Kako da iskoristite „Moje preduzeće na Google-u“ za promociju svoje firme

Ako ste svoje preduzeće prijavili na Moje preduzeće na Google-u (a trebalo bi da jeste), iskoristite opciju „Google Postovi“. Potencijalnim klijentima i kupcima predstavite nove proizvode, usluge ili događaje.

Google postovi, koji su nekad bili dostupni maloj grupi organizacija, sada su dostupne svim malim preduzećima koja koriste „Moje preduzeće na Google-u“.

Sa Google postovima, svako ko je ovlašćen za upravljanje vašim listingom na „Moje preduzeće na Google-u“ može da kreira kratke postove slične onima na društvenim mrežama. Obavestite korisnike i buduće klijente o aktuelnim ponudama, novim proizvodima, novostima kompanija ili svojim predstojećim događajima.

Jednom kada se kreiraju, Google postovi će se odmah prikazivati u rezultatima Google pretrage i na mapama na desktopu i mobilnom telefonu. Sadržaj iz Google postova može se pojaviti i u polju sa informacijama koji se pojavljuje desno od rezultata pretrage, koji se zove Tabla znanja.

Poruke mogu biti do 300 reči i mogu uključivati sliku, video, GIF ili događaj, uključujući datum i vreme. Takođe možete dodati i dugme – izbori su Rezerviši, Naruči, Kupi, Saznaj više, Prijavi se, Prihvati ponudu, Pozovi.

Google postovi pokazuju koliko puta je vaš post viđen i koliko puta je posetilac kliknuo na dugme (CTA). Za detaljniju analizu, obavezno kreirajte URL za praćenje za CTA dugme, tako da možete pratiti klikove i konverzije na vašem sajtu.

Poruke će ostati vidljive sedam dana, nakon čega će iste isteći i biti uklonjene od strane Google-a. Postovi događaja ističu nakon samog događaja.

Iako Google još uvek nije naznačio da li će ovi postovi poboljšati vašu poziciju kod pretraživanja, oni se mogu koristiti za podsticanje organskog saobraćaja na vaš sajt, što bi trebalo da poboljša vašu poziciju na stranici sa rezultatima pretraživača (SERP).

Kako da napravite Google Post

Računari

Da biste napravili post na računaru, pratite sledeće korake:
1. Prijavite se na Moje preduzeće na Google-u.
2. Ako imate više lokacija, otvorite onu kojom želite da upravljate.
3. Kliknite na Napravi post ili u meniju kliknite na Postovi.
4. Pojavljuje se ekran „Napravite post“. U dostupnim opcijama odaberite tip posta koji želite da napravite.
5. Prikazuju se opcije za dodavanje slika, video snimaka, teksta, događaja, ponuda i dugmeta u post. Kliknite na svako polje i unesite relevantne informacije.
6. Kliknite na Pregled da biste videli pregled posta.
7. Ako je u pregledu sve u redu, kliknite na Objavi u gornjem desnom uglu ekrana. Ako želite da promenite post, kliknite na Nazad u gornjem levom uglu ekrana da biste izmenili radnu verziju tako da bude spremna za objavljivanje.

Mobilni uređaji

Da biste napravili post na mobilnom uređaju, pratite sledeće korake:
1. Otvorite aplikaciju Moje preduzeće na Google-u.
2. U donjem desnom uglu ekrana dodirnite Napravi, pa kada se pojavi dodirnite Postovi.
3. Možda će vam biti zatraženo da dodate sliku. Ako ne želite da dodate sliku, dodirnite Preskoči.
4. Pojavljuje se ekran „Napravite post“. U dostupnim opcijama odaberite tip posta koji želite da napravite.
5. Prikazuju se opcije za dodavanje slika, video snimaka, teksta, događaja, ponuda i dugmeta u post. Dodirnite svako polje i unesite relevantne informacije.
6. Dodirnite Pregled da biste videli pregled posta.
7. Ako je u pregledu sve u redu, dodirnite Objavi u gornjem desnom uglu ekrana. Ako želite da promenite post, dodirnite Nazad u gornjem levom uglu ekrana da biste izmenili radnu verziju tako da bude spremna za objavljivanje.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu