web dizajn

Web dizajn

Web dizajn

Web dizajn je apsolutno sve što vidite na sajtu, ali i osetite svakim „klikom“.

Ne samo da je kroz web dizajn značajno plasirati tekst, slike, urediti vizuleno sajt i održavati savremenim tehnikama, još važnije je na koji način se svi elementi kombinuju – to je krucijalni faktor uspeha.

Kada pogledamo sajtove na internetu bez obzira na tematiku, na gotovo svakom su dostupni tekstovi različite sadržine, više ili manje fotografija, nekoliko oglasa ili reklama i animacija. Međutim, pomislimo da, iako se radi o istoj strukturi web sajta, veoma se razlikuju.

To što ih čini raznolikim je kvalitet web dizajna i pristup u radu. Našu agenciju karakterišu dani i noći neiscrpnog rada, kontinuirani razvoj i realizacija ideja, kao i unapređivanje vaših sajtova bez „pauze“ uz moderan web dizajn.

web dizajn

Izaberite agenciju za web dizajn koja će vas fascinirati

Web dizajn jeste uređenje sajta kojim vam toplo preporučujemo da se bave agencije. Jasno je da savremene firme imaju svoje marketing stručnjake, ali njihova uloga bi trebalo da bude veća u kasnijem održavanju sajta i dodavanju sadržaja.

Za samu kreaciju sajta, plasiranje primarnih funkcija za informisanje i poručivanje, kao i pozicioniranje među konkurencijom važno je da angažujete profesionalce.

Agencije poznaju funkcionisanje internet sveta, razumeju potrebe i razmišljanje tržišta, a vrlo često sjajno znaju šta vam je potrebno. Pružaju planski zasnovana rešenja, uz unikatne ideje i najviši nivo inovativnosti.

Važno je da im poklonite poverenje, koje ćete steći uveravajući se u profesionalnost. Kako da znate ko su pravi marketing saradnici za vas?

Istražujte rad agencija uz preporuke, pregled sajtova i dosadašnje uspešne projekte.

naši poslednji radovi

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Agencija je vrlo važan element bez kojeg web dizajn ne bi imao puno smisla, ali ni šanse za tržišni uspeh. Zato je bitno pronaći fascinantnog poslovnog partnera, koji će vas saslušati i detaljno se posvetiti poslu. Da biste pronašli baš takvu agenciju, istražite sve što možete o njenom dosadašnjem radu.

Pogledajte izgled i sadržaj web sajta – biće dovoljno da znate da li ima prostora za dogovor, jer je to neki vid njihove online „vizit karte“. Takođe, pokušajte da pronađete projekte koje su agencije realizovale, da biste se uverili u kvalitet, organizovanost i posvećenost.

Uostalom, web dizajn može da bude deo „ukusa“ klijenata, pa je nekada potrebno ispuniti želje u pogledu boja, rasporeda na sajtu i drugim elementima. Pošaljite upit, zahtev ili mejl za korisne informacije, cenovnike i sve druge uslove za web dizajn.

Odredite kvalitetnu platformu za vaš sajt

Kako bi web dizajn imao jasnu osnovu, bitno je odabrati platformu na kojoj će biti kreiran sajt. Ima dosta kreativnih rešenja, ali i znatno komplikovanih za snalaženje.

Vaš web sajt treba da bude jedinstven i neponovljiv, ali ujedno i koristan za kasnije održavanje i aktivno ažuriranje. Da bi zaposleni mogli samostalno da postavljaju tekstualni sadržaj o radu, slike, proizvode i usluge, blogove i mnogo toga drugog, poželjno je da brzo ovladaju tehnikama upravljanja sajtom.

Web dizajn koji u procesu kreiranja sajta teži ka jednostavnosti, popularniji je među klijentima jer im uliva samopouzdanje da će se brzo snalaziti i biti aktivni u pružanju svih aktuelnih informacija i podataka.

Savremene platforme za web sajt karakterišu visoke performanse i pouzdanost

Izbor platforme utiče na funkcionisanje sajta u domenu brzine učitavanja, memorijskog prostora, vidljivosti i bezbednosti sadržaja. Uz platformu registruju se domen i hosting za web sajt. Domen je ime sajta uz tip fajla – čuli ste za .com, .rs, .co i druge ekstenzije. Hosting je prostor u vidu memorije za plasiranje sadržaja. Platforme koje su vrlo popularne i kod kojih su sajtove kreirale svetski poznate kompanije su WordPress i Joomla.

