7 snaga koje daje ažurno vođenje Facebook i Instagram naloga

Sadržaj ovog teksta prikaži

Prisustvo na dve društvene mreže koje daje veliku moć kompanijama

7 snaga koje daje ažurno vođenje Facebook i Instagram naloga Facebook i Instagram

Društvene mreže su mesto na kome je prisutan najveći broj korisnika interneta. Deo posetilaca kreira svoje profile i stranice, a drugi deo ih posećuje radi pronalaska određenog sadržaja – informacije, objave, kontakt podataka i slično. Veliki deo dana provodi se na Facebook i Instagram profilima i nalozima, kao i interesantnim stranicama.

Moć informisanja i ubeđivanja koja dopire do korisnika i svestranost kreiranih objava, postavljenih fotografija, razlozi su zbog kojih se Instagram i Facebook aplikacije instaliraju na svakom uređaju. Tu su da unesu svežinu u vaš dan, pruže neku zanimljivost, reklamiraju baš ono što vas interesuje i upotpune slobodno vreme.

Mnoge kompanije odluče se za nastup na jednoj društvenoj mreži i trude se da održavaju kreirane stranice. Ipak, moć koju daje kombinovan nastup na Facebook i Instagram društvenim mrežama, zaista je nemerljiva u poređenju sa bilo kojim drugim vidom oglašavanja i dopiranja do ciljne javnosti. Vrlo je popularno postavljati fotografije, „statuse“, „live-ove“ „ćaskati“ i generalno komunicirati na društvenim mrežama, što je prednost koju treba da iskoristi i poslovni svet.

Veliki je broj snaga koje daje ažurno vođenje Facebook i Instagram naloga za razvoj poslovanja, i u ovom tekstu želimo da vam predstavimo neke od najvažnijih.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?

Facebook i Instagram privlače vaše ciljne grupe u većem broju

Svaka marketing strategija počinje planiranjem i definisanjem ciljnih grupa, bez obzira na kakvom obliku oglašavanja se zasniva. Tako, odlukom da pored Facebook profila otvorite i Instagram nalog u svrhu poslovanja, pruža se šansa da privučete veliki broj novih korisnika, a koji su vaše potencijalne ili stvarne ciljne grupe. Dok na Facebook profilu ili stranici imate „prijatelje“ ili „obožavaoce“, na Instagramu imaćete „pratioce“. Uz taktike stručnjaka, vaša Facebook stranica može biti predložena ukoliko vas je neko pogledao, pretraživao ili zapratio na Instagram nalogu.

Dve društvene mreže imaju snagu privlačenja većeg broja javnosti nego svaka od njih odvojeno.

Vaše ciljne grupe biće kompletno targetirane – na oba mesta, što ostvaruje velike efekte u pogledu upoznatosti javnosti sa vašim radom. Isto tako, vaši ciljni segmenti mogu biti odličan način za širenje pozitivne usmene propagande. Mogu vas predložiti porodici, prijateljima, kolegama i poznanicima, koji mogu biti posetioci, kupci i sledeći „prenosnici“ pozitivnih utisaka. Svi oni mogu za vrlo kratko vreme postati vaše ciljne grupe.

A njihovim privlačenjem širi se broj vaših „obožavalaca“ na društvenim mrežama i ujedno potencijalnih posetilaca poslovnog prostora i online kupaca. Kako bi to bilo realno i izvodljivo, potrebno je da imate kvalitetnu strategiju vođenja društvenih mreža. Naš tim tu je da pruži kombinovanu uslugu vođenja profila i reklamiranja na društvenim mrežama.

Uz obe društvene mreže stvara se snažnija prepoznatljivost

Slično kao i u prethodnoj snazi, uz širenje ciljnih grupa nedvosmisleno se povećava vaša prepozantljivost. Prisustvo kompanija, organizacija i pojedinaca na Facebook i Instagram društvenim mrežama daje veliku prepoznatljivost. Poznato je, i već smo pisali o tome da svaka od njih daje razvoj svesti javnosti o vašem postojanju i utiče da budete poznatiji svima. Samom pojavom vaših informacija i karakteristika na internetu, stvara se primećenost i posećenost – makar i u predloženim objavama, a zamislite tek direktnim pretragama.

Facebook i Instagram kombinacija su za koje se kreiraju strategije za stvaranje odlične prepoznatljivosti.

Kada imate kombinovano rešenje nastupa na obe društvene mreže, prepoznatljivost koja se stvara je još obimnija i dugotrajnija. Povezanost Facebook i Instagram naloga čini da vaš logotip, promotivna poruka, fotografije i ilustracije budu više primećene, zapamćene i prosto su vidljivije kada imate dve društvene mreže. Naše 14 godina dugo iskustvo garantuje vašu prepoznatljivost na svakom segmentu interneta, zasnovanu na faktorima uspeha i elementima biznisa koje vi želite da naglasite i istaknete.

