Održavanje društvenih mreža

Održavanje društvenih mreža

Održavanje društvenih mreža (social media) veoma je važno, ali kako ih pravilno koristiti i kako Vam mi pomažemo u ovome?

Održavanje društvenih mreža održavanje društvenih mreža

Svakodnevno posećujemo platforme društvenih mreža, bilo to radi poslovanja ili radi zabave i razonode. Izuzetno je bitno da se sadržaj dostavi kroz razne kanale do željenog krajnjeg potrošača. Danas je od izuzetnog značaja da napravite online prisustvo. Ako niste prisutni online, propuštate priliku da se stavite na mapu i informišete potencijalne klijente. Zato su internet stranice idealni početak da imate celu firmu prisutnu na na jednom mestu. Jedni od kanala koji se koristi da bi doveli posetioce do vašeg sajta, jeste kroz društvene mreže.

Društvene mreže najlakše je zamisliti kao globalna zajednica na jednom mestu. One su BESPLATAN alat za marketing. Ne košta ništa osim utrošenog vremena da se postave vaši snimci, informacije i popunite informacije na stranice koje predstavljaju vaše firme. Ovim lakše dolazite do pretrage ne samo na društvenim mrežama već i samim pretragama na pretraživačima poput Google, Bing, idr.

Uspešne kompanije aktivno koriste društvene mreže, pošto dovode njihov proizvod ili uslugu direktno do potrošača koji ih podržava i voli. Ovo je najefektivniji način da se uz promociju samog prisustva brenda, pojača i sama prodaja. 

Vaše prisustvo možemo stvoriti i pomoći u kreiranju i reklamiranju sadržaja na društvenim mrežama (social media marketing).

facebook-altapay
anmato herba
totalhemija

Vođenje društvenih mreža – Gde se kompanije najčešće zaglave?

Vođenje društvenih mreža zahteva doslednost i kontinuirani rad. Međutim, mnoge kompanije se zaglave upravo na početku ili nakon prvih nekoliko postova.

Često se dešava da kreiraju stranicu, unesu osnovne podatke i postave samo jedan ili nekoliko postova, a zatim odustanu.

Ovo je velika greška. Takođe, kompanije uglavnom ne angažuju svoje poznanike i postojeće klijente da prate njihovu stranicu, niti se trude da stvaraju novi sadržaj koji bi privukao nove posetioce.

Kao rezultat toga, njihova prisutnost na društvenim mrežama stagnira. Ponekad se dešava da osoba koja je prvobitno vodila stranice više nije prisutna ili ne može više da se posveti vođenju društvenih mreža, što dodatno otežava održavanje i napredak na tim platformama.

 

Iskoristite ovu priliku!

Oglašavanjem na društvenim mrežama i kreiranjem informacionih postova svih proizvoda dajete više informacija o njima i samim tim gradite prisustvo, ako neko traži iskočiće vaš post u pretragama i sugestijama. 

U našoj ponudi, nudimo vam nekoliko paketa koji vam omogućava da započnete svoju kampanju na društvenim mrežama uz dodatne pogodnosti i podršku našeg tima. Iskoristite ovu priliku da unapredite svoje poslovanje i ostvarite uspeh na društvenim mrežama.

Nudimo Vam Start Paket po promo ceni!

Kako pristupiti društvenim mrežama?

Kada pristupate društvenim mrežama, važno je da na samom početku ciljate na što veći broj ljudi i aktivno popunite svoju stranicu važnim informacijama i sadržajem.

Ako nemate dovoljan broj pratioca na stranici, najbolje je odmah pokrenuti reklamnu kampanju kako biste privukli i angažovali nove pratioce. Svaki put kada postavite novi sadržaj, automatski će ga videti veći broj pratioca, što vam pomaže da povećate svoju vidljivost i dosegnete širu publiku. 

Međutim, ako se ne reklamirate i nemate pratioce na vašoj stranici, postavljanje informacija i sadržaja može biti uzaludno jer ih niko neće videti.