Obe omogućavaju sjajnu podršku u radu sajta i forume za nedoumice, mnogo tema za nove ideje i vizuelni web dizajn i univerzalni izgled na svim uređajima.

Naši paketi za izradu sajtova

Nudimo različite pakete za dizajn web sajtova i internet prodavnica, od kojih većina dolazi sa CMS-om po vašem izboru. Naručite svoj profesionalni web sajt u S8 Studiju već danas.

Osnovni web sajt

Osnovni web paket nudi vam mogućnost da se pojavite na internetu u najkraćem mogućem roku. Dizajn će biti zasnovan na šablonu po vašem izboru. Morate samo da dostavite tekstove i slike i vaš web sajt će biti aktivan za nekoliko dana.

250€

Osnovni WordPress sajt

Osnovni WordPress sajt nudi vam mogućnost da promenite sadržaj sajta putem WordPress sistema za upravljanje sadržajem. Dizajn je zasnovan na šablonu po vašem izboru. Dostavite materijal i vaš sajt će biti aktivan za najviše 2 nedelje.

već od 400€

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Unosite sadržaj uz CMS program

Želite potpun web dizajn za 21. vek? Onda se bavite i načinom na koji se upravlja sadržajem – pojednostavite i učinite da bude kvalitetniji.

CMS aplikacija – Content Management System bazira se na temeljnim upravljanjem sadržajem. Obično se to odnosi na unošenje tekstualnih formi i slika. Uz WordPress platformu omogućava kvalitet uz odličnu cenu.

CMS program daje mogućnost jednostavnog plasiranja sadržaja u okviru sajta, bez prethodnih profesionalnih znanja i iskustava u oblasti programiranja i digitalnog marketinga.

Nećete se „izgubiti“ u moru funkcija, aplikacija i sadržaja sa kojim prosto ne znate kako sami da se snađete. CMS omogućava da se formiraju baze i čuvaju podaci. Učiniće da, iako možda nemate dovoljno iskustva, bavite se vašim zanimljivim, a jednostavnim sajtom.

CMS aplikacija je moderan način da sajt izgleda besprekorno, a da se jednostavno ažurira.

Iza svake promene i unosa na sajtu može da stoji dobar web dizajn, kao dug proces razmatranja ideja, realizacije planova i merenja ostvarenja efekata. CMS omogućava da sajt bude vrlo raznolik i da ima kreiranu mapu, postavljene banere, meni koji je lak za snalaženje, mogućnost brze pretrage ključnih reči i pojmova, kao i povezivanje sa drugim sajtovima, društvenim mrežama i izvorima.
Pojednostavljen sajt nije „dosadan“, naprotiv, daje efikasnost u brzom i lakom dodavanju sadržaja, što je jedan od osnovnih elemenata za uspešan nastup na internetu uz web dizajn. A lako snalaženje omogući će da imate veću motivaciju za bavljenje sadržajem, kada znate da ste ovladali svim funkcijama upravljanja.

Posvetite pažnju čuvenom SEO procesu optimizacije sajta

Neraskidiva veza postoji između uspešnog web dizajna i SEO optimizacije – Search Engine Optimization.

Radi se o vrlo bitnom elementu uspeha na internetu, ne samo u pogledu dizajniranja sajta, već i pozicioniranja u pretragama. Da bi se pronašli na prvoj stranici pretraživača kao što su Mozilla, Google i drugi, koriste se ključne reči i fraze.

Tačnije, kreiranjem sadržaja sa učestalim, ali smislenim ponavljanjem ključnih reči i unošenjem u pretraživač od strane korisnika prilikom „traganja“ do cilja, vaš sajt treba da bude jedan od prvih prikazanih. Dolazimo do toga da sve što se postavlja na internet, posebno sajt deo je web dizajna koji je vrlo smislen i inovativan.

Optimizacija sajta igra veliku ulogu u pozicioniranju i posećivanju od strane korisnika.

Sadržaj je ono što privlači korisnike da „kliknu“ na sajt i vide vašu internet prezentaciju. Kako retko ko od nas lista petu ili šestru stranu u pretraživaču, cilj je biti pozicioniran na prvoj ili u najgorem slučaju drugoj strani.

Ključne reči treba da budu veza sa vama i vašim proizvodima, čak da vode korinsike do internet prodavnice – kupovine, čime je krajnji cilj optimizacije i web dizajna ispunjen.

