Ako ste svoje preduzeće prijavili na Moje preduzeće na Google-u (a trebalo bi da jeste), iskoristite opciju „Google Postovi“. Potencijalnim klijentima i kupcima predstavite nove proizvode, usluge ili događaje.

Kako da iskoristite "Moje preduzeće na Google-u" za promociju svoje firme Moje preduzeće na Google-u

Google postovi, koji su nekad bili dostupni maloj grupi organizacija, sada su dostupne svim malim preduzećima koja koriste „Moje preduzeće na Google-u“.

Sa Google postovima, svako ko je ovlašćen za upravljanje vašim listingom na „Moje preduzeće na Google-u“ može da kreira kratke postove slične onima na društvenim mrežama. Obavestite korisnike i buduće klijente o aktuelnim ponudama, novim proizvodima, novostima kompanija ili svojim predstojećim događajima.

Jednom kada se kreiraju, Google postovi će se odmah prikazivati u rezultatima Google pretrage i na mapama na desktopu i mobilnom telefonu. Sadržaj iz Google postova može se pojaviti i u polju sa informacijama koji se pojavljuje desno od rezultata pretrage, koji se zove Tabla znanja.

Poruke mogu biti do 300 reči i mogu uključivati sliku, video, GIF ili događaj, uključujući datum i vreme. Takođe možete dodati i dugme – izbori su Rezerviši, Naruči, Kupi, Saznaj više, Prijavi se, Prihvati ponudu, Pozovi.

Google postovi pokazuju koliko puta je vaš post viđen i koliko puta je posetilac kliknuo na dugme (CTA). Za detaljniju analizu, obavezno kreirajte URL za praćenje za CTA dugme, tako da možete pratiti klikove i konverzije na vašem sajtu.

Poruke će ostati vidljive sedam dana, nakon čega će iste isteći i biti uklonjene od strane Google-a. Postovi događaja ističu nakon samog događaja.

Iako Google još uvek nije naznačio da li će ovi postovi poboljšati vašu poziciju kod pretraživanja, oni se mogu koristiti za podsticanje organskog saobraćaja na vaš sajt, što bi trebalo da poboljša vašu poziciju na stranici sa rezultatima pretraživača (SERP).

Kako da napravite Google Post

Računari

Da biste napravili post na računaru, pratite sledeće korake:
1. Prijavite se na Moje preduzeće na Google-u.
2. Ako imate više lokacija, otvorite onu kojom želite da upravljate.
3. Kliknite na Napravi post ili u meniju kliknite na Postovi.
4. Pojavljuje se ekran „Napravite post“. U dostupnim opcijama odaberite tip posta koji želite da napravite.
5. Prikazuju se opcije za dodavanje slika, video snimaka, teksta, događaja, ponuda i dugmeta u post. Kliknite na svako polje i unesite relevantne informacije.
6. Kliknite na Pregled da biste videli pregled posta.
7. Ako je u pregledu sve u redu, kliknite na Objavi u gornjem desnom uglu ekrana. Ako želite da promenite post, kliknite na Nazad u gornjem levom uglu ekrana da biste izmenili radnu verziju tako da bude spremna za objavljivanje.

Mobilni uređaji

Da biste napravili post na mobilnom uređaju, pratite sledeće korake:
1. Otvorite aplikaciju Moje preduzeće na Google-u.
2. U donjem desnom uglu ekrana dodirnite Napravi, pa kada se pojavi dodirnite Postovi.
3. Možda će vam biti zatraženo da dodate sliku. Ako ne želite da dodate sliku, dodirnite Preskoči.
4. Pojavljuje se ekran „Napravite post“. U dostupnim opcijama odaberite tip posta koji želite da napravite.
5. Prikazuju se opcije za dodavanje slika, video snimaka, teksta, događaja, ponuda i dugmeta u post. Dodirnite svako polje i unesite relevantne informacije.
6. Dodirnite Pregled da biste videli pregled posta.
7. Ako je u pregledu sve u redu, dodirnite Objavi u gornjem desnom uglu ekrana. Ako želite da promenite post, dodirnite Nazad u gornjem levom uglu ekrana da biste izmenili radnu verziju tako da bude spremna za objavljivanje.

Iskorišćavanje „My Business“ alata na Google-u može biti veoma korisno za promociju vaše firme i poboljšanje vaše online prisutnosti.

Moje preduzeće na Google-u

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste iskoristili ovu platformu za promociju vašeg poslovanja:

  1. Kreirajte profil: Prvi korak je kreirati „My Business“ profil za vašu firmu. Otvorite Google My Business nalog i pratite uputstva za unos relevantnih informacija o vašem preduzeću, kao što su naziv firme, adresa, radno vreme, broj telefona, web sajt i druge kontakt informacije.

  2. Dodajte slike: Postavite kvalitetne slike vaše firme, proizvoda ili usluga. Ovo pomaže potencijalnim klijentima da steknu uvid u ono što nudite i poboljšava privlačnost vašeg profila.

  3. Adresa i lokacija: Uverite se da je adresa vaše firme tačna i precizna na Google mapi. Time ćete omogućiti klijentima da lako pronađu vašu lokaciju.

  4. Dobijte recenzije: Podstičite vaše zadovoljne klijente da ostave pozitivne recenzije na vašem profilu. Pozitivne ocene i komentari povećavaju poverenje potencijalnih klijenata u vaše poslovanje.

  5. Ponude i promocije: Koristite odeljak „Ponude“ kako biste objavili posebne promocije i popuste. Ovo privlači nove klijente i povećava angažman na vašem profilu.

  6. Ažurirajte redovno: Redovno ažuriranje informacija, radnog vremena i slično pomaže da vaš profil bude tačan i relevantan.

  7. Odgovarajte na recenzije i pitanja: Budite aktivni u odgovaranju na recenzije i pitanja korisnika. Pokažite da brinete o svojim klijentima i njihovim iskustvima.

  8. Korišćenje Google postova: Iskoristite opciju „Google Postovi“ kako biste delili vesti, događaje i posebne ponude sa vašom publikom. Ovo će pomoći da vaš profil bude sveže i angažujuće mesto.

  9. Pratite analitiku: Koristite alate za praćenje analitike kako biste razumeli kako korisnici interaguju sa vašim profilom i koristili ove informacije za poboljšanje vaše strategije promocije.

  10. Integracija sa Google Maps i pretragom: Uverite se da je vaša firma vidljiva na Google Maps-u i u lokalnim pretragama, kako bi ljudi lakše pronašli vaše preduzeće kada traže proizvode ili usluge koje nudite.

Pametna upotreba Google My Business alata može imati značajan uticaj na promociju vaše firme, povećanje vidljivosti i privlačenje novih klijenata.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?