Agencija za web dizajn bi trebalo da vam bude siguran partner koji će poboljšati vaše poslovanje. Ali u moru agencija za web dizajn, kako izabrati pravu?

 

izrada sajta s8 studio

 

Dakle, odlučili ste da uradite nov sajt za svoju kompaniju. Ako već sarađujete sa agencijom za web dizajn, ali niste zadovoljni njenim učinkom, kako odabrati pravu firmu koja će dići vaše internet prisustvo na viši nivo?

Najčešće, što je i logično, počećete sa pretraživanjem interneta u potrazi za onom „pravom“ agencijom.

Prvo ćete potražiti one koji su najbliži vama i vašoj firmi. Zatim ćete pregledati sajtove svoje konkurencije čiji dizajn vam se dopao i pronaći na sajtu link ka agenciji koja je sajt izradila i dodati je na listu potencijalnih kontakata za vaš novi projekat.

Kada ste sastavili kratku listu mogućih agencija za web dizajn, preduzmite sledeće korake za uspešan angažman.

• Posetite sajtove agencija za web dizajn

Web sajt koju je agencija za web dizajn uradila za sopstvenu kompaniju može da vam stvori dobru sliku onoga na čemu se zasniva njihov rad na poljima dizajna, mogućnosti i tehnološke ekspertize.

Da li vam se dopada sajt? Da li je sajt prilagođen mobilnim uređajima? Da li ispunjava vaše standarde dizajna estetike i jednostavnosti korišćenja?

Sasvim je u redu ako dizajn sajta ne odražava vaš sopstveni stil – dobra agencija za web dizajn će zadovoljiti potrebe vašeg brenda, a ne njihove sopstvene.

Najvažnija stvar je da je sajt pregledan i vizuelno prijatan, veoma funkcionalan i nudi odlično korisničko iskustvo.

Ako očekujete da novi sadržaj vašeg sajta bude poseban deo projekta kod izrade sajta, potražite profesionalne i korisne tekstove na njihovom sajtu, uključujući i blog stranicu.

• Pogledajte neke od sajtova koje su napravili

Mnoge agencije za web dizajn će imati posebnu stranicu sa referencama na svom sajtu, tako da možete lako videti primere njihovog rada.

Da li su web sajtovi koje su izradili profesionalni i jednostavni za korišćenje?

Da li su neki od njihovih klijenata uporedivi sa vama i vašom kompanijom? Da li je neki od tih sajtova po svom obimu približno sličan vašim željama?

• Pozovite ih, porazgovarajte o vašem projektu i zakažite sastanak.

Obratite pažnju na to kako oni se ponašaju tokom razgovara sa vama – da li su dostupni i prijateljski?

Da li postavljaju pitanja o vašoj firmi i detalje o projektu ili odmah započinju prodaju svojih usluga?

Ovo je kompanija sa kojom ćete raditi mesecima, tako da je važna „hemija“. Iako osoba koja odgovara na telefon možda nije ona sa kojom ćete najviše sarađivati u budućnosti onog momenta postanete njihov klijent, ta osoba i dalje odražava lice kompanije, pa pratite svoj instinkt ukoliko je nešto u razgovaru „kliknulo“.

Kada ste zakazali sastanak, pred vama su 6 pitanja koje ćete postaviti potencijalnom partneru za web dizajn. Tu su i odgovori na njih koji bi trebalo da vam daju približnu sliku o tome šta možete očekivati od te agencije.

Da li ste uradili sajt za kompaniju iz moje branše?

Šta će vam njihov odgovor reći: Rad sa agencijom za web dizajn koja ima iskustva u vašoj oblasti može biti korisna.

Sajtovi koje su uradili za druge kompanije iz vaše branše vam mogu dati dobru ideju šta možete očekivati od svog projekta. Svakako, ozbiljna agencija će uraditi analizu tržišta i konkurencije i na njih neće bitno uticati prethodni projekti.

Ako kompanija nema iskustva u vašoj industriji, budite sigurni da vam može pokazati širok spektar iskustava u različitim drugim industrijama.

Ne želite firmu koja se bavi uskom delatnošću koja ne uključuje vašu.

Da li je korisničko iskustvo jedan od bitnih faktora u vašem radu?

Šta će vam njihov odgovor reći: Jaka agencija za web dizajn će znati da je korisničko iskustvo srce svako uspešnog sajta.

Uveriće vas da su čvrsti zagovornici dizajna zasnovanog na korisnicima. Pitajte ih o njihovom specifičnom pristupu, uključujući i koje metode koriste. Tako ćete se uveriti da im je korisničko iskustvo stvarno na prvom mestu.

Koji sistem upravljanja sadržajem (CMS) koristite?

Šta će vam njihov odgovor reći: Većina firmi za web dizajn se specijalizuju za jednu ili dve CMS platforme.

Većina sajtova je izgrađena na platformi otvorenog koda kao što je WordPress ili Joomla, ali neke kompanije za web dizajn imaju svoju sopstvenu CMS platformu.

Svaki CMS ima svoje prednosti i slabosti.

Dobra agencija za web dizajn će biti u stanju da objektivno raspravlja o prednostima i mana svake od njih. To će vam olakšati da donesete pravu odluku.