Ipak, optimizacija će učiniti da vaš sajt bude vidljiviji i posećeniji, ali web dizajn je ono što treba korisnika da zainteresuje i privuče mu pažnju da neko vreme „bude prisutan“ na vašoj internet prezentaciji. Uz optimizaciju učinite da vas što veći broj internet korisnika vidi, prepozna i poseti.

Zatim se kvalitetnim sadržajem trudite da posetilac pogleda sve što ste pripremili.

Napravite balans između tekstova i fotografija

Web dizajn je kombinacija vizuelnog izgleda sajta i sadržaja, povezanih funkijama. Sa ozbiljnim agencijama pravi se detaljan plan i analiza svih želja i potreba uz dozu realnosti i mogućnosti internet sveta, koje iako deluju beskrajne imaju svoja ograničenja. Zato, ne treba da sajt bude mesto gde ćete postaviti sve slike, ili predugačke tekstove.

Uhvatite balans i pratite slične sadržaje, kao i konkurentske prezentacije. Kada počinjete, poželjno je imati uvid kako drugi rade i šta je važno nadmašiti.

Napravite skladan odnos između teksta, fotografija i video zapisa bez utiska da je sve „nabacano“ na vašem sajtu.

Kvalitetni tekstovi opisuju vaš rad, pružaju opise proizvoda uz verodostojne fotografije i sve neophodne informacije. Pored toga, čitaoce mogu da zainteresuju i korisni tekstovi na različite teme, kao što su blogovi. Posvećenost objavljivanju blogova privlači korisnike, vrlo je informativno, opuštajuće i zabavno.

Čak i da nisu trenutni kupci, posetioci sajta mogu postati stvarni. Kvalitetan sadržaj treba da ih „zadrži“ na vašem prezentovanju i „uputi“ ka internet prodavnici i poručivanju. Zadovojlstvo obavljenom kupovinom treba da učini da kupac postane lojalni potrošač ili korisnik usluga.

Uskladite vizuelne elemente

Web dizajn obično se poistovećuje sa vizuelizacijom. Ima dosta toga što asocira na izgled u domenu web dizajna, ali to nije potpuno definisanje. Web dizajn obuhvata skladno oblikovanje sajtova i svih sadržaja koji se postavljaju. Vizuelni utisak je prvo što će posetilac primetiti kada „klikne“ na sajt.

Bitno je da bude vrlo inovativan, ubedljiv i savršeno osmišljen. Pozicija logotipa, kontakt podataka, poziva na akciju za kupovinu i drugi elementi treba da budu postavljeni tako da čine celinu, a da svaki od njih bude vrlo vidljiv i upečatljiv. Kreirajte neki vid „uputstva“ na sajtu kroz jednostavan meni, u smislu šta može posetiocu biti sledeći korak i predvidite moguće reakcije i izbore.

Vizuelni elementi koji su moderni, unikatni i zanimljivi privlače pažnju korisnika.

Web dizajn nudi različita rešenja za vizuelizaciju sajta. Jednostavan sajt omogućava brzo snalaženje i pronalazak traženih informacija. To ne znači da web dizajn treba da zanemari izgled u pogledu kombinacije boja, izbora tema, animacija, rasporeda reklama i oglasa, kao i drugih sadržaja prezentacije. Važno je samo izbeći složenost, jer to otežava pristup internet korisnicima, a često i administratorima koji vode sajt.

Može da bude vrlo stresno i opterećujuće gledati sajt koji nije uređen i izbalansiran.

Korisnik će sigurno napustiti stranicu i potražiti „finije“ mesto gde može brzo da se snađe. Web dizajn upravo će dati svršeno rešenje i „upakovati“ toliko elemenata u skladnu celinu, koja će biti vrlo privlačna za posetioce i može učiniti da naprave sledeći „klik“ ka kupovini.

Web dizajn daje veliku prednost u pozicioniranju na internetu, kao i kreiranju vizuelnog identiteta. Uz adekvatnu saradnju sa agencijom, pruža mnogo benefita klijentima u vidu korisnih ideja, saveta i održavanja sajta nakon kreiranja. Posvećenost svakom elementu prezentovanja na internetu može imati višestruke efekte na poslovne rezultate u vidu povećanja obima prodaje i ostvarenje dobitka.

