Video produkcija

Video produkcija

Video produkcija je budućnost internet marketinga.

video produkcija

Video produkcija je u osnovi ceo proces stvaranja video zapisa. Bilo da se radi o kratkometražnom filmu, celovečernjem filmu, poslovnom marketinškom videu, televizijskoj reklami, muzičkom video spotu ili nekoj drugoj vrsti video uratka, postupak može da varira u zavisnosti od specifičnosti, ali sveukupni postupak je u osnovi isti.

Osnovni proces video produkcije se može podeliti na tri potkategorije.

– Predprodukcija
– Produkcija
– Post produkcija

Ove tri potkategorije uključuju sve aspekte video produkcije, od trenutka kad vam ideja padne na pamet do trenutka puštanja filma u javnost.

U nastavku ćemo pokušati da vam pružimo jasnu definiciju video produkcije objašnjavajući ceo proces video produkcije.

Video produkcija – 3 glavne faze

1. Predprodukcija

Ovo je faza planiranja. Tokom ovog postupka neće biti snimanja, već samo priprema.

– Formira se ideja
Scenario je napisan
– Glumci su izabrani
– Biraju se članovi audio i video ekipe

Sve je organizovano u pripremi za proces snimanja. Biraju se lokacije scena, uređuje se scenario i revidira ako je potrebno i kreira se kontura celokupnog procesa snimanja.

Postoji mnogo dodatnih faktora koji se takođe moraju pregledati. Pravilno osvetljenje za svaku scenu je presudno. Sunčeva svetlost i veštačko osvetljenje se često ne mešaju dobro, pa doba dana, vremenski uslovi i lokacija za svaku scenu moraju biti pažljivo odabrani.

2. Produkcija ili proizvodnja

Jednom kada su angažovani svi glumci i ekipa, a scenario je montiran i odobren, stvarni proizvodni proces može započeti.

Svi članovi ekipe i glumačke ekipe putuju na svaku lokaciju i svaka scena se snima dok ne bude zadovoljavajuća. Tada će svi preći na sledeću scenu. Ovaj postupak se ponavlja sve dok se ne snima svaka scena u filmu ili spotu. Nakon što je svaka scena pravilno snimljena, vreme je da pređete na sledeću fazu – postprodukciju.

3. Postprodukcija

Postprodukcija pokriva sve radnje koje se izvode nakon završetka stvarnog snimanja filma. To uključuje spajanje svake scene, sinhronizaciju zvuka i slike, uređivanje zvuka i slike i dodavanje specijalnih efekata.

Profesionalna video produkcija

Mnogo je firmi koja nude video produkciju kao uslugu.

To omogućava kompanijama i pojedincima koji nemaju iskustva sa snimanjem filmova da kreiraju marketinške video zapise ili druge video snimke povezane sa poslovanjem kako bi poboljšali imidž svoje kompanije i predstavili svoje proizvode i usluge.

Da bi video produkcija bila uspešna, iza nje mora biti mnogo više nego samo neki tamo tip ili devojka sa kamerom.

Video mora biti pravilno ciljan i distribuiran, inače će doći do malog broja potencijalnih kupaca.

Video koji opisuje opšti pregled vaših proizvoda i/ili usluga sjajan je ako imate istaknutu nišu, ali ako imate konkurenciju, vaš video mora da pokaže potencijalnom kupcu zašto bi trebalo da odabere vašu kompaniju umesto kompanije vaše konkurencije.

Iz tog razloga možete postići bolje rezultate stvaranjem nekoliko kratkih video zapisa, od kojih je svaki ciljan na određenu demografsku kategoriju.

Video snimci se zatim mogu distribuirati putem tačnih platformi kako bi dosegli maksimalan broj ljudi koji bi mogli biti zainteresovani za usluge vaše kompanije.

Video produkcija – Usluge koje nudimo

KORPORATIVNI VIDEO

Promotivni video snimak koji prikazuje poslovanje i uspehe vaše kompanije. Korporativnim videom prezentujte svoje usluge, proizvode, način proizvodnje i kancelarije u kojima poslujete kako bi vaši klijenti stekli pravu sliku o vama.

SNIMANJE REKLAMA

Snimanje i montaža video reklama i spotova za vaše proizvode, usluge ili brend. Reklamirajte se profesionalnim videom na društvenim mrežama, web sajtovima i drugim kanalima internet marketinga.

SNIMANJE REKLAMA ZA PROIZVODE

Inovativno, zabavno, kreativno predstavljanje vašeg proizvoda na televiziji, društvenim mrežama, vašem sajtu. Naš kreativni tim je tu da za vaš proizvod osmisli i realizuje personalizovanu reklamu, prilagođenu konkretnom proizvodu.

VIDEO SADRŽAJ ZA DRUŠTVENE MREŽE

Autentičnost, iskrenost i lični glas predstavljaju osnovu za uspešnost na društvenim mrežama. Tu smo za vas, ukoliko želite da napravite sjajnu kombinaciju video i foto materijala za vaše društvene mreže i u moru sadržaja se izdvojite.

MUZIČKI VIDEO SPOTOVI

Profesionalno snimanje muzičkih spotova, filmskim kamerama, uz rasvetu, upotrebu drona, krana, opreme za mobilnu produkciju.

Snimanje dokumentarnih fimova i reportaža

Tematici vašeg dokumentarnog filma pristupićemo analitički i posvetiti se razumevanju vaših želja, koje upotpunjujemo našim kreativnim idejama.

Fotografije proizvoda

Predstavite vaš proizvod u pravom svetlu na svom web shop-u, korporativnom sajtu, društvenim mrežama, brošurama ili katalozima.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?