Fotografije na internetu su nezamenjiv element vizuelne komunikacije, koji igra ključnu ulogu u privlačenju pažnje posetilaca, izražavanju brenda i poboljšanju SEO (optimizacija za pretraživače) performansi.

Fotografije na internetu

Fotografije na internetu mogu biti moćan način za prikazivanje vaših proizvoda u stvarnom okruženju i inspirisanje potencijalnih kupaca.Fotografije na internetu omogućavaju vam da prenesete priču o vašem brendu na jedinstven i vizuelno privlačan način.

Kako bismo iskoristili potencijal fotografija u online svetu, ključno je da svaku fotografiju opremimo puno ključnih reči kako bi bile bolje indeksirane i vidljive u pretragama. Evo nekoliko saveta o tome kako to postići:

  1. Imenovanje fajla: Kada snimate ili postavljate fotografiju na internet, imenovanje fajla je prvi korak u optimizaciji. Umesto generičkih naziva poput „DSC1234.jpg,“ koristite opisno ime koje uključuje relevantne ključne reči. Na primer, za fotografiju tropske plaže, možete koristiti ime poput „tropska-plaza-leto-palme.jpg.“

  2. Optimizacija ALT taga: ALT tag (alternativni tekst) je tekstualna alternativa slika koja se prikazuje kada slika ne može da se učita ili za čitače ekrana. Ovo je odlično mesto za postavljanje ključnih reči koje opisuju sadržaj fotografije na suptilan i informativan način.

  3. Naslov i opis fotografije: Kada postavljate fotografije na veb sajt ili društvene mreže, nemojte zaboraviti da dodate naslov i opis svakoj fotografiji. Uključite relevantne ključne reči u ove tekstualne elemente kako biste poboljšali njihovu vidljivost u pretragama.

  4. Kategorizacija i tagovanje: Ako je moguće, organizujte fotografije u kategorije na vašem veb sajtu ili foto galeriji. Ovo omogućava pretraživačima da bolje razumeju kontekst slika. Takođe, koristite tagove (oznake) sa ključnim rečima kako biste dodatno obogatili sadržaj i olakšali korisnicima pronalaženje željenih fotografija.

  5. Kvalitetan sadržaj: Kada se odlučite za fotografije koje ćete objaviti na internetu, osigurajte da budu visokog kvaliteta i relevantne za temu vašeg veb sajta ili sadržaja. Visokokvalitetne fotografije će privući više pažnje i deliti ih više korisnika, što može poboljšati njihovu vidljivost i rangiranje u pretragama.

  6. Povezivanje sa drugim sadržajem: Povezivanje fotografija sa drugim relevantnim sadržajem na vašem veb sajtu može poboljšati SEO performanse i korisničko iskustvo. Ovo takođe omogućava pretraživačima da bolje razumeju kontekst fotografija.

  7. Društvene mreže i deljenje: Deljenje fotografija na društvenim mrežama može povećati njihovu vidljivost i dovesti više posetilaca na vaš veb sajt. U opisu fotografija na društvenim mrežama takođe koristite ključne reči kako biste ih povezali sa relevantnim temama.

Kombinujući ove strategije, možete poboljšati vidljivost i rangiranje vaših fotografija na internetu, privući više posetilaca na vaš veb sajt i poboljšati SEO performanse celokupnog sadržaja.

Fotografije na internetu mogu imati snažan uticaj na emocije i podstaći korisnike na donošenje odluka, što ih čini nezamenljivim alatom za marketinške kampanje i konverzije.

Zapamtite, ključne reči treba da budu relevantne i prirodno uklopljene u tekstualni sadržaj kako biste obezbedili autentično i korisno iskustvo korisnicima.

Fotografije na internetu često služe kao prvi utisak o vašem preduzeću, pa je ključno da budu profesionalne, autentične i relevantne za vašu ciljnu publiku.

Integracija ključnih reči u fotografije na internetu

Sve više korisnika koristi pretrage putem interneta kako bi pronašli proizvode, usluge ili informacije koje im trebaju.

Kada su ključne reči dobro integrisane u fotografije na internetu, to može biti presudno za privlačenje ciljane publike i povećanje saobraćaja na vašem veb sajtu. Ovo je posebno važno u vreme kada vizuelni sadržaj ima sve veći značaj u online svetu.