Aktivno bavljenje optimizacijom, uz redovno ažuriranje sajta i pružanje korisnih sadržaja, privući će veliki broj posetilaca na vašu adresu.

Učinite da vaš web sajt bude informativno, zanimljivo i prodajno mesto za svakog korisnika

Kreiranje sajta može da bude brzo i lako, čak i bez plana.

Mnogi potencijalni klijenti zanemaruju značaj interneta – prezentovanja, komunikacije i prodaje. Bave se isključivo klasičnom prodajom, dok bi virtuelna moć doprinela rezultatima na svim poljima.

Ako želite snažan internet nastup koji ostavlja utisak, dugoročno planiranje i saradnja sa agencijom je neminovnost.

Ukoliko ste raspoloženi da zajedničkim snagama kreiramo vašu prezentaciju na internetu koja će napraviti novu dimenziju u svetu sajtova i privući neverovatno veliki broj posetilaca, javite nam se. Uvek smo tu za vas sa novim idejama i motivacijom za ostvarenje uspeha.

Istraživanje i strategija

ODLUKE DONESENE TEMELJNIM ISTRAŽIVANJEM I ANALIZOM.
U našem procesu ne postoje pretpostavke - sve se bazira na istraživanju. Podizanje vašeg poslovanja na viši nivo zahteva čvrsto shvatanje vaših ciljeva, vaših kupaca i konkurentnog tržišta.Malo vremena trošimo na naše predstavljanje, kako bismo što pre mogli da započnemo potrebne radnje na vašem brendiranju.

Kreiranje sadržaja

NEODOLJIV, DIREKTAN SADRŽAJ USMEREN NA PRAVU PUBLIKU U PRAVO VREME.
Svaka priča, svaki naslov, svaki vizuelni element je nameran i zasnovan je na tačnim preporukama za strategiju sadržaja i poboljšano korisničko iskustvo.
Rezultat je prečišćeni digitalni sadržaj koji se angažuje, ubeđuje i konačno pretvara u ciljnu publiku, koja samim tim donosi i rast vaše kompanije.

Razvoj i lansiranje sajta

PRILAGODLJIVI I BRZI SAJTOVI KOJI SU JEDNOSTAVNI ZA ODRŽAVANJE.
Da, naši sajtovi su atraktivni, intuitivni i fokusirani na konverziju - ali su takođe i izuzetno dobro projektovani. Od složenih rešenja za e-trgovinu do korišćenja alatki i API-a drugih developera, mi radimo na razvoju web sajta koja je besprekoran, ojačava vaš brend i ispunjava očekivanja korisnika. Prepustite vaš web dizajn našim tehnikama, a rezultat će se pokazati veoma brzo. Kontaktirajte nas već sada i očekujte ponudu istog dana.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

6 grešaka koje morate izbeći prilikom izrade sajta

Za veliki broj malih preduzeća, web sajt je jedna od prvih stvari koja čini njihovo poslovanje „stvarnim“.

Čak i ako fizički imate prodajno mesto, sve više i više potencijalnih kupaca će kupovinu obaviti online pre nego što dođu lično na prodajno mesto. Dobra vest je da vam web sajt može pomoći da dođete do klijenata koje nikada ne biste mogli lično dobiti.

Kod izrade sajta veliki broj korisnika pravi greške koje je neophodno izbeći.

Mi vam nudimo par korisnih saveta kako da unapredite vaše poslovanje.

Evo 6 uobičajenih načina kako mala preduzeća upropašćuju svoj sajt i kako da ih vi izbegnete.

1. Nemate svoj sajt

Ako niste na mreži, ne postojite kod većine vaših potencijalnih klijenata.

Web sajt je možda vaša najvažnija tačka angažovanja sa potencijalnim klijentom sa kojim nećete razgovarati licem u lice. Čak i tada, možete se kladiti da vaši potencijalni kupci proveravaju vaš web sajt pre nego što se upuste u konverzaciju sa vama.

Usput, Facebook stranica nije web sajt.

Mnogo je razloga zašto Facebook nije adekvatna zamena za sajt, od kojih je najmanje važno da dugo i teško razmišljate da li želite da pristup vašem online prisustvu bude u potpunosti na milost i nemilost nekog drugog (npr: Facebook).

2. Ne olakšavate ljudima da se povežu sa vama

Kada posetioci dođu na vaš sajt, postoji nekoliko stvari koje traže.

