Kada je u pitanju pokretanje web stranice, prvo pitanje koje pada na pamet je koji hosting izabrati. Bilo da odaberete premium ili besplatan hosting, svaki nudi svoj skup prednosti i mana.

 

besplatan hosting

Kontrast između vrhunskog web hostinga i besplatnog web hostinga je ogroman. Kao rezultat toga, odluka koja usluga bi najbolje odgovarala vašim potrebama postaje ključna.

Ako pravite mali sajt ili samo želite da testirate neke softverske skripte, besplatan hosting je pravi način.

Međutim, postoji nekoliko prednosti i nekoliko mana besplatnog hostinga kojih bi trebalo da budete svesni.

Efikasnost Cene

Prednosti:

Za objavljivanje web stranice na nternetu, besplatni hosting uopšte ne uključuje plaćeno članstvo.

Bez obzira na to, plan i politika provajdera se razlikuju od provajdera do provajdera. Ako nemate potrebu da odmah uložite novac, ovo je fantastično mesto za početak.

Mane:

Jedan od najznačajnijih nedostataka na koji možete naići je to što je uske strukture. Šta ako su ciljevi vašeg sajta visoki i želite da Google prepozna vaš web sajt? Uz besplatni hosting, na Google-u ćete verovatno ostati neprimećeni.

Kada je u pitanju domen, nemate kontrolu nad njim. Ime provajdera se prikazuje kao vlasnik. Možete ostati lišeni svoje imovine bez upozorenja.

Tehnički zahtevi

Morate odabrati hosting koji zadovoljava vaše tehničke specifikacije.

Da bi sistem pravilno funkcionisao, neophodna je obrada skripte.

Prednosti:

Besplatni hosting je savršen za vas ako nemate mnogo tehničkih potreba. Osim toga, ako vam saobraćaj na sajtu nije glavna briga, možete da koristite ovu uslugu.

Ako niste vlasnik biznisa, ovo je odlična alternativa.

Mane:

Najteži problemi za vlasnika preduzeća su oglasi i nedostatak primarnog domena. Oglasi koji se pojavljuju svakih nekoliko sekundi na vašoj web stranici ne samo da odvlači pažnju korisnika vaše web stranice već i usporavaju njen razvoj.

Takođe, kada je u pitanju korisnička podrška, bez ikakve sumnje će vam biti potrebna kao glavni prioritet. Dobra korisnička podrška smanjuje zastoje i brže rešava probleme. Međutim, besplatnom hostingu nedostaje ova funkcija.

Protok

Količina podataka koja se može preneti od jedne tačke do druge unutar mreže u datom vremenskom periodu naziva se protok. On se meri u bitovima u sekundi i predstavlja brzinu protoka.

Prednosti:

Ako radite na studentskom projektu, veza sa nižim protokom vam neće mnogo naštetiti. Na Internetu postoji niz hosting provajdera koji uključuju kontrolisanu brzinu protoka kao deo svog besplatnog hosting plana.

Mane:

Broj korisnika kojima je dozvoljeno da pristupe vašem sajtu svakog meseca je određen vašom protokom.

Loš protok nije u skladu sa vašim ciljevima ako broj posetilaca raste i očekujete da će biti još više. Vaša web stranica može biti suspendovana na serveru, što će vas primorati da povećate i platite svoj paket.

Ako vam je potreban veliki broj korisnika i želite da proširite svoj brend, plaćen hosting je jedini način.

Besplatan hosting dolazi sa ograničenjem protoka, što usporava kretanje podataka.

Optimizacija web sajta za pretraživače (SEO)

SEO optimizacija sajta je praksa u kojoj stručnjaci omogućavaju da se vaš sajt rangira u vrhu rezultata pretrage.

Prednosti:

Šta god da je slučaj, besplatni hosting će vam pomoći da postavite svoju web stranicu i moda možete da je testirate. Ali ne očekujte mnogo u pogledu SEO-a.

Mane:

Sa ovom opcijom, besplatni hosting nije od velike koristi. Ako želite da povećate vidljivost svoje kompanije i uspostavite brend, besplatan hosting vam neće pomoći. Međutim, plaćeni hosting ne samo da u potpunosti podržava vašu stranicu, već vam pruža i mogućnosti koje su vam potrebne kada je u pitanju SEO. Dakle, plaćen hosting može biti vrlo koristan u ovoj situaciji.

Web Dizajn

Dizajn vaše web stranice je ključan za privlačenje korisnika. Ako je vaš sajt suptilnijeg i kvalitetnijeg izgleda, imaćete veće šanse da privučete više klijenata.

Prednosti:

WordPress nudi niz besplatnih tema koje možete izabrati za izgled vaše web stranice.

Dodaci takođe nisu problem jer su besplatni. I jednostavno je isprobati sve te funkcije uz besplatan hosting.

Mane:

Kada je u pitanju web dizajn, sa poslovnog stanovišta je potrebno više od besplatnih tema i statičnog dizajna sajta.

Ako izaberete besplatan hosting, zaboravite na dinamiku na svom web sajtu. A potrebne izmene možete izvršiti samo sa dinamičnom web stranicom. Međutim, ova funkcija nije dostupna sa besplatnim hostingom.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?