Jedan od ključnih razloga za optimizaciju fotografija sa ključnim rečima je poboljšanje SEO performansi. Kada pretraživači, poput Google-a, indeksiraju i ocenjuju vaš veb sajt, oni analiziraju i sadržaj vaših slika.

Pravilno optimizovane fotografije, sa relevantnim ključnim rečima, mogu pomoći pretraživačima da bolje razumeju o čemu se radi na vašem sajtu i pruže ga kao rezultat relevantnim korisnicima.

Pored SEO-a, ključne reči u fotografijama olakšavaju korisnicima pronalaženje onoga što traže. Kada korisnik traži nešto specifično, a vaše fotografije su obogaćene relevantnim ključnim rečima, veće su šanse da će vaš veb sajt ili galerija biti prikazani u rezultatima pretrage.

Ovo povećava šanse da korisnik klikne na vaš sadržaj i postane potencijalni klijent ili posetilac.

Ključne reči u fotografijama takođe imaju značajnu ulogu u kontekstualizaciji sadržaja.

Kada su fotografije jasno povezane sa ključnim rečima i tekstualnim sadržajem na veb sajtu, korisnici će dobiti dosledno i smisleno iskustvo koje će poboljšati njihovo angažovanje na sajtu.

Takođe, pravilno označene fotografije omogućavaju pretraživačima da bolje razumeju temu sajta, što može pozitivno uticati na rangiranje u pretragama.

Kada koristite ključne reči u fotografijama, važno je da to bude urađeno na suptilan i prirodan način.

Preterivanje sa ključnim rečima može izazvati negativan utisak na korisnike i čak dovesti do kažnjavanja od strane pretraživača. Umesto toga, usredsredite se na autentično predstavljanje vašeg sadržaja uz pažljivo izabrane ključne reči koje odgovaraju stvarnom kontekstu fotografije.

Optimizacija fotografija na internetu sa puno ključnih reči je važna strategija koja može značajno unaprediti vidljivost i prepoznatljivost vašeg veb sajta.

Korišćenje pravilnih ključnih reči omogućava korisnicima da pronađu vaš sadržaj lakše, poboljšava SEO performanse i pruža dosledno i relevantno iskustvo posetiocima. Sledite ove smernice i iskoristite moć ključnih reči kako biste fotografijama na internetu pružili zasluženu pažnju i uspeh.

20 izvora besplatnih fotografija na internetu

 

Dobre fotografije su ključni deo izrade sajta koji će ostaviti dobar utisak.

Ali traženje fotografija ponekad je iscrpljujuće. Vaše opcije su da sami fotografišete, kupite slike od fotografa ili sa sajta specijalizovanog za fotografije. Ili da pronađete slike koje su besplatne i dostupne za upotrebu. Ovom poslednjom opcijom ćemo se i baviti danas.

Postoje različite lokacije gde možete pronaći besplatne fotografije koje su dostupne za javnu upotrebu. Većina ovih slika potpada pod licencu za kreativne zajednice ili su se vratile u javni domen nakon dosta dugo vremena. (Ovo se dešava kada istekne autorsko pravo na slici.)

Dakle, pogledajte 18 mesta gde možete pronaći odlične fotografije bez ikakvih troškova. Srećan lov!

Besplatne fotografije za javnu i komercijalnu upotrebu

FreePhotos.cc

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

FreePhotos.cc je besplatan resurs na kojem možete pronaći kreativne fotografije za vaš sajt ili štampane projekte. Potražite bilo koju temu koristeći polje za pretragu (npr. „Psi“, „Cveće“ itd.), Pregledajte rezultate i preuzmite ih. Ako želite, možete pomenuti fotografa, u znak poštovanja prema njegovom radu.

FreePhotos.cc koristi API-je sa sajtova nekoliko prodavaca fotografije i skuplja ih na jednom mestu za jednostavan pregled i preuzimanje.

Raumrot

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Raumrot se specijalizuje za besplatne, ručno odabrane fotografije koje se mogu koristiti za lične ili komercijalne projekte. Slike na sajtu su dostupne u formatima visoke rezolucije. Slike su dostupne za korišćenje na osnovu licence za svaki pojedinačni fotografski oglas i trebaju biti prikazane u skladu s tim pravilima.