Žele da znaju ko ste vi, šta radite, a verovatno i najvažnije – kako mogu stupiti u kontakt sa vama. Olakšajte postojećim i potencijalnim klijentima da dođu do vas tako što ćete uključiti kontakt stranicu na sajt i tako ćete im omogućiti da dođu u kontakt sa pravom osobom. Mnoge kompanije koriste kontaktne obrasce, što je u redu, ali ćete se iznenaditi koliko vam je pristupačnije kada uključite svoju adresu, e-mai i / ili broj telefona (posebno ovo poslednje!).

3. Ne ažurirate svoj sajt

Nema ništa gore od sajta koji je potpuno zastareo. Ako vaš blog nije video novi post više od nedelju dana, posetioci počinju da se pitaju šta vam se dogodilo i samim tim šaljete poruku da vam nije stalo do bilo koga ko dođe na stranicu. Proverite da li su vaše kontakt informacije aktuelne (vidi #2), a ako ste maloprodajni objekat, uverite se da vaš sajt sadrži aktuelno radno vreme. Razmišljajte kao potrošač i pobrinite se da bilo koja informacija koju pokušavaju da pronađu na vašem sajtu nije zastarela i netačna.

4. Ne znate koje su vaše ciljne grupe

Vaša veb stranica bi trebalo da služi svrsi.

Za većinu kompanija, cilj je da se potencijalni klijenti upoznaju sa vašim poslovanjem. Razmislite o stvarima koje su im važne i ignorišite skoro sve ostalo. Vi niste vaš klijent. Već razumete svoj proizvod, ili svoju kompaniju, ili bilo šta drugo. Nemojte koristiti jezik koji ima smisla za ljude koji su upućeni u tu tematiku, osim ako vaš sajt nije samo za njih.

Razmotrite svaku stranicu, grafiku, link i tekst na svom sajtu i uverite se da je usmerena ka vašem proizvodu ili usluzi. To znači da bi linkovi i dugmad na sajtu trebalo da budu jasni i relevantni za vaše potencijalne klijente. Zapamtite da sve na vašem sajtu treba da služi jednoj jedinoj svrsi: povezivanju sa potencijalnim klijentima.

5. Dizajnirate sajt sami

Ako niste web dizajner, stvarno je loša ideja da dizajnirate sami sopstveni sajt.

Naravno, lako je – postoje doslovno stotine jeftinih opcija za izradu sajta – ali to ne znači da je to dobra ideja za vaše poslovanje. Ako je vaš sajt zaista polazna tačka za ogromnu većinu vaših klijenata, vredno je uložiti neko vreme, energiju i novac da bi ste to uradili kako treba. Pronađite stručnu osobu koja vam može pomoći da proceni poruku koju želite da prenesete i da vam pomogne da napravite dizajn koji predstavlja – i učvršćuje vaš brend.

Postoji izreka, „Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji“. Fokusirajte se na ono što najbolje radite i nađite nekoga ko vam može pomoći da komunicirate sa svojim ciljnim tržištem.

6. Sajt nije prilagodljiv mobilnim uređajima

Preko 52 procenata ukupnog saobraćaja na internetu dolazi sa mobilnih uređaja.

Ako se dizajn vašeg sajta ne prilagođava mobilnim uređajima, propuštate priliku da doprete do polovine potencijalnih klijenata. U najmanju ruku, kažete im da vam nije stalo do njihovog posla, jer vam nije bilo teško da koristite jednu od milion mobilnih tema koje su dostupne u osnovi svake platforme za upravljanje sadržajem. Jedan od naših vodećih ciljeva da olakšamo vašem potencijalnom klijentu da posluje sa vama. Baš kao što je važno olakšati im da pronađu željene informacije ili da vas kontaktiraju, najvažnije je da te obe stvari mogu da urade i preko svog mobilnog uređaja.

Zašto da nama prepustite izradu svog web sajta

Mi smo kreativna agencija sa sedištem u Novom Sadu. Pravimo moderne i sjajne web sajtove koji se dobro rangiraju na pretraživačima zahvaljujući našem iskustvu u SEO.

Radimo po našem uhodanom procesu od početka do kraja vašeg projekta, nudeći jedinstvene sajtove napravljene samo za vaše potrebe.

To nas čini izuzetno fleksibilnom i okretnom agencijom spremnom da radimo na velikim ili malim projektima.

Svi naši sajtovi pažljivo se smišljaju u Fotošopu, pre nego što se počne programerski deo posla.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Scroll to Top