Pisanje tekstova – kreiranje sadržaja

Pisanje tekstova za web i društvene mreže

Mi stvaramo izuzetno informisan sadržaj koji dokazano stiže do prave publike u pravo vreme.

pisanje tekstova za web

Stvaranje vizuelnih i pisanih elemenata

Sadržaj je megafon koji omogućava preduzećima da komuniciraju sa svojom publikom. On podseća na melodiju koja privlači ljude određenoj pesmi i njenom tekstu u koji se zaljube.

Da bi se takmičila u današnjem digitalnom svetu, kompanija bi trebalo da postane fabrika sadržaja, da brzo piše i objavljuje sadržaj u kojem publika uživa i koji ih inspiriše da preduzmu neku akciju. Ali ko ima vremena za sve to?

Naš tim je u kontaktu sa vašom kompanijom tokom faze istraživanja i strategije kako bismo zajedno razvili plan. Zatim napišemo tačan i informativan tekst, a koristeći naše dizajnerske i razvojne alatke pretvaramo taj tekst u angažujući sadržaj u kojem će vaša publika uživati. Naš tim stvara sadržaj brzinom kojim će vaši kanali digitalnog marketinga biti aktivni i angažovani.

Identifikovanje sadržaja koji treba napisati

Pre nego što možete da kreirate bilo kakav sadržaj, morate prvo da identifikujete koje vrste sadržaja bi trebalo napisati. Naš tim će proveriti vaš sajt, identifikovati sadržaj koji je vaše kompanija već objavilo, kao i kakav sadržaj želite izbeći.

Koristićemo našu analizu da identifikujemo praznine koje treba popuniti na osnovu sadržaja u kojem vaša publika uživa i koji vam pomaže da je usmerite kroz svaku fazu pravog kupca.

Pisanje sadržaja

Pisanje vlastitih tekstova može biti izazov. Da, možda ste stručnjak za svoje polje, ali niste copywriter, urednik i grafički dizajner. Zbog toga vam je potreban tim da biste zajedno radili na kreiranju, uređivanju, reviziji i dizajnu poruke koju želite da pošaljete publici.

Naš tim copywritera i dizajnera će zajedno raditi na stvaranju sadržaja koji informiše, podučava i inspiriše vašu publiku da preduzme neku akciju na vašem sajtu. Ili ćemo kreirati sadržaj koji jednostavno započinje razgovor u vidu poruke ili poziva.

Popularne vrste sadržaja:

Newsletteri
Štampanje časopisa
Blogovanje
– Video
Pisanje tekstova za društvene mreže

U svakom tekstu, sve zavisi od naslova

Zato se zna da neki kopirajteri troše 50% svog vremena samo na naslov.

Za inspiraciju pogledajte naslove časopisa koji su vam pri ruci ili otvorite svoje omiljene internet portale.

Pisanje tekstova za oglase na društvenim medijima: nije ono što kažete, već kako to kažete

Mnogi bi rekli da oglasi na društvenim mrežama predstavljaju prekid oglašavanja u savremenom obliku. Međutim, u sponzorisanom tvitu ili na Facebooku sigurno postoji nešto manje abrazivno od neukusne televizijske reklame.

Dobra vest za oglašivače je: šira javnost ne izbegava ove oglase koliko TV oglase. ROI (povrat ulaganja sredstava) za marketinšku kampanju na društvenim medijima je mnogo veći (u proseku) od ROI za štampu ili TV kampanju.

Cilj je spajanje u vesti sa nečim zanimljivim i personalizovanim za vašu ciljanu publiku što čini da pojedinac prestane skrolovoati!

Ako korisnik društvene mreže pređe preko vašeg oglasa, a ne pročita ni tekst, onda je to znak da je vaš oglas veoma loš.

Dani oglasne parole u vidu jedne ili dve reči su odavno su prošli

Ali odlično pisanje tekstova za društvene mreže ne mora biti teško.

Iskoririste predloge ispod i prođite kroz svaku tačku kako biste videli hoće li vaši oglasi slediti ove ključne elemente.

– Privlačna slika – Zaustavite skrolovanje.
– Početni lajkovi – Napravite 50+ početnih lajkova na samom oglasu.
– Reči snage – U kopiju uključite veći broj reči o moći.
– Rušenje barijera – Uključite statistiku, cene i cifre da biste razbili barijere pojedinaca koji razmišljaju o kliku na oglas.
– Lična veza – Ne pravite uopštene oglase već dodajte lične reči i izraze.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?