatim ih ciljano šaljete svojim klijentima.
Ovaj vid segmentiranja klijenata pomaže vam u jačanju poverenja u vaš brend i kompaniju, a samim tim i na povećanje prodaje robe ili usluga koje nudite.

Šta je Email marketing?

E-marketing je čin slanja komercijalne poruke, obično za grupu ljudi, koristeći e-poštu. U najširem smislu, svaki email koji se šalje potencijalnom ili sadašnjem korisniku može se smatrati marketingom e-pošte. Obično podrazumeva korišćenje e-pošte za slanje reklama, traženje posla ili traženje prodaje ili donacija, a ima za cilj da izgradi lojalnost, povjerenje ili svjesnost brenda. Marketing e-pošte se mogu poslati na kupljenu listu vodećih podataka ili u postojeću bazu podataka o kupcima. Izraz se obično odnosi na slanje e-poruka u svrhu unapređenja odnosa trgovca sa trenutnim ili prethodnim kupcima, podsticanje lojalnosti i ponovnog poslovanja klijenata, sticanja novih kupaca ili ubeđivanja trenutnih kupaca da nešto odmah kupe i dijeljenje oglasa nezavisnih proizvođača

Postoji nekoliko primera kampanja u email marketingu

Postoji nekoliko primera kampanja u email marketingu, počevši od mejla dobrodošlice kojim se zahvaljujete svakom novom kontaktu koji se pretplatio preko vašeg formulara.
Ne samo da ovaj mejl dobrodošlice može da sadrži važne informacije o vašoj kompaniji, već može da zahteva i ključne informacije od vašeg novog kontakta, kako biste tačno znali u koji segment liste da ga dodate.
Naredne email kampanje uključuju najave novih proizvoda ili usluga, dajući tako potencijalnim klijentima šansu da saznaju više o vašoj kompaniji.

Pomoću programa za email marketing, slanje promotivnih emailova nije samo efektivno za šira ciljana tržišta, već će vam poslužiti da ostanete povezani sa postojećim klijentima.

Kroz efikasnu upotrebu email marketinga možete lako pratiti svoje kampanje i shvatiti da je povrat uloženih sredstava mnogo veći od onih uloženih u tradicionalne vidove reklamiranja.

Kontaktirajte naš kreativni tim!

Sve na jednom mestu

Naša prednost je to što vam nudimo sve na jednom mestu. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i nudimo savremena rešenja za vaše projekte. Ukoliko imate nedoumica, posebnih zahteva ili vam je samo potrebna izrada sajta, slobodno nas kontaktirajte.