Dizajn flajera

Dizajn flajera

Flajer (letak)

je oblik reklamnog papira namenjen širokoj distribuciji i obično se postavlja ili distribuira na javnom mestu, izdaje se pojedincima ili šalje putem pošte.

dizajn flajera 4
dizajn flajera, flyer design

Zašto letak (flajer)?

Bilo da pokrećete novi posao, širite poslovanje ili želite promovisati neki segment svog poslovanja, proizvod ili uslugu, leci su nezaobilazni i najpovoljniji deo vaših marketinških aktivnosti.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Osnovna tri faktora dobro dizajniranog letka (flajera): 

  • atraktivnost
  • jasne informacije
  • sažetost

Onima koji će čitati vaš letak mora sve biti jasno i moraju imati odgovore na sva bitna pitanja: ko, šta, gde, kada. Letak moraju ostaviti odličan prvi utisak. 

Pre izrade letka, obratite pažnju na sledeće: 1. Koji format letka odgovara poruci koju želite preneti? 2. Šta želite postići svojim letkom? 3. Odredite ciljanu publiku: da li je vaša ciljana publika već upoznata sa time šta radite, predstavljate ili prodajete i kako će se letak uklopiti u ostale marketinške aktivnosti? 4. Kako ćete se razlikovati od konkurencije? 5. Odredite jasan CAT („call to action“) – poziv na akciju, motivišite klijente da vas kontaktiraju, koriste vaš proizvod ili ga kupe.

Flajer ili letak je opipljiv prikaz vašeg brenda – nešto što kupci mogu da ponesu sa sobom, da vam se vrate i da iskoriste kao kupon, na primer i ostvare neku vrednost.

Po završetku dizajna flajera, dobijate sve fajlove potrebne za njegovo štampanje. Ovo uključuje vektorske datoteke i datoteku za web (JPG i PNG).

Apsolutno! Sjajan dizajn flajera mora proći kroz razne faze kako bi imao najviše efekta. U doba tehnologije, dizajn letaka može pomoći u izgradnji vašeg odnosa sa novim kupcima i upoznavanje sa vašim brendom ili kompanijom.

Visokokvalitetan dizajn letaka i privlačni sadržaj na njemu inspirišu čitaoce da se duže zadrže na njemu i time stvaraju trajnu vezu između vašeg brenda i njih.

Dovoljno je da nam se javite putem naše kontakt stranice ili popunite formular na stranici ZATRAŽI PONUDU!

Bilo da planirate da svoj letak šaljete putem email marketing ili ga delite direktno potencijalnim novim kupcima, važno je da privučete interesovanje za vaš brend.

Budite jasni i detaljni u svojim zahtevima za dizajn, uključujući informacije o svim potrebnim sredstvima (kao što su logotip, boje itd.) I pružite konstruktivne povratne informacije kako biste bili sigurni da ćete dobiti ono što želite.

Dizajn flajera – kako najbolje iskoristiti flajer?

Gotovo je sigurno da je svrha vašeg flajera privući potencijalne kupce da izvrše određenu akciju. To bi moglo biti bilo šta od korišćenja posebne ponude, prisustva nekom događaju ili pridruživanja organizaciji kojom upravljate. Bukvalno upućivanje potencijalnih klijenata ili kupaca da učine nešto može se činiti očiglednim korakom, ali mnogi ljudi to ne uspevaju i kao rezultat toga propuštaju posao.

Moglo bi se reći da su leci „švajcarski nož“ marketinga

Oni mogu biti bilo šta – reklame, najave, pozivnice – i poprimiti različite oblike i veličine. Oni su prazna platna koja čekaju kreativnu svrhu. Možda je ta svrha promocija koncerta, prikupljanja sredstava ili nekog drugog događaja. Ili je možda tržište novog posla ili oglašavanje velikog otvaranja. Letak se može prilagoditi bilo kojoj marketinškoj svrsi.

Šta god da vam je zaokupilo pogled, to je najverovatnije bio vizuelni element – možda boje ili oblici, ili lepa fotografija ili ilustracija, ili atraktivno uređena tipografija. Leci su vizuelne reklame, bilo da nešto prodaju ili ne. Dakle, ako želite da letak služi svojoj predviđenoj svrsi, to treba videti pre svega.

Važno je zapamtiti da bez obzira koliko uverljive bile vaše reči, loš vizuelni sadržaj može razblažiti vašu poruku i sprečiti ljude da vas razumeju. Slično tome, leci koji izgledaju sjajno, ali ne nude visokokvalitetni pisani sadržaj, mogu biti neverovatno neprikladni i izgledaju krajnje neprofesionalno. Kada su reči, grafika i slike vrhunski standard i svi koriste isti ton, rezultati vašeg flajera mogu biti fantastični i mogu imati i izvanredan efekat kada je u pitanju negovanje angažmana sa vašim brendom.

Slične usluge:

Dizajn flajera – saveti

U svojima lecima koristite fotografije, grafikone jer ipak slika govori hiljadu reči.

Informacije moraju biti pregledne, lako čitljive i razumljive.

U zavisnosti od potreba klijenta i poslovanja, leci mogu biti jednostrani, obostrani, preklopljeni ili nepreklopljeni. Kao grafički dizajneri, poštovaćemo vaše želje i zahteve dizajna, držeći se grafičkih standarda.

Kako biste privukli pažnju kod kupca ili klijenta, morate ga privući atraktivnim tekstom letka.

Ako ga naslov ne privuče, dalje neće ni čitati.

Za promovisanje događanja, proizvoda, usluga ili promotivnih aktivnosti, akcija i događanja preporučujemo dizajn flajera, a zatim njegovu štampu.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?