Optimizacija sajtova

ŠTA JE SEO OPTIMIZACIJA SAJTA?

SEO optimizacija sajta je proces poboljšanja kvaliteta i kvantiteta internet saobraćaja prema vašem sajtu uz pomoć serije dokazanih SEO tehnika koje pomažu da vaš sajt postigne bolji položaj na velikim pretraživačima pomoću određenih ključnih reči i fraza koje korisnici kucaju u polje pretrage.

Onog momenta kada se prikažu rezultati pretrage, sigurno je da ćete kliknuti na linkove na prvoj strani rezultata, jer su oni najrelevantniji za pojam koji ste ukucali u pretrazi. Na bolji rezultat SEO optimizacije sajta znatno utiče i redovno održavanje sajta, što znači da, ukoliko sajt redovno dopunjujete kvalitetnim sadržajem, time će se i vaš sajt naći na boljoj poziciji.

Šta pretraživači tačno traže? Kako možete dizajnirati Vaš sajt da zadovolji i posetioce/potrošače, ali i Google, Bing i ostale pretraživače? I najvažnije pitanje: kako vam SEO može pomoći da prisustvo na internetu unovčite?

SEO se konstantno menja prema zahtevima/promenama koje diktiraju pretraživači kao što su Google, Yahoo i Bing. Ove promene trenutno se dešavaju brže nego što bismo voleli. Iz tog razloga, termin SEO se gotovo gubi iz upotrebe, a menja ga termin SEM, skraćeno od Search Engine Marketing. SEO ili SEM igra najveću ulogu u optimizaciji Vašeg sajta.

Organska optimizacija sajta

S8 Studio bavi se organskom optimizacijom sajta, tehnikama koji utiču na bolji plasman vašeg sajta na organskim rezultatima pretrage pretraživača.

Primeri tehnika organske optimizacije sajta uključuju korišćenje kljućnih reči, analiza ključnih reči i fraza, backlinking, link building za poboljšanje popularnosti sajt, kao i pisanje sadržaja relevantnih za korisnike i posetioce vašeg sajta.

Zašto je važna optimizacija sajta (SEO)?

Od same pojave interneta, velika borba se vodi za svoje mesto na prvoj strani Google-a.

Statistika kaže da prosečan korisnik interneta koji traži određeni termin, retko prelazi sa prve strane na drugu. Logičan zaključak je da, ukoliko se ne nalazati na prvoj strani organske pretrage, male su šanse da neko pronađe vaš sajt.

Sa druge strane, vaša pozicija na prvoj strani na Google pretraživaču (kao najčešće korišćenom), donosi vam mnogo više potencijalnih mušterija, samim tim i veći profit.

U tekstu ispod možete pronaći neke od sajtova za koje smo radili optimizaciju sajta, a koji se nalaze na prvoj strani Google za određene pojmove.

Ukoliko želite da vas potencijalni klijenti brže i lakše pronađu, zatražite procenu optimizacije vašeg sajta ovde.

Naša prednost je to što vam nudimo sve na jednom mestu. Kontaktirajte naš stručni tim.

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i nudimo savremena rešenja za vaše projekte.

Ukoliko imate nedoumica, posebnih zahteva ili vam je samo potrebna izrada sajta, slobodno nas kontaktirajte.

IZRADA SAJTOVA
Odbijajući da ažurirate svoj stari web dizajn, odličan je način da izgubite posetioce i propustite priliku da steknete nove.
OPTIMIZACIJA SAJTOVA
SEO optimizacija sajta je proces poboljšanja kvaliteta i kvantiteta internet saobraćaja prema vašem sajtu uz pomoć dokazanih SEO tehnika.
IZRADA FORUMA
Zajednice nastale na forumu nastoje kreirati sadržaj kreiranjem tj. postavljanjem određenih pitanja (tema) i komentarima na istu.
IZRADA INTERNET PRODAVNICE
Ukoliko želite da prodajete svoje proizvode ili usluge na internetu, potrebna vam je izrada funkcionalne internet prodavnice.
IZRADA WEB PORTALA
možemo vam ponuditi najveći kvalitet i sigurnost za uspešno kreiran web portal i njegovo samostalno ažuriranje.
ODRŽAVANJE SAJTOVA
Onog momenta kada ste završili svoj sajt, sve je gotovo, on vodi računa o sebi, zar ne? GREŠKA!

Trg 27. marta 1, Novi Sad
Tel: +381 69 5459 900
Email: info@s8studio.net

Bulevar Mihajla Pupina 10, Novi Beograd
Tel: +381 69 5459 666
Email: info@s8studio.net

Vukole Dabića 17, Užice
Tel: +381 69 2356 765
Email: info@s8studio.net

Anläggarvägen 32, Handen, Sweden
Tel: +46 76 0763 981
Email: info@s8studio.se

Prijavite se na naš newsletter

Pratite nas na društvenim mrežama