Facebook i Instagram su vrlo praktična kombinacija sa velikim efektima

Iako vam može na prvi pogled delovati komplikovano, posebno ukoliko se ne bavite direktno društvenim mrežama, Facebook i Instagram nastup je vrlo jednostavan, lak i brz. Pomislićete da dvostruko vođenje društvenih mreža zahteva kompletno dupliranje svega što je potrebno: marketinških strategija, novčanih sredstava, angažovanja profesionalaca, vašeg razmišljanja i održavanja mreža, ali tu smo da kažemo da ništa od toga nije slučaj.

Instagram i Facebook su praktična kombinacija koja omogućava jednostavno upravljanje sadržajima i brzo objavljivanje sa jedne na drugu društvenu mrežu.

Naprotiv, kada vodite dve slične društvene mreže kao što su Instagram i Facebook paralelno, posao je uvećan svega za nekoliko „klikova“ mišem, i može se realizovati uz dve ili tri rečenice dogovora sa klijentom. Kako Instagram i Facebook funkcionišu vrlo slično, iako postoji različitih karakteristika, sadržaj se može u vidu objave kreirati za jedno mesto, a automatski podeliti na obe društvene mreže, za svega nekoliko sekundi.

Jedino što se u ovom slučaju može duplirati jeste broj vaših posetilaca, pratilaca, „lajkova“ i ostvarenih obima prodaje. Naša agencija prepoznaje šta je potrebno duplirati u vašem biznisu, i kreira ideje koje su pravi vodiči do ostvarenja nezamislivih rezultata.

Kombinacija nastupa na obe društvene mreže troškovno je isplativ

Online svet posmatran kroz naočare poslovnog sveta ne može biti zamišljen bez postavljanja oglasa, reklamiranja i vođenja društvenih mreža i web sajtova. Sve to zahteva angažovanje marketinških agencija, koje kao vrhunski poznavaoci funkcionisanja realnog i online biznisa, za svoje ideje naplaćuju određenu naknadu. Zabluda je da više društvenih mreža koje vode profesionalne agencije, kao što je naša, višestruko povećavaju svoje naknade, i samim tim vaše troškove opredeljene za marketing.

Paket vođenja i održavanja Facebook-a i Instagram naloga može imati sjajne popuste za obimnije angažovanje i odlične cene po osnovu više usluga.

Realnost je da svaka ideja vredi i da košta kompanije. Ipak, vođenje dve društvene mreže ne znači da se cena angažovanja agencije duplira. Uglavnom se radi o mogućim pojedinačnim i paketima usluga za potrebe i u skladu sa mogućnostima svakog klijenta. Paket od više usluga prate i popusti, kao i specijalne cene upravo zbog većeg obima angažovanja. Razlikuju se u pogledu sledećih odabira: broja dnevnih objava, potrebe i dinamike kreiranja promotivnih i poruka za „Messenger“ i „DM“, grafičkom dizajnu i mnogim drugim uslugama.

Naša agencija je vrlo fleksibilna u pogledu naknada i uvek raspoložena za dogovor i poštovanje potreba i mogućnosti klijenata.

Facebook i Instagram se međusobno dopunjuju

Vođenje društvenih mreža kojim su obuhvaćeni Facebook i Instagram može se smatrati kompletnim nastupom kompanija u ovom domenu interneta. Tačno je i da se kreiraju nove društvene mreže i sadržaji namenjeni za njih, koji se mogu razlikovati od svega što se stvara za druge naloge. Ipak, sasvim dovoljno za današnje trendove jeste da ozbiljni poslovni subjekti imaju nalog na Instagramu i profil na Facebook-u.

Kao dve različite, a opet povezane društvene mreže, međusobno se dopunjuju u sadržajnom smislu.

Facebook i Instagram su odlična međusobna dopuna, jer akcentuju tekst i fotografije u različitim kontekstima, i ta raznolikost upravo može rezultirati obimnijem privlačenju posetilaca.

Kod Instagram naloga akcenat je na fotografijama, a ispod njih se može plasirati tekst – promotivna poruka, poziv na akciju, objašnjenje, link ka sajtu, informacija i mnogo toga drugog. Sa druge strane, na Facebook profilima akcenat je na kompletnim objavama – uglavnom primarno mesto zauzimaju tekstualni sadržaji – u vidu vesti, oglasa, statusa na profilu i slično. Takođe, na oba mesta mogu biti postavljene potpuno iste objave, sa različitim ili istim akcentima, u zavisnosti od vaših ciljeva i potreba.

