Dakle, ukoliko želite da za vas i vašu delatnost čuje što veći broj ljudi – potrebno je da imate stranicu na društvenim mrežama, među kojima je i dalje najpopularnija Facebook.

5 super brzih načina da dobijete više poruka na poslovnoj Facebook stranici više poruka na poslovnoj Facebook stranici

Otkako je uvedena posebna aplikacija Facebook Messenger, komunikacija između potencijalnih klijenata i onoga ko se oglašava je znatno olakšana.

Istraživanjem je ustanovljeno da što više poruka i ponuda dobijete putem ove aplikacije, veća je verovatnoća uspešnosti vašeg posla.

Kao što je jako bitno da imate sajt, koga karakteriše jedinstven i primamljiv dizajn, tako je neophodno da imate i poslovnu Facebook stranicu, ali i Messenger na istoj.

Predstavljamo vam 5 super brzih načina kako da dobijete više poruka na poslovnoj Facebook stranici:

1) Neophodna je optimizacija stranice za poruke

Imati Facebook stranicu koja podstiče zainteresovane i radoznale korisnike da pošalju poruku je prvi i najlakši način da se promovišete i povećate šanse za uspeh u svom poslu. To ćete najlakše uraditi tako što ćete omogućiti opciju “Pišite nam” (eng. Message Us).

2) Podesite automatski odgovor na poruku

Ovaj tzv. “pomoćni odgovor” vam omogućava da odreagujete na poruku čak i kada niste pri vašem računaru ili telefonu i da na taj način “pozdravite” i ispoštujete korisnika, a oni će to znati da cene.

3) Možete da komentarišete objave sa svog poslovnog Messenger-a

Facebook ima novu funkciju koja omogućava da komentarišete objave (eng. postove) sa svog poslovnog Messenger-a. Na ovaj način omogućavate da se razgovor sa korisnicima nastavi u okviru vašeg poslovnog Messenger-a.

4) Pokrenite oglas ili reklamu “Pošalji na Messenger” (eng. Send to Messenger)

Oglasi na Messenger-u su najnoviji tip oglasa. Oni vam omogućavaju da ciljate na određenu publiku kao i svaka druga reklama, ali ih u ovom slučaju ohrabrujete da vam pišu direktno iz reklame/oglasa.

5) Svakodnevno koristite emotikone

Samo ako se nečemu zaista posvetite, može dati pozitivne rezultate.

Messenger je odlična prilika da se pokaže “ličnost” vašeg brenda koristeći emotikone i GIF-ove koji veoma privlače publiku.

Kako Povećati Angažman: Više Poruka na Poslovnoj Facebook Stranici

Više Poruka na Poslovnoj Facebook Stranici

Angažovanost na poslovnoj Facebook stranici je ključna za izgradnju prisustva vašeg brenda i povezivanje sa publikom. Objavljivanje raznovrsnih i interesantnih sadržaja može pomoći da vaši pratioci budu aktivniji i da privučete nove korisnike. Evo nekoliko saveta kako da povećate angažman putem više poruka na vašoj poslovnoj Facebook stranici:

  1. Redovno Delite Korisne Informacije: Povećajte učestalost objavljivanja korisnim informacijama iz vaše industrije ili vezanim za vaše proizvode/usluge. Budite informativni i edukativni kako biste privukli pažnju publike.

  2. Obratite Se Publici Putem Pitanja: Postavite pitanja vašoj publici i podstaknite ih na interakciju. Pitajte ih o njihovom mišljenju, iskustvima ili preferencijama kako biste podstakli komentare i angažovanost.

  3. Koristite Vizuelno Privlačan Sadržaj: Objavljujte fotografije, ilustracije ili grafike koje su atraktivne i relevantne za vaš brend. Vizualni sadržaj ima veći potencijal da privuče pažnju i izazove emocije.

  4. Kreirajte Ankete i Glasanja: Organizujte ankete i glasanja na vašoj Facebook stranici. To će podstaći pratioce da učestvuju i izraze svoje mišljenje o različitim temama.

  5. Objavljujte Video Sadržaj: Video zapisi imaju visok potencijal za angažovanje publike. Kreirajte kratke, zanimljive i informativne video snimke o vašim proizvodima, akcijama ili poslovanju.

  6. Postavite Izazove i Nagradne Igre: Organizujte izazove i nagradne igre koje podstiču pratioce da učestvuju i dele sadržaj. Ovakvi postovi mogu proširiti vašu vidljivost i privući nove pratioce.

  7. Budite Prisutni i Odgovarajte na Komentare: Redovno pratite komentare i odgovarajte na njih. Pokažite pažnju prema vašoj publici i pokažite da vam je stalo do njihovih mišljenja i pitanja.

  8. Delite Korisničke Priče i Recenzije: Podelite pozitivne iskustva i recenzije vaših zadovoljnih korisnika. Ovakvi postovi će pobuditi poverenje i podstaći druge da se angažuju.

  9. Objavite Kulturne i Prigodne Postove: Iskoristite prilike kao što su praznici, nacionalni dani, ili značajni događaji da podelite prigodne postove sa vašom publikom.

  10. Analizirajte Rezultate: Pratite analitiku vaše stranice kako biste razumeli koje vrste sadržaja najbolje funkcionišu kod vaše publike. Koristite te informacije kako biste poboljšali svoju strategiju objavljivanja.

Uz ovih deset saveta, možete poboljšati angažman i interakciju na vašoj poslovnoj Facebook stranici. Postanite prisutniji i aktuelniji, dobijajteviše Poruka na Poslovnoj Facebook Stranici i povežite se sa vašom publikom na dublji nivo.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?