Zato je važno uložiti napore u izgradnju svoje publike i privlačenje novih pratioca kako bi vaša prisutnost na društvenim mrežama bila uspešna i donela rezultate.

 

Kako mi to radimo za naše klijente

Kako početi?

Počnite kako treba i ubrzo ćete videti kako Vam izuzetno brzo raste biznis kroz društvene mreže.

Saznajte kakav sadržaj bi bio dobar za Vaše korisnike i napravite sa nama strategiju.

Primer kampanje koje možete koristiti:

  • Reklamirajte proizvod ili uslugu.
  • Korisnici koji se registruju na email listu biće kontaktirani sa popust kuponom.
  • Korisne informacije o proizvodu se postavljaju na društvene mreže.
  • Obavestite korisnike gde mogu naći proizvod.
  • Pustite email za korisnike sa kuponom i promovišite u istom emailu ostale proizvode.
  • Održavajte postove u odgovarajućoj repeticiji naspram rezultata kupovine.
  • Analizirajte podatke i fokusirajte preciznije ciljnu grupu.
  • Ponovite proces

Kakav sadržaj je bitan i koliko često treba postavljati?

Možemo reći da je internet prepun konkurencije. Odlična je prilika da se odradi nešto bolje od njih!

Doba starog marketinga je prošlo, sadržaj mora da odgovara na zahtev publike i njihovog interesa.

– Zabavi me
– Obavesti me
– Edukuj me   
– Daj mi mišljenje iz vašeg ugla
– Održi me u trendu
– Inspiriši me

Na ove zahteve odgovarate vašim sadržajem. Sadržaj koji se prati mora da je relevantan sa samom uslugom ili proizvodom koji vi nudite.
Ako imate tim ljudi, lakše je praviti sadržaj i danas je trend 1-2 posta dnevno.

Ovo pokazuje da ste aktivni i posetom vaše stranice to se može osetiti i videti.

Za mala i srednja preduzeća sasvim je dovoljno jednom u dva dana postavljati na društvenim mrežama poput Facebook i Instagrama, a 1-2 puta nedeljno na LinkedIn-u.

Uvek je u pitanju budžet i šta želite istaći.

Ako imate nešto novo da pokažete (nov proizvod ili uslugu), postavlja se veći broj sadržaja – što više sadržaja imate – to je bolje.

Saznajte više o društvenim mrežama i gde Vaš biznis reklamirati i uložiti trud na našem blogu:

» Top 5 društvenih mreža koje treba imati na umu

 

Održavanje društvenih mreža za izgradnju prisustva i povećanje prodaje

Održavanje društvenih mreža ima ključnu ulogu u pozicioniranju i marketingu. Pravilno korišćenje ovih platformi omogućava vam da izgradite prisustvo, proširite svoju publiku i ostvarite direktan kontakt sa svojim klijentima. 

Kroz redovno ažuriranje sadržaja, interakciju sa korisnicima i pametno oglašavanje, možete postići značajan uticaj na svoje poslovanje i povećati prodaju.

Uz pomoć naše ekipe stručnjaka za vođenje društvenih mreža, možete iskoristiti sve prednosti koje ove platforme pružaju i ostvariti uspeh u digitalnom svetu.

Bez obzira na veličinu vašeg preduzeća, ulaganje u održavanje društvenih mreža je neophodno kako biste ostali konkurentni i stekli prednost u industriji.

Vođenje društvenih mreža omogućava vam pristup ogromnim količinama podataka o vašoj publici i prava je šteta da to ne iskoristite. Evo i zašto.

vođenje društvenih mreža

Dobrodošli u 21. vek, gde put u svemir više nije daleka naučna fantastika, a deca imaju smart telefone u predškolskom uzrastu.

Gde ste tu vi?

Da biste imali uspešan posao danas, morate biti prisutni na društvenim mrežama!