Od kojih etapa se sastoji projekat?

Šta će vam njihov odgovor reći: Iskusna agencija za web dizajn moći će brzo i sveobuhvatno proći kroz svaki korak procesa. Objasiće vam kako će stvari funkcionisati i šta bi trebalo da očekujete. Osim ako vam već nisu dali odličan koncept o tome šta će projekat sadržati, oni verovatno neće moći odmah da daju tačan rok izrade ili cenu. Svakako će vam dati neki okvir za obe stavke.

Šta se dešava ako želimo da sami vršimo izmene ili ažuriranje sajta nakon završetka projekta?

Šta će vam njihov odgovor reći: Agencija za web dizajn sa kompletnom uslugom trebalo bi da održi osnovnu obuku vašeg tima. Trebalo bi da vam objasne kako sajt funkcioniše i pokažu vam kako da samostalno vršite ažuriranje sajta.

Sastavite listu stvari koje mislite da ćete morati da ažurirate prilično često (događaji, obrasci, sadržaj stranice itd.).

Pitajte koja od ovih stvari može biti uređivana u sistemu za upravljanje sadržajem. Za promene koje zahtevaju pomoć u programiranju ili dizajnu, kompanija treba da obezbedi vremenski okvir menjanje sadržaja i cenu za svoj rad.

Da li se bavite digitalnim marketingom?

Šta će vam njihov odgovor reći: Puno truda ide u izradu sajta, ali isto toliko truda ide u optimizaciju, promociju, merenje njegovih performansi i poboljšanje.

Osim ako imate sopstveni tim za marketing koji je spreman da preuzme svaki aspekt digitalnog marketinga kada se vaš novi web sajt završi, potražite agenciju za web dizajn koja je takođe specijalizovana za reklamiranje na internetu. Tako možete biti sigurni da nov sajt ostvaruje rezultate koje želite.

U idealnom slučaju, tim izabrane agencije biće vam dostupan ako želite da produbite svoje angažovanje sa stalnim digitalnim marketingom ili periodičnim poboljšanjima ili osveženjima.

Kreativna Vizija za Vašu Digitalnu Prisutnost

Agencija za web dizajn - Kako izabrati pravu? Agencija za web dizajn

Agencija za web dizajn predstavlja ključni partner za svako preduzeće ili pojedinca koji želi da ostvari uspeh na internetu.

Važnost Dobar Web Dizajn u Digitalnom Doba

U današnjem digitalnom dobu, online prisustvo je postalo neophodno, a dobar web dizajn je ključ za stvaranje privlačnog, funkcionalnog i korisnički orijentisanog sajta.

Profesionalna Kreacija i Optimizacija Veb Sajtova

Kada je u pitanju kreiranje i optimizacija vaše digitalne vizitke, agencija za web dizajn je prava adresa. Agencija za web dizajn ima tim stručnjaka sa iskustvom u oblikovanju i razvoju sajtova koji odražavaju suštinu vašeg brenda.

Jedinstvenost i Konkurentska Prednost Kroz Dizajn

Počevši od kreativnog koncepta do finalne implementacije, agencija za web dizajn posvećuje pažnju svakom detalju kako bi vaš sajt bio jedinstven i prepoznatljiv u moru konkurencije.

Ključna Reč: Agencija za Web Dizajn i Njeno Značenje

Kada se ključna reč „Agencija za web dizajn“ koristi u praksi, to znači da vam je potreban partner koji razume vaše poslovanje, ciljeve i vrednosti.

Personalizovana Rešenja za Izdvajanje na Internetu

Agencija za web dizajn pruža personalizovana rešenja koja se u potpunosti prilagođavaju vašim potrebama. Bez obzira na veličinu vašeg preduzeća ili industriju u kojoj poslujete, agencija za web dizajn će vam omogućiti da se istaknete i ostvarite prednost u digitalnom prostoru.

Fokus na Korisničkom Iskustvu i SEO Optimizaciji

Jedna od ključnih prednosti angažovanja agencije za web dizajn jeste stručnost u UI/UX (User Interface / User Experience) dizajnu. Takođe, agencija primenjuje SEO strategije kako bi vaš sajt bio vidljiv na pretraživačima i privukao ciljanu publiku.

Tehnička Ekspertiza za Brz i Siguran Sajt

Svaki dobar web dizajn zahteva i tehničku ekspertizu. Agencija za web dizajn se brine o tehničkim aspektima vašeg sajta kako biste imali brz i siguran veb hosting, redovne sigurnosne ažuriranja i podršku koja vam je potrebna za nesmetano funkcionisanje sajta.

Kreativna Vizija za Digitalno Prisustvo

U zaključku, agencija za web dizajn je ključni partner koji će vam pomoći da ostvarite kreativnu viziju za vašu digitalnu prisutnost. Njihova stručnost, kreativnost i posvećenost će vam omogućiti da se izdvojite u online svetu, privučete ciljnu publiku i ostvarite uspeh na internetu. Bilo da je u pitanju izrada novog sajta ili redizajn postojećeg, agencija za web dizajn će vam pružiti podršku i rešenja koja će odgovarati vašim potrebama i ciljevima.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?