Naš profesionalni tim zadužen je za kreiranje jedinstvenog ili različitog sadržaja za Instagram i Facebook, na unikatan i do sada neviđen način, kako biste se razlikovali od drugih i bili ispred glavnih konkurenata.

Dve društvene mreže su odlično mesto za reklamiranje

Već smo pominjali da su društvene mreže savršeno mesto za postavljanje vaših reklama – novih proizvoda, inovacije u tehnologiji, specijalnih cena i sve drugo što ste zamislili i što vam je potrebno da dođe do javnosti. Postavljanje identične reklame na dve društvene mreže – Facebook i Instagram, čine da budu mnogo više puta pogledane i vrlo verovatno i iz različitih uglova.

A to je ono što vam treba, da veliki broj internet korisnika pogleda vaš, specijalno kreiran od strane agencija promotivni spot, i da apsolutno na svakoga od njih ostavi neki pečat i snažan utisak. To upravo može biti povod za prepričavanje, razmenu mišljenja i diskusiju, što ponovo gradi prepoznatljivost.

Instagram i Facebook omogućavaju reklamama da budu vidljive, komentarisane i „deljene“ od strane posetilaca društvenih mreža.

Svako pominjanje vaših reklama doza je prepoznatljivosti, koja vam treba u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, uz obraćanje pažnje na kontekst i „priču“ koja vas prati. Naravno, svaki poslovni subjekt želi da to pominjanje bude u pozitivnom kontekstu, što i mi potpuno razumemo. Zato, naš tim je tu u svakom trenutku, spreman da čuje vaše potrebe, nedoumice i želje, kao i da pruži odgovore, pokaže spremnost na saradnju i predstavi najnovije ideje.

Instagram i Facebook daju merljive i uporedive rezultate

Sigurno je da nastup na dve društvene mreže daje bolje efekte nego kada krećete sa pojedinačnom strategijom i pozicioniranjem samo na primer na Facebook-u kreiranjem stranice. Kako bismo vas uverili da su rezultati koje donosi kombinovana strategija kreiranja Instagram i Facebook naloga i profila, dajemo vam konkretne odgovore. Obe društvene mreže su vrlo transparentne, ozbiljne i svaki segment je moguće proveriti i izmeriti.

U smislu merenja, može se pogledati koliko puta je viđena, „podeljena“, komentarisana vaša objava na Instagramu, a zatim i na Facebook-u. Zatim se može pogledati koja objava i kada je rezultirala posetom web sajta i kupovinom.

Merljivost rezultata na dve društvene mreže vrlo je moćan način za praćenje ostvarenih efekata i međusobno poređenje.

Ne samo da ćete imati jasnu sliku o efikasnosti marketinškog nastupa i vođenju obe društvene mreže, već ćete biti u prilici i da sva ostvarenja poredite. Naime, moguće je da u toku jednog ili više meseci pratite efekte koje ostvarujete na Instagram nalogu, a koje na Facebook stranici ili profilu. Međusobno praćenje i poređenje dve društvene mreže može pronaći „kritične tačke“ kojima je potrebno unapređenje. Takođe, može se proceniti i koja društvena mreža je inovativnija, posećenija i popularnija. Naš tim tu je da postavi merljive ciljeve vašeg nastupa i aktivno prati stepen ostvarenja.

Strategija kombinovanog nastupa na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram daje mnogo prednosti i snaga kompanijama, u poređenju sa pojedinačnim prisustvom i odabirom samo jedne od njih. Obe online mreže privlače veliki broj internet korisnika, vrlo su popularne i pružaju odličnu informisanost i zabavu. Ali, i pored toga, Facebook i Instagram su mesto na kojima se redovno vrši online prodaja i povezivanje sa web sajtovima kompanija, što je jedan od krajnjih ciljeva svake marketinške kampanje.

Čak i u pogledu društvenih mreža, internet prodavnica je veoma važan element kompletnog nastupa, kreiranja sadržaja i usmeravanja korisnika na benefite od proizvoda i usluga.

Ukoliko želite da ostvarite prepoznatljivost i informisanje javnosti, velike promotivne efekte na svoje ciljne segmente, kao i poslovne rezultate u vidu povećanog obima prodaje, neizostavno je da se bavite društvenim mrežama. A ukoliko to nije izvodljivo pored vaših redovnih poslovnih obaveza, naš tim je tu da aktivno, ažurno i posvećeno vodi i održava vaše društvene mreže.

Sve je stvar dogovora i nudimo vam različite pakete usluga, koji variraju u pogledu sledećih elemenata: broj objava po danu, predviđeni grafički dizajn i copywriting, kreiranje reklame, propagandnih i automatskih poruka. Sve je vaš izbor, i mi smo tu da vam pružimo maksimum mogućnosti u svakoj objavi na društvenim mrežama.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?