Bez obzira da li imate stručnjaka za društvene mreže u svom kolektivu ili taj posao prepuštate marketinškoj agenciji, vođenje društvenih mreža je od presudne važnosti za uspeh bilo kog modernog posla. Kada angažujete stručnjaka za društvene mreže, angažujete nekoga sa višestrukim setom veština koji ima moć da vaš posao dovede do novih visina i sagleda mogućnosti iz svih uglova.

Pred Vama su 27 razloga zbog kojih je svakom biznisu potreban stručnjak za vođenje društvenih mreža:

1. Prodaja

Krajnji cilj svake marketinške strategije je zaraditi više novca. Stručnjaci za društvene mreže su i te kako vešti u pretvaranju pratilaca u kupce. Čak 75% biznisa koji su plasirali svoje proizvode na društvenim mrežama prijavila su porast prodaje u roku kraćem od 12 meseci. Pored toga, imajte na umu da 74% potrošača koristi društvene mreže za donošenje odluka pre kupovine.

2. Praćenje i merenje

Pre nego što dođe do povećanja prodaje, potrebno je da pratite i merite sve aktivnosti koje su preduzete. Stručnjak za društvene mreže je detaljno upoznat sa marketinškim alatima uz pomoć kojih, zajedno sa praćenjem statistike i aktivnostima, može utvrditi šta je od preuzetih aktivnosti dalo najviše rezultata i dalje nastaviti u tom smeru.

3. Pravovremenost

Iza svih marketinških aktivnosti stoji konkretna strategija nastupa koja spolja deluje nevidljivo. Međutim, stučnjak za vođenje društvenih mreža zna koliko puta bi trebalo da se objavljuju određene informacije na određenim platformama da bi se postiglo optimalno angažovanje. Dakle, ako ne vidite rezultate odmah, to je u redu. Jednostavno mora proći određeni vremenski period kako bi strategija dala rezultate.
Kao i su slučaju leta aviona. Ne može da poleti istog trenutka, ali nakon nekog vremena, odjednom se nađe u oblacima.

4. Kvalitet

Da biste uspeli da svoje profile društvenih mreža održite aktivnim, trebaće vam mnogo više od samo nekoliko osnovnih slika i nekih Facebook oglasa. Stručnjaci znaju kako da podstaknu angažovanje publike kroz kreativni dizajn i copywriting. Kombinacija samo ove dve veštine može doneti sjajne rezultate.

5. Konstantna edukacija

Dosledno pratiti sve najnovije trendove na društvenim mrežama je gotovo nemoguće za prosečnu osobu. Stručnjaci za društvene mreže, međutim, navikli su na proces konstantnog učenja, istraživanja i razne vrste edukacije koja je potrebna kako bi se održali u segmentima marketinga koji se stalno razvijaju.

Većina segmenata se menja svakih nekoliko godina, ali se platforme društvenih mreža uglavnom menjaju na svakih nekoliko nedelja! U poslednje vreme, svedoci smo svakodnevnih promena i ažuriranja. Upravo zato, potrebna vam je osoba koja je spremna i želi da uči i konstantno se prilagođava novim promenama u cilju postizanja pozitivnih rezultata.

6. Izgradite prepoznatljivost i kredibilitet

Pored sticanja prodaje, jedan od glavnih ciljeva marketinga na društvenim mrežama je izgradnja imidža vašeg brenda. Stručnjak za društvene mreže može pomoći vašem brendu da stekne dobru reputaciju na mreži.

Danas više niko ne veruje kompaniji ukoliko nije prisutna na društvenim mrežama. Stvara se utisak da zapostavljanjem društvenih mreža, zapostavljaju svoje potencijalne kupce. Društvene mreže su u velikoj meri transparentne i informacije u vidu recenzija i online preporuka, komentara ili ocena se pažljivo posmatraju prilikom kupovine.

