Određene životinje imaju karakteristike koje su previše povezane sa osobinama ljudskih bića.

 

Pre nego što pređemo na temu zašto motivi životinja u dizajnu logotipa postaje sve popularnije, daćemo vam jednostavan primer u vezi sa ovom temom.

Sportski timovi širom sveta koriste nazive životinja u svojim imenima, a razlog zašto je očigledan: žele da odražavaju određene osobine tih životinja. Nema sumnje da je samo ime životinje dovoljno da ostavi utisak. Isto važi i za dizajn logotipa sa životinjama od strane kompanija. Različite delatnosti koriste logotip orla, logo ptice, logotip leptira, logotip konja i mnoge druge, kako bi otkrili šta ih karakteriše.
Mudro dizajniranje poslovnog logoa i odabir prave životinje za dizajn, pomaže u stvaranju uticaja ne samo na kupce već i na konkurente.

Predstavljamo pet najčešćih ideja za dizajn logotipa sa motivima životinja koje možete uzeti u obzir za vaše poslovanje.
LOGO SA LAVOM

Lav je kralj džungle. Dok ajkula može ostaviti negativan utisak, lav može pomoći stvaranju pozitivnije interakcije. Obično, kada su zveri iz porodice mačaka u pitanju, leopard je taj koji se koristi češće u dizajnu logoa poznatih firmi. Preduzeća koja se bave proizvodima i uslugama vezanim za komunikaciju preferiraju korišćenje takvih logotipa.

Kada je u pitanju korišćenje lava za stvaranje prepoznatljivog logotipa sa životinjom, takva kompanija teži da pošalje mnogo poruka. Na primer, korišćenje lava u logotipu govori da je vaše preduzeće lider na tržištu i ima sposobnost da vodi.
LOGO SA LEPTIROM

Logotipi sa leptirom su ponovo u modi. Oni čine da se kupci prepoznaju na odgovarajući način. Leptiri predstavljaju toliko toga, obično su u vezi sa bojama, svestranošću, nezavisnošću i još mnogo toga.

Pre svega, logotipi sa leptirom su, takođe, i jedan od načina da se stvori osećaj prijateljstva i jaka veza između preduzeća i kupaca. Ustvari, oni su primer života i mogu pružiti osećaj da smo ovde da preživimo tako što ćemo dozvoliti drugima da iskoriste prilike koje su pred njima.
LOGO SA PTICOM

Jednostavni logotipi sa pticama u svom dizajnu su takođe veoma popularne opcije. Ovakvi logotipi ne predstavljaju agresiju, dominaciju ili neku sličnu osobinu pojedinih ptica. Oni jednostavno pokazuju mir, osećaj za preživljavanje i ne pokazuju da smo ovde da se takmičimo ili nadmašimo jedni druge. Takvi logotipi su znak mira.

Oni ukazuju na to da kompanija vodi računa o društvu, da je ovde da ispuni potrebe kupaca i da ni u kom slučaju nemaju nameru da ostave negativan uticaj. Može se reći da logotip sa pticom predstavlja nešto neutralno.
LOGO SA AJKULOM

Ajkule su znak agresije i straha. Sa široko otvorenim čeljustima, one predstavljaju tendenciju da pojedu sve što se nađe pred njima. Neko može pomisliti da su takvi logotipi previše strašni, ali u realnosti to nije tako.

Ako ste na tržištu da biste konkurenciju bacili na kolena, onda koristite logotip sa ajkulom. Na ovaj način, vaš posao će ostaviti uticaj da morate ponuditi nešto jedinstveno i dovoljno moćno da promeni svet. U slučaju da se vaša kompanija bavi proizvodnjom opreme, logotip sa ajkulom ostaje najbolja ideja.
LOGO SA MOTIVOM ORLA

Korišćenje logotipa sa orlom od strane kompanija je i dalje veoma popularno, čime se pokušava da predstaviti jedinstvenost.

U većini slučajeva, logotipi sa životinjama moraju biti dopunjeni određenim fontovima i drugim dizajnerskim motivima. U slučaju orla, nema potrebe za takvom vrstom dodatne grafike. Kompanije jednostavno mogu da koriste orla u letu, razrađujući ideju o njegovoj hrabrosti i sličnim snažnim osobinama koje ova ptica poseduje. Logotip sa orlom može dati znak i da se nude kvalitetni proizvodi i usluge.
Imajte u vidu: budite sigurni da ste izabrali pravu životinju za svoj poslovni logo. Izbor može zavisiti od sledećih dva faktora:

– Mislite na proizvode ili usluge koje vaše preduzeće nudi
– Razmotrite filozofiju svog poslovanja kojeg se pridržavate

Konačno, naglasite fontove u dizajnu svog logotipa koji će ići rame uz rame sa karakteristikama životinje koju ste izabrali kao deo svog brenda.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?