Vizit karta je više od samo parčeta papira sa vašim kontakt informacijama; to je grafički prikaz vas i vašeg poslovanja. Identifikacija brenda, reklama, poziv na akciju i ključne kontakt informacije samo su neki od marketinških zahteva koji se ispunjavaju efikasnim vizit kartama.

vizit kartu

Nastavite da čitate da biste naučili kako da napravite vizit kartu koja će napraviti razliku.

6 saveta za dizajniranje savršene vizit karte

Dakle, koje su karakteristike efikasne vizit karte? Kada je u pitanju stvaranje idealne kartice, svako ima perspektivu. Da bismo vam olakšali posao, pripremili smo izbor saveta i taktika vrhunskih marketinških gurua i profesionalnih grafičkih dizajnera. Naučite kako da napravite fantastičnu vizit kartu za svoju firmu prateći ova uputstva.

1. Neka vaše informacije budu strukturirane

Prvi korak u učenju kako da napravite vizit kartu je odlučivanje šta ćete staviti na nju. Svrha vizitkarte je da klijentima predstavi sve potrebne informacije o vašoj kompaniji. Ovo sadrži vaše ime i radnu titulu, kao i naziv vaše kompanije, logotip, kontakt broj, fizičku lokaciju, veb sajt, email i naloge društvenih medija.

Takođe ćete želeti da otkrijete kojim redosledom treba da budu ovi detalji. Šta će biti prvo na listi? Koji bi trebalo da bude najveći? Koja je najvažnija informacija koju vaš potrošač treba da ima? Vreme je da počnete da pravite svoju karticu kada odlučite koje delove informacija želite da uključite.

2. Izaberite oblik i veličinu

Kakvu karticu biste želeli da imate? Morate birati između horizontalne i vertikalne orijentacije. Pre nego što počnete da dizajnirate svoje vizit karte, moraćete da odlučite o obliku i veličini.

Tradicionalna karta je uvek dobar izbor. Ali, ako želite da se izdvojite od ostalih, možda biste želeli da pokušate da se igrate sa oblikom svoje karte.

Uobičajena dimenzija vizitkarte je 84 mm širine i 55 mm visine. Ovo bi trebalo da vam ponudi dovoljno prostora za uključivanje informacija o vašoj kompaniji, kontakt informacija, logotipa i još mnogo toga.

3. Izaberite font

Sada je vreme da izaberete font! Ako vaš logotip, veb sajt ili drugi promotivni materijali koriste određeni tip slova, preporučujemo vam da koristite isti font na vizitkarti da biste održali doslednost. Font koji izaberete treba da bude reprezentativan za vašu kompaniju. Ako je vaša organizacija u tehnološkoj industriji, trebalo bi da izaberete tehničke, aktuelne fontove. Razmislite o korišćenju serif fonta ili fonta sa pisaće mašine ako ste pisac.

Mora biti lak za čitanje, bez obzira na font koji koristite. Koristite veličinu fonta od najmanje 8pt. Pored toga, naziv vašeg brenda i logotip treba da budu najmanje 12pt, ali idealno veći.

4. Držite se principa dizajna

Najuspešnije vizit karte drže se standardnih principa dizajna. Treba uzeti u obzir principe dizajna kao što su akcenat, red, obrazac i jedinstvo. Svi ovi elementi zajedno rade na stvaranju dizajna koji su korisni i prijatni za oko.

Uglavnom je manje više kada su u pitanju efektivne smernice za dizajn vizitkarte. Jednostavne opcije dizajna vizit karte su često najefikasnije. Pošto složeni ili preopterećeni dizajn moće biti težak za oko, poželjno je da stvari budu jednostavne i izbegavate korišćenje previše teksta ili slika.

5. Dodajte poziv na akciju (CTA)

Iako poziv na akciju (Call To Action) nije obavezan za sve vizit karte, može biti koristan kada podstičete potencijalne klijente da preduzmu sledeći korak. Podstaknite klijente da se povežu sa vašim poslovanjem tako što ćete uključiti posebne ponude, korisne savete ili bilo koje drugo ohrabrenje. Možete uključiti CTA u svoj dizajn na različite načine.

6. Završite svoj posao

Poslednja stvar koju trebate je da pogledate tek odštampane kartice samo da biste pronašli grešku. Zato obavezno lektorirajte! Ovo je jedan od najvažnijih saveta za dizajn vizitkarte. Predložite kolegi ili prijatelju da još jednom proveri vašu karticu da li ima pravopisnih problema ili bilo koje druge greške. Nikada nije loša ideja zatražiti pomoć drugog para očiju! Da biste izbegli greške u štampanju, još jednom proverite i pravilno označite gotove datoteke.

Pošaljite svoj dizajn u štampariju nakon što ste 100% sigurni da je spreman! Uverite se da ste izabrali renomiranu kompaniju sa kvalifikovanim osobljem koje će obaviti vaše štampanje.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?