Međutim, u svakom biznisu su neminovni i negativni komentari, koji često nisu argumentovani. Na društvenim mrežama, te negativne komentare mogu videti svi. Zato je dobro da imate stručno lice/marketinšku agenciju koja će voditi računa o tome da na adekvatan način odgovori na ovakve komentare i podstakne zdravu komunikaciju.

7. Nadgledanje

Kada vodite posao, proveravanje Facebook-a, Twittera i Instagrama vaše kompanije nije prva stvar koja vam pada na pamet svakog dana. Međutim, ove platforme treba svakodnevno nadgledati kako biste uklonili neželjene komentare, odgovarali na pitanja i sarađivali sa potencijalnim kupcima. Ovo je jedna od mnogih dužnosti stručnjaka za društvene mreže!

8. Stvaranje zajednice

Marketing na društvenim mrežama nema za cilj samo trenutni porast lajkova ili komentara na konkretnoj objavi. Stvaranje zajednice na društvenim mrežama nešto je što se dešava tokom dužeg vremenskog perioda, uz veliku stručnost u vođenju društvenih mreža.

Zajednica na društvenim mrežama se stvara na sličan nalčin kao i u offline svetu. Ako ste zamiljivi i interesantni, zaista želite da pomognete ljudima i tu ste za svako pitanje ili nedoumicu, umete da ih nasmejete i naučite njima korisne stvari, sigurno će vam vremenom postati prijatelji. Ukoliko samo imate određeni interes i ništa vas drugo ne zanima, osim postizanja trenutnog cilja, ljudi će to osetiti i tada možete zaboraviti na dugoročno poverenje. A time i prodaju.

Kada jednom uspostavite zajednicu sledbenika oko svog brenda, imaćete veliku moć uticaja na njih. Oni će vam verovati i kupovati vaše proizvode i usluge.

9. Sponzorisanje postova i targetiranje ciljne grupe

Stručnjaci za društvene mreže znaju ko je na kojoj platformi i u koje vreme. Takođe imaju bogatu paletu informacija o interesima korisnika društvenih mreža, njihovim kupovnim navikama i još mnogo toga. Uz sve ove informacije, oni mogu kreirati ciljnu grupu prilagođenu vašem brendu. To osigurava da će proizvodi, usluge ili događaji koji se oglašavaju biti prikazani publici koja je iskreno zainteresovana za vaš brend.

10. Krizni PR

Loša vest može da uništi vaš posao. Stručnjaci za društvene mreže su tu da odmah odgovore na negativnost i kritike. Nikada ne dozvolite da vam loša recenzija promakne!

U kriznim situacijama, od velikog je značaja imati stručnjaka koji će znati da oštre kritike prebaci u vašu korist. To nije lako i zato to treba prepustiti onima koji se ovom tematikom bave duži vremenski period. Zato je dobro da angažujete marketinšku agenciju koja ima stručnjake iz više oblasti.

11. Povećajte saobraćaj na web sajtu

Nije dovoljno da sednete i nadate se da će ljudi sami pronaći vaš web sajt. Morate ih odvesti tamo! Stručnjaci za društvene mreže izrađuju sadržaj i oglase kako bi usmerili kupce na vaš web sajt.

12. Povećajte angažman

Interakcija sa vašim pratiocima može ih pretvoriti u kupce i može pretvoriti kupce u ponovne kupce!

Stručnjaci za društvene mreže podstiču angažman u obliku lajkova, komentara i deljenja, što zauzvrat podstiče lojalnost kupaca. Za 53% Amerikanaca koji prate brendove na društvenim mrežama navodi se da su lojalniji tim brendovima.

13. Modernizacija

Nekada su bili dovoljni TV, magazini, bilbordi i radio oglasi. Sada kompanije moraju da usvoje marketinške strategije društvenih mreža kako bi održale korak u skladu sa vremenom. Napokon, dokazano je da su društvene mreže efikasnije od ostalih oblika oglašavanja. Uzmimo za primer poređenje bilborda sa reklamom na društvenim mrežama.

