Dizajniranje je široka oblast koja obuhvata i tradicionalne i savremene oblike dizajnerskog rada.

dizajna

Možete biti dizajner koji želi da proizvede izvanredne dizajne klasičnog stila ili one koji imaju retro ili vintage osećaj. Ili ste možda stručnjak za dizajniranje vrhunskih logotipa, postera, majica, vizitkarti itd. U stvari, nema kraja vrstama i varijacijama dizajna, uključujući 3D dizajn.

Morate znati online mesta koja vam omogućavaju da sami izaberete cene za umetnička dela ili dizajnerske radove koje želite da prodate. Postoje onlajn mesta na kojima možete da izložite i prodate svoje umetničko delo kako biste zaradili, bez obzira da li radite kao ilustrator, art direktor, 3D umetnik ili u bilo kom drugom aspektu dizajna. Takve platforme su izuzetno korisne za redovni prihod freelance dizajnerima.

Stoga, trebalo bi da budete upoznati sa mestima i sajtovima na kojima možete prodati svoj tip dizajnerskog rada ukoliko ste zainteresovani za to.

Designhill

Da bi kreirali relevantne i moderne dizajnerske radove, dizajneri i vlasnici kompanija sarađuju na Designhill-u, poznatom sajtu. Međutim, dizajneri mogu koristiti ovu platformu za plasiranje i prodaju svojih visokokvalitetnih kreacija, uključujući šolje, vizit karte, flajere i logotipe. Da biste razvili svoje dizajne, takođe možete angažovati Designhill kreator dizajna košulja.

Ovo je odlično mesto za lov na freelance dizajnerske poslove jer ima stotine klijenata ili vlasnika kompanija. Pored prodaje sopstvenih kreacija, možete učestvovati na takmičenjima i dobiti novčane nagrade.

Creative Market

Postoji oko 5,9 miliona potencijalnih klijenata na mreži Creative Marketa koji bi mogli da traže baš vaš rad.

Prodaja logotipa, WordPress tema, slika, grafika i drugih digitalnih artikala se obavlja preko ove platforme. Postoji nekoliko primera trgovaca koji su u velikoj meri profitirali prodajom svojih proizvoda na Creative Market-u.

Etsy

Doživećete atmosferu nalik sajmu kada posetite Etsy. Još jedna poznata internet prodavnica koja prihvata prodaju svih vrsta dizajna je ova. Međutim, sajt se uglavnom fokusira na prodaju antikviteta i ručno rađene robe. Ova veb platforma za maloprodaju proizvoda i dizajna ima 30 miliona registrovanih korisnika. Kao rezultat toga, plasirate svoja dela globalnoj klijenteli.

ArtWeb

Art Web je onlajn prodavnica u kojoj možete da prodajete digitalni sadržaj, umetnička dela, grafičke dizajne, printove, crteže, slike, dizajne za majice i druge radove. Možda ćete moći da prodate svoje kreacije na svetskom nivou. Ovo je takođe najbolje mesto za stvaranje moćne mreže umetnika. Ova mreža pomaže dizajnerima u stvaranju prihoda.

Mogućnost ove platforme da radi bez provizije je plus. Možete početi sa besplatnim planom, koji vam omogućava pristup galeriji od 15 fotografija ako ste novi na sajtu i želite da vidite kako funkcioniše i da li vam odgovara.

TemplateMonster

Među grafičkim umetnicima, TemplateMonster Digital Marketplace je još jedan izvor koji je uspostavio uglednu reputaciju. Služi kao mesto za izlaganje vaše obimne kolekcije. Na primer, obrasci, pozadine, fontovi, ikone, slike i drugi objekti su dobrodošli.

Postoje dve ključne prednosti ove platforme kojih bi trebalo da budete svesni. Za početak, ima značajnu bazu klijenata koja uključuje više od dva miliona ljudi. Pored toga, svim grafičkim dizajnerima obezbeđuje naknadu od 65 odsto, bez obzira da li prodaju ekskluzivnu ili neekskluzivnu robu.

DesignCuts

Možete prodati svoj zaista visokokvalitetni dizajnerski rad po konkurentnim cenama na Design Cuts, dobro poznatom tržištu koje vodi zajednica. Međutim, oni ograničavaju ko može da prodaje svoje kreacije na tržištu – najboljim dizajnerima.

Imaćete jednostavan pristup njihovoj velikoj klijenteli ako vas prihvate kao člana. Pored toga, DesignCuts nudi kupcima veliki izbor artikala po visokim cenama, uključujući grafike, šare, slike, teksture, infografike i crteže.

YouWorkForThem

Jedno od prvih internet tržišta, YouWorkForThem, postoji od 2001. Oni su u nezavisnom vlasništvu i njima upravlja nekoliko dizajnera koji razumeju šta je najbolje za kolege dizajnere.

Svi dizajneri koji prodaju fontove i grafiku dobijaju udeo u profitu 50/50 preko YouWorkForThem. Oni će takođe oglašavati vaše dizajne na svojim kanalima društvenih medija, kao što su Facebook i Twitter, koji zajedno imaju oko 80.000 pratioca.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?