Koji su to najbolji alati za vođenje profila na društvenim mrežama, a koji će pomoći kod širenja prepoznatljivosti vašeg brenda unutar vaše niše?

vođenje profila


Stalno objavljivanje novosti na društvenim mrežama kao što su Instagram, Facebook, Twitter i drugima može biti zastrašujuće naporno i može vam oduzeti dosta vremena. Iz tog razloga, često se okrećemo ka pomoći stručnjaka.

Međutim, to ponekad može biti preskupo. Srećom, postoje alati koji vam mogu pomoći da jednostavno rasporedite novosti, pratite angažmane i još mnogo toga.

Predstavljamo vam najbolje alate za vođenje profila na društvenim mrežama za male firme:

BUFFER

Omiljeni alat za upravljanje društvenim mrežama za mnoge firme.

Ovu titulu nosi sa razlogom.

Buffer nudi veliki broj opcija koje su podeljene u tri kategorije: Objavi, Odgovori i Analiziraj.

Opcija OBJAVI omogućava vam da planirate postove koji će biti postavljeni na naloge društvenih mreža. Opcija ODGOVORI vam omogućava da pratite i odgovarate na komentare i odgovore na objave na vašim društvenim mrežama.

Ovo je odličan način da se dodaju mogućnosti korisničkih usluga svakom nalogu bez napora.

Opcija ANALIZIRAJ prikuplja sve podatke o angažmanu, rastu, prodaji, tako da je lako pregledati i videti gde se kampanje društvenih mreža odvijaju u dobrom smeru, a gde ih je potrebno doraditi.

Dok je objavljivanje sa tri naloga na društvenim mrežama besplatno, sve ostale opcije su deo različitih paketa koji koštaju od 15 pa 224 dolara mesečno.

Ovi različiti paketi mogu biti zbunjujući jer, nažalost, morate uzeti poseban paket za svaku kategoriju.

CROWDFIRE

Vrlo je sličan Buffer-u i možete ga koristiti i za zakazivanje objava, kao i interakciju sa svojim korisnicima.

Besplatni paket vam omogućava da povežete do pet društvenih naloga u sistem i da rasporedite do 10 objava po računu u bilo kom trenutku.

Napredni paketi se kreću od oko 7 do 75 dolara mesečno.

Ovi paketi uključuju napredne funkcije kao što su mogućnost analize podataka o konkurentima, odgovaranje na komentare i objave rasporeda.

Najbolji deo Crowdifre-a je sistem očuvanja sadržaja. Ako ne možete da smislite bilo šta što biste mogli da postavite, možete da izaberete neke teme za koje će vaši sledbenici možda biti zainteresovani, a onda će alatka ponuditi neke postove koje možda želite da podelite.

HOOTSUITE

Preuzima jednostavnost Crowdfire paketa i kombinuje ga sa velikim brojem funkcija koje Buffer nudi.

Od raspoređivanja objava do praćenja angažmana, komentara i podataka pratilaca, ova web aplikacija ima sve.

Kao i Buffer, on ima i besplatan dodatak za pregledač koji vam omogućava da delite postove sa raznih medijskih platformi.

Čak ima i biblioteku u kojoj možete da dobijate besplatne fotografije za vaše objave.

Ono što zaista razlikuje Hootsuite je njegov Stream alat.

Stream je stalno ažurirani feed koji vam pomaže da pratite komentare svojih pratilaca i popularne hashtagove koji su u trendu u vašoj industriji.

Takođe možete da integrišete aplikacije koje već koristite, kao što su Asana, Adobe Stock i Trello u Stream, tako da možete da uradite više stvari na jednoj kontrolnoj tabli.

Takođe vam omogućava da kreirate nacrte poruka i da ih sačuvate u fasciklu da biste kasnije mogli da ih uradite.

Besplatni paket vam omogućava da povežete do tri socijalna naloga i dve integracije RSS kanala.

Takođe, dobijate mesečnu potrošnju oglasa u vrednosti od 100 USD da biste povećali doseg svog posta. Njihovi plaćeni paketi kreću se od 29 dolara do 600 dolara mesečno.

Vođenje profila na društvenim mrežama postalo je ključno za uspešno digitalno prisustvo brendova, preduzetnika i javnih ličnosti.

Najbolji alati za vođenje profila na društvenim mrežama vođenje profila

Društvene mreže omogućavaju direktnu interakciju sa publikom, promociju proizvoda ili usluga, izgradnju brenda i stvaranje lojalnih sledbenika. U ovom tekstu, istražićemo nekoliko ključnih smernica za uspešno vođenje profila na društvenim mrežama:

  1. Kreiranje autentičnog profila: Prvi korak ka uspešnom vođenju profila na društvenim mrežama je kreiranje autentičnog profila koji odražava ličnost i vrednosti brenda. Profil bi trebalo da sadrži prepoznatljiv logo, informativnu biografiju i linkove ka relevantnim veb stranicama.

  2. Definisanje ciljeva: Pre nego što započnete sa aktivnostima na društvenim mrežama, važno je postaviti jasne ciljeve. Da li želite povećati svest o brendu, angažovanje publike, povećati prodaju ili nešto drugo? Postavljanje merljivih ciljeva pomoći će vam da pratite napredak i usmerite vaše napore u pravom smeru.

  3. Kreiranje relevantnog sadržaja: Kvalitetan sadržaj je ključ za privlačenje pažnje publike na društvenim mrežama. Objavljujte raznovrsne i relevantne sadržaje koji će zainteresovati vašu ciljnu grupu. To može uključivati fotografije, video zapise, infografike, ankete, priče i još mnogo toga.

  4. Doslednost i redovnost: Doslednost u postavljanju sadržaja i redovnost objava pomažu u izgradnji poverenja i očekivanja kod publike. Kreirajte redovni raspored objava kako bi vaši sledbenici znali kada mogu očekivati novi sadržaj.

  5. Interakcija sa publikom: Društvene mreže su dvosmerna komunikacija, pa je važno da aktivno interagujete sa svojom publikom. Odgovarajte na komentare, postavljajte pitanja, organizujte kvizove i ankete kako biste podstakli angažovanje i izgradili zajednicu vernih sledbenika.

  6. Praćenje analitike: Praćenje analitike profila pomaže vam da razumete šta najbolje funkcioniše kod vaše publike. Ovo uključuje informacije o angažovanju, doseg, demografiji publike i još mnogo toga. Na osnovu ovih podataka možete prilagoditi svoju strategiju i donositi informisane odluke.

  7. Korišćenje oglašavanja: Društvene mreže nude različite opcije oglašavanja kako biste povećali vidljivost i doseg vašeg sadržaja. Proučite opcije za oglašavanje na platformi koju koristite i ciljajte publiku koja je najrelevatnija za vaš brend.

  8. Praćenje konkurencije: Pratite aktivnosti konkurencije na društvenim mrežama kako biste saznali o novim trendovima, strategijama i sadržajima koji dobro funkcionišu. To može poslužiti kao inspiracija za vašu sopstvenu strategiju.

Vođenje profila na društvenim mrežama zahteva pažljivo planiranje, doslednost i interakciju sa publikom.

Kreiranje autentičnog i relevantnog sadržaja, postavljanje ciljeva, praćenje analitike i korišćenje oglašavanja su ključni elementi koji će vam pomoći da postignete uspeh i ostvarite lojalnu zajednicu pratilaca na društvenim mrežama.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?