Nakon mesec dana od postavljanja bilborda, vi nemate pojma koliki broj ljudi je video bilbord, kako su reagovali, da li im se svideo koncept, koliko njih se na kraju odlučilo za kupovinu… Sa društvenim mrežama je drugačije. Ovde za svaku reklamu možete videti detaljnu statitiku i imati uvid u uspešnost svake kampanje. Angažovanje za reklame na društvenim mrežama možete pratiti u realnom vremenu. U svakom trenutku možete znati koliko je ljudi videlo vašu reklamu, šta misle o njoj i vama kao brendu (kroz komentare), da li im se reklama svidela… Dakle, imate uvid i kontrolu nad svojom reklamom, ali i budžetom.

14. Uštedite novac

Svi žele da vide rezultate bez trošenja previše novca. Ako se pravilno izvrši, marketing na društvenim mrežama može učiniti upravo to! Ne samo da su društvene mreže efikasnije od ostalih oblika oglašavanja, već su i povoljnije!

15. Analiza kampanja

Dakle, imate rezultate, šta sada? Stručnjak za društvene mreže može vam reći šta ti rezultati znače i kako promeniti strategiju ako rezultati nisu onakvi kakvi želite da budu.

Da li se vaši potencijalni kupci ne pretvaraju u kupce? Da li vaši sponzorisani postovi ne dobijaju željeni angažman? Kako biste znali u kom pravcu dalje treba ići kampanja, bilo bi dobro da imate stučno lice koje će adekvatno analizirati trenutnu situaciju i na osnovu detaljnih analiza optimizovati postojeću strategiju.

16. #Hashtag

Pravi hashtagovi mogu podstaći mnogo veći organski doseg vaših objava i pojačati svet o vašem brendu. Ukoliko se koriste dobro istraženi hastagovi u vašoj branši, rezultati mogu biti zapanjujući. Međutim, nepoznavanje algoritma i načina na koji funkcionišu hashtagovi, neće vam doneti nikakve benefite. Ovo je još jedan od razloga zašto bi trebalo angažovati stručnjake za društvene mreže.

17. A/B testiranje oglasa

Sigurni smo da nemate vremena za A/B testiranja i analizu svojih oglasa na društvenim mrežama.

Stručnjaci za društvene mreže i te kako moraju imati vremena za to! Oni, na osnovu znanja i iskustva, mogu optimizovati oglase i brzo učiti iz skupova podataka. Mogu vam osigurati da ne trošite čitavo bogatstvo na ovo testiranje, kako biste shvatili šta je to što daje rezultate.

A/B testiranje je zapravo kada se dve ili više verzija oglasa testiraju jedna protiv druge kako bi se utvrdila koja je efikasnija.

18. Iskoristite podatke koje poseduje Facebook

Marketing putem Facebooka omogućava vam pristup ogromnim količinama podataka o vašoj publici i prava je šteta da to ne iskoristite. Stručnjaci za društvene mreže mogu kombinovati ove informacije sa sopstvenim podacima kako bi vašoj kompaniji osigurali prednost.

Na primer, ekspert može ciljati Facebook oglas posebno na korisnike koji su već kliknuli na vaš web sajt i koji imaju istoriju kupovine na web sajtu.

19. Budite viralni

Influence marketing postaje sve značajniji i ima sve veću ulogu na društvenim mrežama. Postavlja se pitanje, da li za promociju svog brenda ciljati mikro ili makro influensere?

92% ljudi veruje preporukama mikro influensera koji imaju izgrađenu čvrstu zajednicu u odnosu na brendove, koji imaju daleko manje interakcije sa svojim pratiocima.

Kako iskoristiti ovu vrstu marketinga, a ne potrošiti čitavo bogatstvo? Kako odabrati pravog influensera? Kako meriti rezultate? Ovo su pitanja kojima bi ipak stručnjak trebalo da se pozabavi.

