Vaša poslovna adresa, radno vreme i ponude proizvoda, između ostalih detalja, ključni su da bi vas klijenti locirali. Ove informacije mogu biti lako dostupne preko Google My Business-a.

google my business

Danas je internet veliko skladište podataka. Uprkos obilju informacija dostupnih na internetu, postoje neke informacije koje samo vi možete obezbediti. Podaci o vašoj kompaniji su jedan od njih. Vaša je odgovornost kao vlasnika preduzeća da osigurate da klijenti mogu da pronađu sve što im je potrebno da vas lociraju i posluju sa vama.

U današnjem digitalnom svetu, stručnjaci za Google My Business veruju da prisustvo na internetu i pridržavanje Google My Business SEO praksi više nije izbor, već potreba ako želite da napredujete.

Niste sigurni odakle da počnete sa svojom Google My Business marketinškom strategijom? Mi smo pretražili internet u potrazi za relevantnim statističkim podacima Google My Business-a da bismo vam pomogli sa strategijama oglašavanja.

Google My Business – Lokalne SEO statistike

Lokalna pretraga je jedna od najvećih stvari koja se ikada dogodila malim kompanijama jer je to jedan od najefikasnijih načina da dovedete posetioce u vašu prodavnicu.

Ako želite da povećate lokalnu izloženost svoje prodavnice, moraćete da investirate u lokalni SEO.

Međutim, postavljanje lokalnog SEO plana nije jednostavno. Da biste vam pomogli da razvijete uspešan pristup, pogledajte statistiku Google My Business-a za 2021:

84% svih pretraga je usmereno na pronalaženje nečeg novog

Pretrage za kategorije, a ne za pojedinačne brendove, poznate su kao pretrage otkrića. Prema GMB statistici, 84% poslovnih pretraga je za otkrivanje, dok je samo 16% za ciljane pretrage.

Tipična lokalna kompanija se pojavi u preko hiljadu pretraga svakog meseca kroz ove pretrage.

86% potrošača koristi Google mape da proveri lokaciju kompanije

Google mape su mape u realnom vremenu i jedan od najkorisnijih alata za lokaciju dostupnih danas.

Kupci ih koriste da lociraju adresu vaše kompanije.

Kada to urade, mogu kliknuti na nju kako bi otkrili dodatne informacije o vašoj kompaniji.

Međutim, ako vaš biznis ne postoji na Google My Business-u, ova pretraga će biti prazna, što je još jedan motiv da objavite svoju lokaciju na GMB.

U prethodne dve godine, mobilna pretraga za ključne reči „gde naći“ i „u blizini“ porasla je za više od 200%

Ova Google lokalna SEO statistika će se više povezati sa firmama koje se u velikoj meri oslanjaju na lokalne kupce.

Ideja ovde je da koristite Google My Business da poboljšate svoj veb sajt za lokalni SEO.

Održavajte Google My Business profil tako što ćete ažurirati sve svoje informacije kako biste garantovali da se vaš veb sajt pojavljuje u lokalnim rezultatima pretrage.

78% korisnika pametnih telefona poseti kompaniju u roku od jednog dana nakon što sazna za nju putem lokalne pretrage

Ljudi koji vrše lokalnu pretragu su veće šanse da obave kupovinu – činjenica koja je i danas relevantna.

Dakle, iako su ovi podaci iz 2016. godine, oni i dalje pokazuju da je SEO za Google My Business ključan ako želite da dovedete lokalne kupce u svoju radnju.

Google My Business – Marketing statistike

Google My Business je jednostavan i brz metod za prikazivanje poslovnih informacija na Google mapama i lokalnim pretragama.

Kada praktikujete korisne savete za Google My Business da poboljšate informacije koje pružate, povećavate šanse da klijenti otkriju vašu kompaniju, bilo putem direktne pretrage ili pretrage otkrića.

Naša kompilacija Google My Business statistika vam može pružiti korisne informacije.

56% lokalnih kompanija još uvek nema Google My Business profil

Google My Business profil je izuzetno koristan za vaše poslovanje jer klijentima pruža sve informacije koje su bitne, uključujući vašu adresu, kontakt informacije, uputstva i radno vreme.

Međutim, prema ovim statistikama, neverovatnih 56% vlasnika preduzeća tek treba da prepoznaju ogromnu važnost Google My Business profila.

Uverite se da niste jedan od njih.

Zbog Google My Business profila, preduzeća su imala povećanje broja poziva za 61% tokom vrhunca epidemije

Tokom vrhunca epidemije, mnogo kompanija je bilo prinuđeno da se zatvori.

Mnogi kupci kontaktirali su svoje omiljene ustanove da se raspitaju o njihovom statusu, promenama u radnom vremenu ili uslugama isporuke tokom ovog vremena čiste konfuzije.

Da kontakt informacije kompanije nisu bile dostupne na mreži, ovi važni pozivi ne bi bili mogući.

Do konverzije dolazi u više od 5% poseta Google My Business stranici

Stopa konverzije od 5% možda ne zvuči mnogo, ali kada shvatite da se tipičan posao nađe više od hiljadu puta mesečno u pretragama, to je oko 50 konverzija svakog meseca!!

64% klijenata traži kontakt podatke na Google My Business stranici

Prema Google My Business podacima, 32% lokalnih kupaca veruje da stranica kompanije GMB sadrži ažurne informacije o preduzeću.

Kao posledica toga, 64% kupaca će koristiti taj profil za traženje detalja za kontakt, što će rezultirati potencijalnim klijentima za kompaniju – čak i ako kompanija nema veb lokaciju.

Mi u S8 studiju odlično baratamo sa Google My Business platformom. Budite slobodni da nam se obratite ukoliko niste sigurni kako da ga otvorite, ažurirate, zatvorite.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?