Ono što privlači pažnju kod ovog sajta je njegova organizovanost. Možete pretraživati slike po kategorijama i izbor slika je odličan. Fotografije su moderne i variraju u sastavu i obimu.

Unsplash

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

„Slobodno (radite sve što želite) sa fotografijama visoke rezolucije.“ To je moto Unsplash blog sajta koji vam omogućava da postavite svoje slike za javnu upotrebu. Stranica se osvežava sa 10 novih fotografija svakih 10 dana, tako da gotovo uvek postoji nešto novo što možete da izaberete.

Fotografije na ovoj stranici uključuju puno pejsaža koje možete izabrati, mnogi sa izuzetnim osvetljenjem i skoro instagramskim efektima. Sajt je takođe zabavno gledati. Svaka fotografija takođe uključuje link ka fotografu, ukoliko želite da saznate više o određenoj fotografiji.

Little Visuals

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Sa puno opcija od pejzaža visoke rezolucije do detaljnih snimaka iz zgrada, Little Visuals ima za svakog po nešto. Pratite sajt i preuzmite fotografije pojedinačno ili se registrujte i dobijajte u svoj inbox sedam novih fotkih svake nedelje.

Ova stranica je prilično nova, stara samo nekoliko meseci, ali slike su oštre i prelepe. Svaka slika je slobodna za korištenje zahvaljujući posvećenosti javnog domena kreativnih zajednica, tako da nijedna od njih nema odgovarajuća autorska prava.

Gratisography

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Slike se mogu koristiti za lične ili komercijalne projekte, a svaka slika sadrži verziju visoke rezolucije.

Gratisography sajt ima mnogo dobru vibraciju, sa različitim zabavnim fotografijama.

Free Refe Mobile Photos

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Ova stranica ima raznovrsne fotografije – pretežno objekata i pejzaža – ali sa jednom „kvakom“. Svaka slika je snimljena pomoću mobilnog uređaja. Sa lepom selekcijom, ove besplatne fotografije mogu dobro da funkcionišu za digitalne projekte, ali mnoge fotografije možda nisu dovoljno visoke rezolucije za korišćenje za štampu.

Slike iz Free Refe Mobile Photos-a su veoma korisne. Na mnogim fotografijama vidi se svakodnevnica i mogu se lepo uklopiti u razne projekte.

Jai Mantri

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Jai Mantri svake nedelje objavljuje sedam novih fotografija na svom sajtu koje su slobodni za korištenje na bilo koji način. Od vas žele da „sa njima napravite nešto magično“.

Dok se stil fotografija na sajtu razlikuje, mnogi od njih imaju prilično zabavni karakter, uključujući seriju fotografija sa svakodnevnim predmetima i sunčanim naočarima.

mystock.photos

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

MyStock.photos je izabrana lista lepih besplatnih fotografija koje su napravili profesionalci. Fotke se mogu koristiti za lične i komercijalne projekte. Fotografije u ovoj kolekciji deluju sveže i stvarne.

Magdeleine

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Magdeleine je još jedna stranica sa izborom slika odabranih i grupisanih kako biste ih lako pronašli. Možete pretraživati prema predmetu, raspoloženju ili boji, pa ako imate ideju o tome šta vam treba, ovo je odlično mesto za početak.

Izbor slika ovog sajta je potpuno neverovatan. Mnoge fotografije su u boji, ali postoji i veliki izbor crno-belih fotografija.

Foodie’s Feed

20 izvora besplatnih fotografija na internetu Fotografije na internetu

Od divnih pustinja do jednostavnih voćnih vrtova, Foodie’s Feed ima fotografije gotovo svega jestivog što možete zamisliti. Stranica unosi pet (ili više) novih fotografija visoke rezolucije nedeljno, a uključene su i zbirke više slika iz jednog snimanja. (Ovo je sjajan bonus.)

Sve slike prikazuju hranu na način koji izgleda ukusno – nešto što nije tako lako kao što zvuči. Stranica podržava donacije preko dugmeta PayPal.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?