ŠTA JE SEO OPTIMIZACIJA SAJTA?

Šta pretraživači tačno traže? Kako možete dizajnirati Vaš sajt da zadovolji i posetioce/potrošače, ali i Google, Bing i ostale pretraživače? I najvažnije pitanje: kako vam SEO može pomoći da prisustvo na internetu unovčite?

Optimizacija sajta podrazumeva prilagođavanje sajta i menjanje sadržaja u cillju boljeg pozicioniranja na pretraživačiva. Samim tim, optimizacija sajta čini da menjanje sadržaja, kako bi bio funkcionalniji, obezbedi više posetilaca koji će se duže zadržati na sajtu. SEO se konstantno menja prema zahtevima/promenama koje diktiraju pretraživači kao što su Google, Yahoo i Bing. Ove promene trenutno se dešavaju brže nego što bismo voleli. Iz tog razloga, termin SEO se gotovo gubi iz upotrebe, a menja ga termin SEM, skraćeno od Search Engine Marketing. SEO ili SEM igra najveću ulogu u optimizaciji Vašeg sajta. S8 Studio bavi se organskom optimizacijom sajta, tehnikama koji utiču na bolji plasman vašeg sajta na organskim rezultatima pretrage pretraživača.

SEO optimizacija sajta je proces poboljšanja kvaliteta i kvantiteta internet saobraćaja prema vašem sajtu uz pomoć serije dokazanih SEO tehnika koje pomažu da vaš sajt postigne bolji položaj na velikim pretraživačima pomoću određenih ključnih reči i fraza koje korisnici kucaju u polje pretrage.
Onog momenta kada se prikažu rezultati pretrage, sigurno je da ćete kliknuti na linkove na prvoj strani rezultata, jer su oni najrelevantniji za pojam koji ste ukucali u pretrazi.

Na bolji rezultat SEO optimizacije sajta znatno utiče i redovno održavanje sajta, što znači da, ukoliko sajt redovno dopunjujete kvalitetnim sadržajem, time će se i vaš sajt naći na boljoj poziciji.

Zašto je važna optimizacija sajta (SEO)?

Od same pojave interneta, velika borba se vodi za svoje mesto na prvoj strani Google-a.

Statistika kaže da prosečan korisnik interneta koji traži određeni termin, retko prelazi sa prve strane na drugu. Logičan zaključak je da, ukoliko se ne nalazati na prvoj strani organske pretrage, male su šanse da neko pronađe vaš sajt.

Sa druge strane, vaša pozicija na prvoj strani na Google pretraživaču (kao najčešće korišćenom), donosi vam mnogo više potencijalnih mušterija, samim tim i veći profit.

U tekstu ispod možete pronaći neke od sajtova za koje smo radili optimizaciju sajta, a koji se nalaze na prvoj strani Google za određene pojmove.

Ukoliko želite da vas potencijalni klijenti brže i lakše pronađu, zatražite procenu optimizacije vašeg sajta ovde.

Primeri tehnika organske optimizacije sajta uključuju korišćenje kljućnih reči, analiza ključnih reči i fraza, backlinking, link building za poboljšanje popularnosti sajt, kao i pisanje sadržaja relevantnih za korisnike i posetioce vašeg sajta.

Kontaktirajte naš kreativni tim!

Sve na jednom mestu

Naša prednost je to što vam nudimo sve na jednom mestu. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i nudimo savremena rešenja za vaše projekte. Ukoliko imate nedoumica, posebnih zahteva ili vam je samo potrebna izrada sajta, slobodno nas kontaktirajte.