20. Pratite ROI

Može biti teško tačno utvrditi koliki je vaš povrat ulaganja kad je reč o marketingu na društvenim mrežama. Stručnjak zna šta treba posmatrati i kako izračunati rezultate.

Marketing na društvenim mrežama je izuzetno praćen. Iskusan marketar na društvenim mrežama može da meri prodaju, saobraćaj na web sajtu, preuzimanja aplikacija, pretplate putem e-pošte i još mnogo toga. Pored toga, oni mogu uporediti rezultate sa količinom vremena i novca utrošenim za utvrđivanje ROI-ja.

21. Konzistentnost je ključna!

Kojim god poslom da se bavite, prisutnost na društvenim mrežama je važna. Međutim, prisutnost u smislu da imate otvorene naloge i postujete jednom u dva, tri meseca, jer nemate dovoljno vremena, neće vam doneti ni jedan gore pomenuti benefit.

Potrebno je da budete stalno prisutni. Gotovo svakonevno. Vođenje društvenih mreža zahteva mnogo vremena i možemo reći da je posao za sebe i zato ga mnogi prepuštaju marketinškim agencijama.

22. Analiza konkurencije

Jedna sjajna karakteristika društvenih mreža je ta što vas ne povezuje samo sa vašom publikom, već i sa vašom konkurencijom. Stručnjaci za društvene mreže mogu analizirati stranice na društvenim mrežama vaših konkurenata kako bi saznali koje strategije rade za njih i gde su njihove slabe tačke.

23. Storytelling

Stručnjak za društvene mreže ima mogućnost da ispriča priču sa 140 znakova ili manje. To je podvig sam po sebi!

Postoji vrlo jasan set veština povezanih sa marketingom na društvenim mrežama. Biti dobar pisac nije dovoljno. Stručnjaci za društvene mreže više su od dobrog pisca. Takođe znaju kako dostaviti jezik određenoj ciljnoj publici i kako preneti puno informacija u kratkom Facebook postu ili Instagram video zapisu od svega jednog minuta.

24. Oglašavanje koje ne izgleda kao oglašavanje

Ljudi ignorišu reklame jer ih vide kao pokušaj kontrole načina mišljenja ili ponašanja. Oglašavanje na društvenim mrežama, međutim, može zaobići ovaj fenomen.

Sponzorisani postovi izgledaju kao postovi vaših prijatelja na Instagramu ili Facebooku. Ovom metodom manja je verovatnoća da vaša publika odbije vaše oglase. Stručnjak za društvene medije je vešt u pisanju oglasa koji ne zvuče kao oglasi. Na taj način mogu ostvariti više potencijalnih plasmana i prodaje od tradicionalnih reklama.

25. Uštedite vreme i novac

Vođenje društvenim mrežama zahteva mnogo vremena. Ostavite to stručnjaku koji ima vremena da im se posveti jer je to njegov posao.

Za vaš biznis to znači sledeće: ako ste dobri u poslu kojim se bavite, a želite da sami upravljate društvenim mrežama, možete potrošiti mnogo vremena i zapravo izgubiti novac koji biste zaradili da ste obavljali svoj posao. Zato, bolje je da angažujete stručnjaka.

26. Komplikovani uslovi

Da li neko zaista čita Facebook ili Twitter uslove i politiku poslovanja? Da! Vaši stručnjaci za društvene mreže to čine.

Stručnjaci su svesni čak i najopširnijih i nedefinisanih pravila. Oni mogu osigurati da stranica vašeg biznisa neće biti blokirana zbog kršenja čak i najčudnijih uslova. Na primer, da li ste znali da Facebook ne dozvoljava oglase sa slikama koje sadrže više od 20% teksta?

27. Opustite se

Marketing i vođenje društvenih mreža mogu biti poprilično stresni. Zato, sedite, opustite se i prepustite naporan rad stručnjaku za društvene mreže!

 
 

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?