Izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri najavio je velike promene na Instagramu i važne vesti te želimo da ih podelimo sa vama.

instagram noviteti

Kako bi vas Instagram algoritam više “voleo”, bilo bi dobro da ispratite ažuriranja i primenite sve promene!

Da bismo precizno preneli Mosserievu izjavu najbolje bi bilo da ga citiramo: ”Nismo više kvadratna aplikacija za postovanje fotografija. Na Instagramu uvek pokušavamo da kreiramo nove funkcije koje će vam pomoći da na najbolji način iskoristite svoje prisustvo. Trenutno smo fokusirani na četiri ključne oblasti: kreatore, video, online shop i razmenu poruka.

Detaljnije možete poslušati u videu objavljenom na njegovom Instagram profilu.

Kao što smo kroz lično testiranje i zaključili, Instagram stavlja fokus na video radržaj. Tačnije na Reels opciju jer želi da drži korak sa TikTok-om i YouTube-om.

Ukoliko još niste počeli da ulažete u video sadržaj, učinite to već danas. Kreirajte video strategiju i primeniti ove savete da biste popravili reach na vašem Instagram profilu.

Ako ipak niste sigurni kako da to učinite, stručni tim S8 studija vam je uvek na raspolaganju.

Reels oglasi

Naučili smo da je Reels najbolji način da na Instagramu dođete do ljudi koji vas još uvek nisu zapratili.

A da li ste znali da postoje i Reels oglasi? Preko Reels oglasa možete dostići još bolji plasman jer podržava razne opcije.

  • Testirajte Reels oglase kao samostalne kampanje ili u zajedno sa Instagram pričama.
  • Investirajte u kreativnost i brendiran sadržaj kako biste privukli pažnju.
  • Reels oglasi se prikazuju kao tranzitivni videi između aktuelnog Reels sadržaja.
  • Reels oglasi se kreiraju putem Ads Manager-a.

Instagram shop

Preduzeća se i dalje suočavaju sa izazovima prodaje na internetu, posebno na društvenim mrežama, jer su primorani da menjaju svoje poslovne modele zbog COVID-19 krize. Zato je Instagram kreirao nov način kupovine kako bi olakšao ljudima da kupuju stvari koje im se dopadaju bez napuštanja aplikacije.

Instagram shop predstavlja mini izložbu proizvoda na ekranu koja omogućava preduzećima da plasiraju svoj brend i poboljšaju svoju zaradu.

Korisnici mogu da posete radnju sa poslovnog Instagram profila ili putem feed-a i story-a. Kad ste u prodavnici, možete da pregledate proizvode, istražite kolekcije i kupite proizvode nesmetano kroz pregledač u aplikaciji.

Kreiranje Instagram prodavnice je besplatno i jednostavno. Korak po korak uputstvo možete pronaći na Instagram vodiču.

Instagram ekskluzivne priče

Instagram ekskluzivne priče su najnovija funkcija koja stiže i koja će zahtevati plaćanje od strane vaših pratilaca da bi joj pristupili!

Za kreatore sadržaja ovaj novitet je ogromna vest, jer će od sada kreatori moći da unovče kreiran sadržaj podeljen na Instagram pričama.

Slobodno možemo da zaključimo da Instagram želi da podrži kreativce i da je ovo samo jedna od promena od koje će kreatori imati koristi. Što će influenserskom marketingu i te kako dodati još veću popularnost.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Web dizajn

Grafički dizajn

Reklamiranje na internetu

Video produkcija

Pročitajte na blogu